Bangkok Uçak Bileti

En ucuz Bangkok uçak bileti fiyatı

Nereden Istanbul Havalimanı
Nereye International Airport
Havayolu Şirketi Gulf Air
Uçuş Süresi 15:55
TRY 21749.00

Uygun Bangkok Uçak Bileti Fiyatları

IST Istanbul, Türkiye - Istanbul Havalimanı
BKK Bangkok, Thailand - International Airport
03.01.2024 26.07.2023
Gulf Air
21748.31 TRY
SAW İstanbul, Türkiye - Istanbul Sabiha Gökçen
BKK Bangkok, Thailand - International Airport
05.01.2024 28.07.2023
Qatar Airways
30695.51 TRY
ESB Ankara, Türkiye - Esenboga
BKK Bangkok, Thailand - International Airport
08.01.2024 27.07.2023
Türk Hava Yolları
27200.46 TRY
ADA Adana, Türkiye - Sakirpasa
BKK Bangkok, Thailand - International Airport
08.01.2024 24.07.2023
Türk Hava Yolları
29916.87 TRY

Bangkok uçak bileti ile ilgili sorular

Bangkok Hakkında

Genel Bilgiler

Tayland'ın başkenti Bangkok, Uzak Doğu’da eğlence denilince ilk akla gelen yerlerden biri. Tayland’ın büyük liman kenti bu şöhretini biraz denizci hikâyelerinden biraz da ABD kaynaklı macera ve aksiyon filmlerindeki eğlence tasvirinden alıyor olsa gerek. Tay dilindeki resmi adı dünyanın en uzun yer isimlerinden biri olan Bangkok bu yönüyle de tanınmayı hak ediyor. Tayca’daki resmi adınını Latin alfabesi ile yazılmış hali: “Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Yuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit”. Resmi dilde kısaca “Krung Thep Mahanakhon” olarak anılan Bangkok’un halk arasındaki adı “Krung Thep” yani “Melekler Şehri” olarak bilinir.

Dünyanın en sıcak başkentlerinden biri olan liman şehri Bangkok, aynı zamanda 11 milyonu aşan nüfusu (2010 yılındaki resmi nüfusu 8.2 milyonun üzerindedir) ile de Tayland'ın en büyük şehridir. Büyük ve uluslararası bir liman kenti olan Bangkok bu özelliği sayesinde ülkenin kültür ve ticaret merkezine dönüşmüştür. 

Hızla artan nüfus, şehir planlaması yapılmadığı için keşmekeşe dönüşen trafik, bir yanda gecekondular diğer yanda gökdelenler arasında sıkışıp kalan şehir ve ucuz işçilik nedeniyle yıllar önce dünyanın pek çok ünlü markasının fabrika kurmak için tercih ettiği yerlerden birine dönüşmüş Bangkok.

Nüfusun büyük bir kısmını Tayların oluşturduğu kentte diğer etnik kökenden oluşan halk kitleleri de bulunur. Dini anlamda da Budist, Müslüman, Hristiyan ve Tayland’a özgü yerel dine inanan insanlar kentin değişik mahallelerine yerleşmişlerdir.

Tayland Körfezi’nden 40 km kadar içeride, Chao Phraya Irmağı deltasına kurulmuş olan Bangkok’ta mahalleler arasında çetecilik öne çıksa da şehir turistler için güvenli olarak kabul edilmektedir.

Bir zamanlar Doğu’nun Venedik’i olarak kanallar şehri Bangkok bu özelliğini çok fazla koruyamamış, çarpık kentleşme ve otomobile duyulan aşırı ilgi nedeniyle kanalların çoğu doldurulmuştur.

Başlarda turizmden çok, iş, ticaret, finans ve moda anlamında ziyaretçi çeken kent, egzotik yapısı, gece hayatı, zengin mutfağı, gezilecek yerleri ile zamanla önemli bir merkez olmuş ve bu anlamda da turistlerin ilgisini çekmeyi başarmıştır.

Bugün sahip olduğu Tapınaklar, Üniversiteler (ki kentin eğitim seviyesi çok düşüktür), ev sahipliği yaptığı Birleşmiş Milletler Teşkilatı’nın Asya ve Uzakdoğu İktisadi Komisyonları, Sanayi Tesisleri, Limanı ve Ticaret Merkezleri ile öne çıkan Bangkok’un tarihi 15. Yüzyıla kadar gitmektedir. Zaman içerisinde farklı krallıkların yönetimi ve etkisi altında kalan kent, II. Dünya Savaşı öncesinde batılı ülkelerin sömürgesi olmuş, savaşta Japonlar tarafından işgal edilmiş savaş sonrasında da ABD yardımlarıyla yeniden yapılanmaya başlamış ve günümüzdeki halini almıştır.

Genel Bangkok Bilgileri

Resmi Dil: Tayca (Ayrıca Çince konuşulmaktadır)

Para Birimi: Baht (Tayland Bahtı – THB)

Vize Uygulaması: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulaması yoktur, 30 gün süre ile vizesiz ziyaret edebilirsiniz.

Zaman dilimi: GMT +7

Tayland Telefon Çağrı Kodu: +66

Bangkok Telefon Çağrı Kodu: 2

Bangkok Suvarnabhumi Uluslararası Havaalanı (BKK) Telefon Numarası: +66 2 132 1888

Bangkok Don Mueang Airport (DMK) Telefon Numarası: +66 2 535 1111

1 Haziran 2021 Güncelleme:

Tayland'a uçak bileti almadan önce mutlaka Tayland Koronavirüs (COVID-19) Uçuş ve Seyahat Uygulamaları güncel durumu için yardim@sonfiyat.com dan destek alınız.

Koronavirüs (COVID-19) Uçuş ve Seyahat Uygulamaları kapsamında Tayland'a seyahat etmek isteyenler 31 Temmuz 2021 tarihine kadar aşağıda belirtilen şartlara dikkat etmelidirler.

* Tayland' a seyahat edecek tüm yolcular online olarak ya da Tayland Konsolosluğu' ndan ülkeye giriş için gerekli COE sertifikasını alması gerekmektedir. 

https://coethailand.mfa.go.th

* 29 Mart 2021 tarihinden itibaren alınan COE belgesi aşağıdaki web sitesi üzerinden QR kodu taratılarak doğrulanabilir. Buradan aşı ve karantina sürelerine ait bilgilere ulaşılabilir. Eski versiyonda düzenlenen CEO yazısı da geçerlidir.

https://coethailand.mfa.go.th/regis/qrcodescan/

* Tayland Dışişleri Bakanlığının yayınladığı son bildirgede tüm yolcuların ThailandPlus uygulamasını indirmesi ve COE sertifikasındaki numara ve referans kodunu kullanarak kayıt yaptırması gerekmektedir.

https://thailandplus.in.th/en/download

* Yolcular ülkeye giriş için gerekli olan tüm evrakların hard kopyasını bulundurmak ve girişte Sağlık müdürlüğüne göstermek zorundadır. Evrakların İngilizce veya Thai dilinde olması gerekmektedir.

Tayland vatandaşları için gerekli belgeler:

* COE Tayland giriş sertifikası 

Bakanlık tarafından belirlenen karantina merkezlerinde kalacak Tayland vatandaşlarının, Düzenlenen COE sertifikasının altında belirtilen hüküm ve koşulları kabul ettiğine dair ıslak imzasının olması gerekmektedir.

Diğer Ülke Vatandaşları için gerekli belgeler:

* COE Tayland giriş sertifikası 

* Uçuştan en fazla 72 saat önce alınmış Negatif RT-PCR test sonucunun olması gerekmektedir. RT-PCR testi BEBEK yolcular için de zorunludur.

* Karantina süresince kalınacak  hotel rezervasyonunun hard kopyası ve COE sertifikasında da hotel isminin yazması gerekmektedir.

* En az 100.000 USD ( diğer para birimleriyle aynı değerde de olabilir ) sağlık sigortası yaptırması gerekir.

Transit/Transfer Geçiş İle İlgili Kurallar:

* Tayland CAAT tarafından  Transit/Transfer yolcularına sadece BKK havalimanından dış hat uçuşları için izin verildiği bildirilmiştir.

* Transit / Transfer süresi en fazla 12 saat ile sınırlandırılmıştır. Tüm yolcular bağlantılı seferlerinin kalkış saatine kadar otorite tarafından belirlenmiş alanda bekleyecektir.

* Restoran, Cip ve Free Shop alanlarına geçiş yapmalarına izin verilmemektedir.

* Transit alanda check-in kontuarlarının kapalı olması nedeniyle yolculara biniş kartlarının verilmesi ve bagajlarının son noktaya kadar bağlanması gerekmektedir.

* Yolcular Bangkok'a varışlarında arındırılmış alana geçerken aşağıdaki istenilen evrakları kontrol edilecektir.

* Transit alanda COVİD test yapılmamaktadır.

* Bağlantılı transfer uçuşunun rezervasyonu onaylı olması  ve 12 saati geçmemelidir. Yolcunun tüm uçuşu aynı PNR 'da olması gerekmektedir.

Thai Vatandaşları:

* Uçuştan en fazla 72 saat önce düzenlenmiş FIT TO FLY sağlık raporu.

Diğer Ülke Vatandaşları

* Kalkıştan en fazla 72 saat öncesinde alınmış NEGATİF COVİD-19 RT-PCR test sonucu. Yaş sınırlaması olmayıp bebek yolcular içinde geçerlidir.

* En az 100.000 USD ( diğer para birimleriyle aynı değerde de olabilir ) sağlık sigortası yaptırması gerekir.

* Uçuştan en fazla 72 saat önce düzenlenmiş FIT TO FLY sağlık raporu gerekmektedir.


Temel Bilgiler

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Tayland vizesi almak zorunda değildir.


Özel Bilgiler



Turist Vizesi


Ticari Vize


Öğrenci Vizesi


Konsolosluk

Adres: Koza Sok. No: 87, 06700 Gaziosmanpaşa, Ankara

Tel: +90 (312) 4375248 

Tel: +90 (312) 4374318 

E-posta: thaiank@ttmail.com 


Fahri Konsolosluk

Bangkok etkisinde kaldığı tropikal iklim nedeniyle bir yıl içerisinde üç mevsim yaşar (sıcak, serin ve yağışlı mevsim). Kent genel olarak yıl boyunca sıcak ve nemlidir, ancak serin mevsime denk gelen Kasım – Şubat arası dönemde hem yağışlar azalır hem de sıcaklık ve nem bunaltıcı olmaktan biraz daha uzaktır. 

Mart ve Mayıs arasındaki dönem sıcaklık ve nemin en yüksek olduğu dönemdir. Mayıs – Ekim dönemi ise yağışlı dönemdir ve neredeyse her akşamüstü kısa süreli yağmur yağar, ancak yaşamı etkileyecek seviyedeki yağışlar genelde Eylül-Ekim aylarında yaşanır.

Bangkok’taki soğuk mevsimde en düşük hava sıcaklığı 20 derece, sıcak mevsimde ise 35 derece civarındadır. Sıcaklık çok yüksek olmasa da aşırı nem yüzünden hissedilen sıcaklık derecesi yükselmekte ve özellikle solunum yolu rahatsızlığı olanlar zorlanabilmektedir.

Güneydoğu Asya’da yer alan Tayland’ın başkenti Bangkok’a havayolu ile ulaşım için kentte iki ayrı havalimanı bulunuyor. Bangkok Suvarnabhumi Uluslararası Havalimanı (BKK) daha yeni ve daha büyük olan havalimanı. Daha eski ve küçük olan Bangkok Don Mueang Havalimanı (DMK) ise artık daha az havayolu şirketi tarafından tercih ediliyor.

Bangkok’a havayolu ile gitmek için İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir havalimanlarından doğrudan ya da aktarmalı olarak uçuş yapan Türk Hava Yolları, Air France, Singapore Airlines, Aeroflot, Air India, Gulf Air, Qatar Airways, Ukraine International, Emirates, Etihad gibi havayolu şirketlerinden birini tercih edebilirsiniz. İstanbul’dan Bangkok’a yapılan direkt uçuşlar yaklaşık 9 saat sürmektedir. Aktarmalı uçuşlar daha uzun süreli olsa da daha ekonomik olabiliyor.

Karayolu ile Bangkok’a gidiş planınız varsa, İstanbul-Bangkok arasındaki 11849 km’lik mesafeyi, molalar ve sınır geçişleri hariç 6 gün 10 saatte tamamlayabileceğiniz bilmelisiniz. Elbette bu uzun yolda yaşayacağınız güvenlik, sınır, izin ve sürücü belgesi konusundaki sorunlardan hiç söz etmiyoruz bile.

Demiryolu ile Bangkok’a gitmek isteyenler, Tayland’ın komşu ülkelerinden olan Malezya üzerinden bunu yapabilirler. Ancak Tayland’ın diğer komşuları olan Vietnam, Kamboçya ve Hindistan ile demiryolu bağlantısı yoktur. Türkiye üzerinden doğrudan ya da aktarmalı olarak Bangkok’a gidişini sağlayacak bir demiryolu hattı bulunmamaktadır.

Bir liman kenti olan Bangkok’a denizyolu ile gitmek isteyenler Tayland’ın kentleri arasında sefer yapan feribotu kullanabilirler, ancak Türkiye’den doğrudan ya da aktarmalı denizyolu ile gidiş mümkün değildir.

Bangkok Suvarnabhumi Uluslararası Havalimanı ile kent merkezi arasındaki ulaşım ise rahat denilebilecek kadar gelişmiş durumda. Kent merkezi ile havalimanı arasında, toplu taşıma olarak raylı sistemleri (City Line ve Express Line), yerel otobüsleri, paylaşımlı minibüsleri (dolmuş), taksileri ya da özel araç kiralama seçeneklerini (şoförlü araçları) kullanabilirsiniz. Bütçenize ve ihtiyacınıza göre tercih yaparak 25 kilometrelik bu yolculuğu tamamlayabilirsiniz.

Eğer Bangkok’a bir son dakika uçuşu ile gitmeyecekseniz çok çok ucuz uçak bileti için birkaç ay öncesinden sonfiyat.com web sitesinden bilet almanız çok daha uygun olacaktır. Aynı web sitesinden Bangkok’a bugün için uçak bileti kaç TL diye bakabilirsiniz. Ayrıca gidiş-dönüş uçak bileti alarak Bangkok seyahatinizi ekonomik olarak gerçekleştirebilirsiniz.

Bangkok yaşadığı kötü ve plansız şehirleşme yüzünden trafikte bir karışıklık yaşıyor. Bunu aşmanızı sağlayacak tek şey raylı sistemler olacaktır. Metronun kısıtlı güzergâhta kullanıldığını düşündüğünüzde özellikle Havaray olarak adlandırabileceğimiz ve viyadükler (köprüyollar) üzerine kurulu BTS Sky Train ile bazı noktalar arasındaki ulaşımda zaman kazanabilirsiniz.

Kent içi ulaşımda otobüs, minibüs, taksi, kanallar üzerinde çalışan feribotlar ve elbette tuk-tuk adı verilen üç tekerlekli, bir nevi motosikleti andıran taksiler. Toplu taşıma için çok kullanımlı ve indirimli seyahat kartlarından edinebilirsiniz. Taksi ücretleri ucuz sayılabilir, tuk-tuk ücretleri biraz daha pahalı denilebilir. Taksimetre olmadığı için tuk-tuk şoförleri özellikle deneyimsiz turistlere yüksek ücretler söyleyebiliyor veya anlaşmalı olduğu kuyumcu mağazalarına, butiklere götürüp zaman kaybettirebiliyor.

Bangkok’ta ulaşım için özel şoförlü otomobil ya da minibüs de kiralayabilirsiniz. Bu şekilde gideceğiniz yere daha konforlu gidiş şansınız olacaktır, ancak yoğun saatlerde yaşanabilecek trafik sıkışıklığını da göz ardı etmeyin. 

Tayland’ın başkenti Bangkok, misafirlerini hem bütçelerine hem de zevklerine ve amaçlarına göre pek çok konaklama seçeneği ile karşılıyor.

Hangi bölgesinde kalacağınızı seçmek için size birkaç kısa bilgiler vereceğiz, bu sayede Bangkok seyahati öncesinde kolaylıkla planlama yapabilirsiniz. Turistler için popüler bir bölgelerden olan Khao San Road (Banglamphu) ve Chinatown daha çok Backpacker denilen sırt çantalıların ilk tercihi sayılır. Hem uygun fiyatlı konaklama hem de tarihi yapılara ve eğlence mekânlarına yakınlığı nedeniyle giderek daha fazla turist çeken bölge bu nedenle lüks konaklama imkânları da sunmaya başlamıştır. Bölgenin dezavantajı olarak değerlendirilebilecek tek kötü yanı raylı sistemlere uzak oluşudur. Bu nedenle kent içi ulaşımda otobüs, taksi, tuk-tuk ya da tekne kullanımı zorunlu hale geliyor.

Bangkok’u ailenizle ziyaret ettiyseniz ve amacınız gece hayatından uzak durmak, tapınakları, tarihi yapıları, müzeleri gezmek ve alışveriş yapmak ise konaklama için size Siam bölgesini önerebiliriz.

Alışveriş merkezlerine yakın olmak isteyenler konaklama için daha çok Siam’ın kuzeyinde yer alan Pratunam’ı tercih eder. Bölgede kalabalık fazla ve konaklama fiyatları diğer bölgelere göre biraz daha düşüktür.

Gece hayatını ve eğlenceyi tercih edenler için konaklama için Sukhumvit bölgesindeki otelleri seçebilirler. Bu bölgeye havaray ve metro ile ulaşım kolaylığı bulunmaktadır. Hem orta seviye hem de lüks konaklama tesislerinin bulunduğu bölge aynı zamanda farklı eğlenceler arayanları uğrak yeri olduğu için aileler tarafından pek tercih edilmez.

Romantik bir tatil planlarınız varsa Riverside bölgesi özellikle gün batımı ve sonrasında sahip olduğu manzara ile size bu imkânı sunacaktır. Şehir merkezinin içinde olmasına rağmen şehrin gürültü ve karmaşasından uzak, biraz daha lüks konaklama seçenekleri ile Riverside’ı tercih edebilirsiniz.

Hem alışveriş merkezlerine, açık hava pazarlarına yakın olmak hem de gece hayatının içinde yer almak istiyorsanız Silom size uygun olabilir. Eski Şehir bölgesine de yakın konumda bulunan Silom’da birçok yere yürüyerek ulaşma şansınız olacaktır.

Tayland’ın en büyük liman kenti olan Bangkok’ta, gezilecek yerlere yürüme mesafesinde olan tesislerde, uygun fiyatlara konforlu konaklama seçeneklerini değerlendirebilmek adına gideceğiniz dönemi belirleyerek; birkaç ay öncesinden erken rezervasyon yaptırmanız sizin için iyi olacaktır. Seyahatiniz için otel rezervasyonu yaparken aynı tarihlerde Bangkok’a ucuz uçak bileti almak amacıyla, en uygun uçak bileti sitesi sonfiyat.com’dan gidiş dönüş uçak biletinizi indirimli fiyatlarla alabilirsiniz.

Her zevke hitap eden eğlenceleri, egzotik mutfağı, yüzlerce tapınağı ile görülmeye değer Asya’nın büyük liman kenti olan Bangkok’ta konaklamak için çok fazla tercih şansınız olacaktır. Bütçenize ve beklentinize göre kalacağınız bölgeyi oteli seçebilirsiniz. Bangkok’ta kalacağınız bölgeyi seçtikten sonra konaklayacağınız otele mutlaka erken rezervasyon yaptırmalısınız. Rezervasyonunuzu yaparken ucuz uçak bileti fiyatları için sonfiyat.com adresine girip Bangkok direkt veya aktarmalı ve tarifeli uçuş seferleri yapan tüm havayolları şirketlerinden indirimli ve en ucuz uçak bileti satın alabilirsiniz.

Bangkok’ta Güneydoğu Asya, Tay-Çin mutfağına ait lezzetlerin yanı sıra dünya mutfağından örnekler de bulabilirsiniz. Tayland Mutfağı, genel olarak özellikle pirinç, deniz ürünleri ve kümes hayvanları ile yapılan ve çeşitli soslarla, baharatlarla çeşnilendirilerek sunulan yemeklerden oluşur. Dünya mutfağından lezzetler sunan restoranlar kadar ilginç yiyecekler (değişik soslarda kızartılan böcek çeşitleri) satan sokak satıcıları da rağbet görmektedir Bangkok’ta.

Bangkok’ta rastlayabileceğiniz yöresel yemeklerin bazıları şunlardır; Kaeng Phet Pet Yang  (Kızarmış Çıtır Ördek), Kai Phat Met Mamuang Himmaphan (Kaju ile kızarmış Çıtır Tavuk), Tom Yam Kung (Baharatlı Karides Çorbası), Phat Thai (Bir çeşit Erişte), Phat Kaphrao (Fesleğenli Kızarmış Et), Kanom Kai Nok Krata (Tatlı Patates), Yam Nua (Baharatlı Et Salatası), Tom Kha Gai (Hindistan Cevizi Sütlü Tavuk Çorbası), Körili Yengeç, Kaao Phad (Kızartılmış Pirinç).

Yemeklerde her türlü lezzeti sağlamak üzere baharatlar ağırlıklı olarak kullanılır. Genel olarak tatlı, ekşi, tuzlu ve acı harmanlanır ve yöresel lezzetler oluşturulur. Çok fazla baharatlı ya da acı sevmiyorsanız yemek siparişiniz sırasında bunu belirtebilir ve daha az acılı olmasını isteyebilirsiniz.

Bangkok mutfağında yer alan çok farklı lezzetleri tadabileceğiniz bazı kafe, restoran ve sokak satıcılarını sizlerle paylaşmak isteriz;

  • Flavors
  • Goji Kitchen + Bar
  • Praya Kitchen
  • Siam Tea Rom
  • Riverside Terrace
  • Momo Cafe
  • Susan Bua
  • Thara Tong
  • Kruissara Thai Cuisine
  • Salathip
  • DID – Dine in the Dark
  • Indulge Fusion Food & Cocktail Bar
  • Baik Baik
  • BBCO
  • The Sixth
  • Tsu Japanese Restaurant
  • Nami Teppanyaki Steakhouse
  • Kebabs & Kurries
  • Benihana at Avani Atrium Bangkok
  • Akira Back
  • Nabah Grill & Sky Lounge
  • Zest Bar & Terrace
  • Lord Jim's
  • The SQUARE Restaurant
  • Rosso di Sera
  • Fikeaw Yao Wa-Rat
  • MASU Maki & Sushi Bar
  • Snooze Coffee House
  • Luka
  • Jaywalk Cafe
  • Tazzina
  • The Coffee Club - Mode Sathorn
  • Cafe Tartine
  • Roast
  • CharoenKrung Cafe Bar
  • New York Steakhouse
  • Primal Grill
  • Penthouse Bar + Grill
  • Babette's The Steakhouse Bangkok
  • The U.S. Steakhouse
  • Nami Teppanyaki Steakhouse
  • El Gaucho Argentinian Steakhouse
  • Bawarchi Indian Restaurant - Chidlom
  • Amaya Food Gallery at Amari Watergate
  • Punjab Grill Bangkok
  • Charcoal Tandoor Grill & Mixology
  • Urbani Truffle Bar & Restaurant
  • Peppe Italian Food & Wine
  • Biscotti

Asya’nın görülecek en ilginç kentlerinden biri olan Bangkok görkemli tapınaklarıyla ünlüdür. Kentte yer alan yüzlerce tapınak ve Buda (Budha) heykeli ve kraliyet binaları ziyaretçilerin uğrak yerleri arasında başta gelir. 

Sokakta gezerken çarpık kentleşmenin sonucu bir yanda gökdelenler ve diğer yanda yer alan geleneksel ahşap evler gözünüze çarpacaktır. Gezilecek yerlerin birçoğu Ko Rattanakosin bölgesinde yer alan kenti tanımak için birkaç güne ihtiyacınız olabilir. Bölgede yer alan tapınaklara genel olarak “wat” denilir, Tay dilinde tapınak anlamındaki bu ad tüm dinlerdeki ibadethaneleri kapsar.

Yaklaşık 150 yıl boyunca kraliyet ailesine ev sahipliği yapmış Grand Palace (Büyük Saray) Chao Phraya Nehri kıyısında yer alır. Ülkenin en kutsal tapınaklarından biri olan Wat Phra Kaew (Zümrüt Buda Tapınağı) da yine Grand Palace sınırları içinde kalır. Bu tapınakta yer alan 66 santimlik tek parça zümrüt Buda Heykeli göz kamaştırır. 

Tai masajının çıkış noktası olarak anılan ve Yatan Buda Heykeli’ni barındıran Wat Pho ve 3 metrelik Altın Buda Heykeli’nin bulunduğu Wat Traimit ve Wat Arun tapınakları da mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerin arasında yer alır.

Bangkok’ta belki de dünyanın en garip, en ürkütücü müzesi denilebilecek Siriraj Tıp Müzesi bulunuyor. Müzede daha çok mumyalanmış insan bedenler ve vücut parçaları sergileniyor. Özellikle çocukları bu müzeden uzak tutmakta iyi olacaktır.

Bangkok’ta gezilecek önemli yerleri şöyle sıralayabiliriz;

  • Wat Pho Tapınağı (Yatan Buda Heykeli)
  • Grand Palace (Büyük Saray)
  • Lumpini Parkı
  • Wat Pra Kaew (Zümrüt Buda Heykeli)
  • Wat Arun (Şafak Tapınağı)
  • Jim Thompson Evi (Tayland’ın ipek endüstrisinin gelişimini sağlayan “Tayland’ın Efsanevi Amerikalısı”nın evi)
  • Demokrasi Anıtı
  • Wat Traimit (Altın Buda Heykeli)
  • Suan Pakkad Saray Müzesi
  • Dusit Sarayı
  • Wat Ratchanadda Tapınağı
  • Bangkok Ulusal Müzesi
  • Holy Rosary Kilisesi
  • Wat Saket Altın Dağ Tapınağı
  • Phra Sumen Kalesi
  • Santichaiprakan Parkı
  • Benchamabophit Mermer Tapınağı
  • Minyatür Parkı
  • Timsah Çiftliği
  • Wat Suthat Tapınağı ve Dev Salıncak
  • Santa Cruz Kilisesi
  • Wat Intharawihan (Intharawihan Tapınağı)
  • Çin Mahallesi Kapısı (Gate of Chinatown)
  • Çin Mahallesi Pazarları
  • Gurdwara Sri Guru Singh Sabha (Sri Guru Singh Sabha Tapınağı)
  • Wat Bowonnivet Tapınağı

Bangkok’ta kültürel anlamda ağırlıklı olarak Budizm etkisindedir ve bunun en büyük göstergesi de kentte yer alan yüzlerce Budist tapınaklarıdır. Diğer dinler ve kültürlerden etkilenmiş olsa da gündelik yaşam içerisinde Budizm’in etkisi çok fazladır.

Sanatsal açıdan bakıldığında ülke sanatının en önemli yapılarından biri olan Tayland Ulusal Galerisi, Bangkok’ta bulunmaktadır. Tayland dans kültürü anlamında da çok zengin bir ülkedir ve Bangkok’ta sergilenen birçok etkinlikte bunu görebilirsiniz. Ayrıca Bangkok’ta sahnelenen dans ve tiyatro gösterilerinde geleneksel hikâyelere yer verilmektedir. Geleneksel Tayland Dansı’na ait gösteriler ağırlıklı olarak Chalermkrulg Kraliyet Tiyatrosu’nda sergilenir. Kentte yılın her döneminde birçok farklı festival ve özel günler nedeniyle eğlenceli kutlamalar yapılır.

Bangkok, belki de Asya’nın en hareketli eğlencelerine ve gece hayatına sahne olan kentlerinden biridir. Bangkok gece hayatı, eğlence anlayışınıza bağlı olarak size her aradığınızı sunabilecek seçeneklere sahip büyük bir kent. Daha çok bekâr erkekleri cezbeden çılgın partilerden, ailece gidip sakin ve huzurlu bir ortamda müzik dinleyebileceğiniz mekânlara kadar aradığınız her şeyi bulabilirsiniz Bangkok’ta.

Turistlerin gittiği barlar, gece kulüpleri ve eğlence mekânları daha çok genellikle Silom, Sukhumvit ve Khao San Road gibi yerlerde bulunur.

Mekânların isimlerini vermeden önce bazı hatırlatmalar yapalım Bangkok ile ilgili; 

  • Kapalı mekânlarda sigara içmek yasaktır,
  • İçkili mekânlar gece 02.00’de kapanır, ancak özel izinli yerler açık kalabilir,
  • Farklı eğlenceler burada karşınıza gösteri halinde çıkabilir, örneğin Tay kadınlarının “ping-pong şovu” bunlardan biridir ve genellikle erkeklerin tercih ettiği bir gösteri halini almıştır.
  • LBGTI bireyler için özel eğlence mekânları bulunur, ancak yine de eğlence için istedikleri mekânlara girebilirler,
  • Bazı eğlence mekânlarının girişinde size mihmandarlık etmek isteyen kişilere aldanıp yüksek fiyatlı, güvenilir olmayan kulüplere girmeyin, genel kanıya göre giriş katında ve turistlerin olduğu, kalabalık mekânlar daha güvenilirdir,

Farklı eğlence mekânlarında değişik geleneklere (kural değil) rastlayabilirsiniz, bunların bazıları sizi şaşırtabilir, hatta fazla para harcamanıza neden olabilir, bunları önceden öğrenin ve sürprizlere hazırlıklı olun.

  • CRU Champagne Bar
  • Red Sky Bar
  • Nana Plaza Bangkok
  • Moon Bar Bangkok
  • Khoasan Comedy Club
  • Checkinn99
  • Rabbit Hole
  • The Stranger Bar
  • 342 Bar
  • J. Boroski Mixology
  • Sky Bar
  • The Comedy Club Bangkok
  • Hair of the Dog
  • Black Amber Social Club
  • Superflow Beach Club
  • Nothing But The Blues
  • Sapphire Bar
  • Levels Club & Lounge
  • Saxophone Pub
  • Vanilla Sky Rooftop Bar - Compass Skyview Hotel
  • Whisgars: Sukhumvit 23
  • Whisgars Silom
  • Horizons at HEAVEN Bangkok
  • Adhere the 13th
  • The Pickled Liver
  • The Living Room
  • Black Cabin Bar
  • Backstage Cocktail Bar
  • Route66 Club
  • Long Table
  • Rendezvous Bar
  • CRAFT Silom 981
  • Kangaroo Sports Bars
  • The Firm Bangkok
  • Centara Grand at Central Plaza Ladprao Lobby Lounge
  • Brewski Craft Beet Rooftop Bar
  • The Bamboo Bar
  • Havana Social
  • DJ Station
  • Cheap Charlie’s Bar
  • Bamboo Chic Bar
  • The Club At Koi
  • Sing Sing Teather
  • The Roof Bar
  • Bar@494

Alışveriş denilince herhalde Bangkok’un Asya’nın en iyi merkezlerinden biri olduğunu hatırlatmamıza gerek yoktur. Kentte yer alan alışveriş merkezlerinin dışında, açık hava pazarları en çok rağbet görenlerdir. 

Açık pazarlar arasında en gözde olanı ve tercih edileni hafta sonları kurulan devasa Chatuckak Pazarı’dır. Giyimden yiyecek içeceğe, hediyelik eşyadan bahçeciliğe kadar aklınıza gelebilecek her ürünü bulabileceğiniz bu pazarın aşırı kalabalık olduğunu unutmayın. Ayrıca pazarı ziyaretiniz öncesinde alacağınız ürüne göre haritadan ilgili bölümü bulup doğrudan oraya gitmeniz size zaman kazandıracaktır. 

Ayrıca satıcıların kanallardaki tekneleri üzerinde ürünlerini sattıkları ve Yüzen Pazar olarak anılan Taling Chan, Damnoen Saduak gibi pazarlar da ilginizi çekebilir. 

Bangkok’ta ayrıca gece kurulan pazarlar da bulunur. Bunların en bilinenleri Sukhumvit Gece Pazarı ve Patpong Gece Pazarı’dır. Or Tor Kor Pazarı ise egzotik ürünler dâhil taze meyve-sebze, deniz mahsülleri, baharatlar tedarik edebileceğiniz gözde bir pazardır.

Bazılarına havaray, bazılarına otobüs bazılarına da yürüyerek ulaşabileceğiniz pazarlarda yöresel ürünlerden hediyelik eşyalara, dünyaca ünlü markalardan taze yiyecek içeceklere kadar her şeyi bulabilirsiniz. Ürünler genel olarak ucuzdur, ancak taklit ürünlerin anavatanı olan Uzakdoğu’da olduğunuzu ve pazardan alacağınız markalı ürünlerin taklit olabileceğini asla aklınızdan çıkarmayın.

Bangkok’ta farklı bölgelerde çok sayıda AVM vardır, bunlardan alışveriş yaparken “VAT Refund for Tourists” ibaresini gördüğünüz yerleri tercih ederseniz ülke çıkışında vergi iadesi almanız mümkün olacaktır. 

  • Pantip Plaza
  • Gaysorn
  • Terminal 21
  • MBK Center (Mah Boon Krong)
  • Central Chidlom
  • The Emporium
  • Silom Complex
  • Platinium Fashion Mall
  • Erawan ve Amarin Plaza
  • Robinson
  • Palladium World
  • Central Plaza Grand Rama 9
  • Siam Discovery
  • The Esplanade
  • City Complex Pratunam
  • Shibuya 19
  • Siam Center
  • River City Shopping Complex
  • Indra Square
  • Siam Paragon
  • Digital Gateway
  • CentralWorld
  • Asiatique The Riverfront

  • Çin Yeni Yılı (Ocak-Şubat)
  • Batı Yeni Yılı (Aralık ayı boyunca çeşitli etkinlikler düzenleniyor)
  • Songkran (Tayland Yeni Yılı – Nisan)
  • Uçurtma Festivali (Şubat-Nisan)
  • Maka Buça (Şubat - Mart)
  • Dünya Thai Dövüş Sanatları Festivali (Mart)
  • Pirinç Sezonu Başlangıç Töreni - Kraliyet Çiftçilik Töreni (Mayıs)
  • Loi Krathong - Işık Festivali (Kasım)
  • Bangkok Uluslararası Film Festivali
  • Şık Sokak Gıdası Festivali
  • Kral Çulalongkorn Günü (Ekim)
  • Kralın Doğum Günü (Aralık)
  • Vejetaryen Festivali - 9 İmparator Tanrılar Festivali (Eylül-Ekim)
  • Mum Festivali
  • Navratri Festivali (Ekim)
  • Visaka Buça (Mayıs)
  • Çiçek Festivali (Şubat)

  • Yeni Yıl (Batı Takvimi) – 1 Ocak
  • Maka Buça – 4 Mart
  • Çakri Günü – 6 Nisan
  • Songkran Tay Yeni Yılı Festivali – 13-14-15 Nisan
  • İşçi Bayramı – 1 Mayıs
  • Taç Giyme Töreni – 5 Mayıs
  • Kraliyet Çiftçilik Töreni – Pirinç Sezonu Başlangıç Töreni – 13 Mayıs
  • Visaka Buça – 1 Haziran
  • Asalha Buça – 30 Temmuz
  • Budist Perhiz Günü – 31 Temmuz
  • Kraliçenin Doğum Günü ve Anneler Günü – 12 Ağustos
  • Kral Çulalongkorn Günü – 23 Ekim
  • Kralın Doğum Günü ve Babalar Günü – 5 Aralık
  • Yeni Yıl Arifesi (Batı Takvimi)– 31 Aralık

  • The Peninsula Bangkok
  • Chillax Heritage
  • Grande Centre Point Sukhumvit 55 Thong Lo
  • Novotel Bangkok Sukhumvit 20
  • Sheraton Grande Sukhumvit
  • Avani+ Riverside Bangkok Hotel
  • Hotel Clover Asoke
  • The Siam
  • Hansar Bangkok
  • Mandarin Oriental Bangkok
  • Amara Bangkok Hotel
  • Park Hyatt Bangkok
  • Novotel Bangkok on Siam Square
  • Prince Palace Hotel
  • VIE Hotel Bangkok
  • Siam Kempinski Hotel Bangkok
  • Chakrabongse Villas
  • Baiyoke Sky Hotel
  • Patra Boutique
  • Hua Chang Heritage Hotel
  • 137 Pillars Suites & Residence Bangkok
  • Grand Hyatt Erawan Bangkok
  • Amari Watergate Bangkok
  • K Maison Boutique Hotel
  • Amari Don Muang Airport Bangkok 
  • Kim Korner Hotel
  • Marwin Villa
  • Mac Boutique Suites
  • Muangphol Mansion
  • Shangri-La Hotel Bangkok
  • Metro Pratunam Boutique Hotel
  • Eastin Grand Hotel Sathorn
  • Hiranyakul House
  • The Sukhothai Bangkok
  • Oriental Residence Bangkok
  • Bangkok Publishing Residence
  • Old Capital Bike Inn
  • Siri Heritage Bangkok Hotel
  • Villa Phra Sumen Bangkok
  • Royal Asia Lodge Bangkok
  • Four Sons Place
  • Nest Boutique Resort
  • The Yard Hostel
  • PanPan Hostel
  • The Oasis Hostel

Tayland’ın başkenti Bangkok, misafirlerini hem bütçelerine hem de zevklerine ve amaçlarına göre pek çok konaklama seçeneği ile karşılıyor.

Hangi bölgesinde kalacağınızı seçmek için size birkaç kısa bilgiler vereceğiz, bu sayede Bangkok seyahati öncesinde kolaylıkla planlama yapabilirsiniz. Turistler için popüler bir bölgelerden olan Khao San Road (Banglamphu) ve Chinatown daha çok Backpacker denilen sırt çantalıların ilk tercihi sayılır. Hem uygun fiyatlı konaklama hem de tarihi yapılara ve eğlence mekânlarına yakınlığı nedeniyle giderek daha fazla turist çeken bölge bu nedenle lüks konaklama imkânları da sunmaya başlamıştır. Bölgenin dezavantajı olarak değerlendirilebilecek tek kötü yanı raylı sistemlere uzak oluşudur. Bu nedenle kent içi ulaşımda otobüs, taksi, tuk-tuk ya da tekne kullanımı zorunlu hale geliyor.

Bangkok’u ailenizle ziyaret ettiyseniz ve amacınız gece hayatından uzak durmak, tapınakları, tarihi yapıları, müzeleri gezmek ve alışveriş yapmak ise konaklama için size Siam bölgesini önerebiliriz.

Alışveriş merkezlerine yakın olmak isteyenler konaklama için daha çok Siam’ın kuzeyinde yer alan Pratunam’ı tercih eder. Bölgede kalabalık fazla ve konaklama fiyatları diğer bölgelere göre biraz daha düşüktür.

Gece hayatını ve eğlenceyi tercih edenler için konaklama için Sukhumvit bölgesindeki otelleri seçebilirler. Bu bölgeye havaray ve metro ile ulaşım kolaylığı bulunmaktadır. Hem orta seviye hem de lüks konaklama tesislerinin bulunduğu bölge aynı zamanda farklı eğlenceler arayanları uğrak yeri olduğu için aileler tarafından pek tercih edilmez.

Romantik bir tatil planlarınız varsa Riverside bölgesi özellikle gün batımı ve sonrasında sahip olduğu manzara ile size bu imkânı sunacaktır. Şehir merkezinin içinde olmasına rağmen şehrin gürültü ve karmaşasından uzak, biraz daha lüks konaklama seçenekleri ile Riverside’ı tercih edebilirsiniz.

Hem alışveriş merkezlerine, açık hava pazarlarına yakın olmak hem de gece hayatının içinde yer almak istiyorsanız Silom size uygun olabilir. Eski Şehir bölgesine de yakın konumda bulunan Silom’da birçok yere yürüyerek ulaşma şansınız olacaktır.

Tayland’ın en büyük liman kenti olan Bangkok’ta, gezilecek yerlere yürüme mesafesinde olan tesislerde, uygun fiyatlara konforlu konaklama seçeneklerini değerlendirebilmek adına gideceğiniz dönemi belirleyerek; birkaç ay öncesinden erken rezervasyon yaptırmanız sizin için iyi olacaktır. Seyahatiniz için otel rezervasyonu yaparken aynı tarihlerde Bangkok’a ucuz uçak bileti almak amacıyla, en uygun uçak bileti sitesi sonfiyat.com’dan gidiş dönüş uçak biletinizi indirimli fiyatlarla alabilirsiniz.

Her zevke hitap eden eğlenceleri, egzotik mutfağı, yüzlerce tapınağı ile görülmeye değer Asya’nın büyük liman kenti olan Bangkok’ta konaklamak için çok fazla tercih şansınız olacaktır. Bütçenize ve beklentinize göre kalacağınız bölgeyi oteli seçebilirsiniz. Bangkok’ta kalacağınız bölgeyi seçtikten sonra konaklayacağınız otele mutlaka erken rezervasyon yaptırmalısınız. Rezervasyonunuzu yaparken ucuz uçak bileti fiyatları için sonfiyat.com adresine girip Bangkok direkt veya aktarmalı ve tarifeli uçuş seferleri yapan tüm havayolları şirketlerinden indirimli ve en ucuz uçak bileti satın alabilirsiniz.

Bangkok Uçak Bileti Fiyatları

IST Istanbul, Türkiye - Istanbul Havalimanı
BKK Bangkok, Thailand - International Airport
03.01.2024 26.07.2023
Gulf Air
21748.31 TRY
SAW İstanbul, Türkiye - Istanbul Sabiha Gökçen
BKK Bangkok, Thailand - International Airport
05.01.2024 28.07.2023
Qatar Airways
30695.51 TRY
ESB Ankara, Türkiye - Esenboga
BKK Bangkok, Thailand - International Airport
08.01.2024 27.07.2023
Türk Hava Yolları
27200.46 TRY
ADA Adana, Türkiye - Sakirpasa
BKK Bangkok, Thailand - International Airport
08.01.2024 24.07.2023
Türk Hava Yolları
29916.87 TRY

Tayland Ülke Bilgileri

Resmi Adı: Tayland Kralliği (TH)
Kıta: Güney-Doğu Asya (Asya)
Başkenti: Bangkok
Telefon Kodu: +66
Para Birimi: THB (Baht)
Konuşulan Diller: Tayca, İngilizce

Bangkok Hava Durumu

Bangkok
TH .
24 °c
kapalı
2025-01-21 12:00:00

29 °c
29 °c
2025-01-22 12:00:00

28 °c
28 °c
2025-01-23 12:00:00

28 °c
28 °c
2025-01-24 12:00:00

28 °c
28 °c
2025-01-25 12:00:00

29 °c
29 °c

Diğer Tayland Destinasyonları

Etkinlikler