Atina Uçak Bileti

En ucuz Atina uçak bileti fiyatı

Nereden Istanbul Sabiha Gökçen
Nereye Eleftherios Venizelos Airport
Havayolu Şirketi Pegasus Airlines
Uçuş Süresi 01:25
TRY 1649.21

Uygun Atina Uçak Bileti Fiyatları

IST Istanbul, Türkiye - Istanbul Havalimanı
ATH Athens, Greece - Eleftherios Venizelos Airport
09.01.2024
Turkish Airlines
2049.94 TRY
ADB İzmir, Türkiye - Adnan Menderes
ATH Athens, Greece - Eleftherios Venizelos Airport
13.01.2024
Aegean Airlines
2275.15 TRY
ESB Ankara, Türkiye - Esenboga
ATH Athens, Greece - Eleftherios Venizelos Airport
13.01.2024
Pegasus Airlines
2434.17 TRY
AYT Antalya, Türkiye - Antalya Airport
ATH Athens, Greece - Eleftherios Venizelos Airport
13.01.2024
Pegasus Airlines
2951.73 TRY
ADA Adana, Türkiye - Sakirpasa
ATH Athens, Greece - Eleftherios Venizelos Airport
13.01.2024
Pegasus Airlines
2676.63 TRY
SAW İstanbul, Türkiye - Istanbul Sabiha Gökçen
ATH Athens, Greece - Eleftherios Venizelos Airport
13.01.2024
Pegasus Airlines
1649.21 TRY

Atina uçak bileti ile ilgili sorular

Atina Hakkında

Genel Bilgiler

Batı komşumuz Yunanistan'ın başkenti Atina, 4 milyona yaklaşan nüfusuyla çağdaş medeniyetin beşiği ve aynı zamanda ülkenin en büyük şehridir. Attika adı verilen güney bölgesinde yer alan Atina, Yunanistan’ın ekonomik, kültürel ve ulusal merkezidir ve adını Yunan mitolojisindeki savaşçı bilgelik tanrıçası olan Athena'dan alır. Atina mitolojilere konu olmuş efsaneleriyle, tanrıları ve tanrıçalarıyla; antik tarihiyle, harika müzeleriyle, kendine has eğlence sunan tavernalarıyla, spor etkinlikleriyle ve neredeyse tüm yıla yayılmış festivalleriyle ziyaretçilerine pek çok tadı sunan bir şehirdir. 

Antik çağlarda önemli bir ticaret ve kültür merkezi olan Atina, bugün de Avrupa’nın en tarihi başkenti olarak dünyanın her yerinden gelen ziyaretçileri ağırlamaktadır. İlk yerleşimi Neolitik Çağ’a varan Atina’nın M.Ö. 5. Yüzyılda dahi evrensel önemde bir uygarlığa sahip olduğu bilinmektedir. 

Modern anlamda ilk Olimpiyat Oyunları Baron Pierre de Coubertin öncülüğünde 1896 yılında Atina’da düzenlenmiştir. 2004 yılında Yaz Olimpiyatları doğduğu topraklara tekrar dönmüş görkemli açılış ve kapanış törenlerine sahne olmuştur. Tüm bu modern görüntüsü dışında Atina ile ilginç bir bilgiyi de sizinle paylaşmak isteriz, Avrupa’daki başkentler içinden ibadete açık cami bulunmayan tek başkent Atina’dır. 

Avrupa’nın çağdaş kentlerinden biri olarak gittiğiniz Atina’ya gezerken zaman zaman kendinizi Türkiye’de gibi hissedebilirsiniz. Yunan halkı biraz bize benziyor hem tip olarak hem de insanın içine işleyen samimiyetleri ve sıcakkanlılıklarıyla. Elbette onların Avrupalı yanları ağır basıyor, bunu da gelişmiş demokrasi bilinçleri, tarihi eserleri ve mimari dokuyu korumaya özen göstermelerinden anlayabilirsiniz. 

1834 yılında Yunan devletinin başkenti olan Atina’nın çevresinde Levadia, Korinthos ve Thiva şehirleri bulunmaktadır ve ticaret merkezi olan Pire Limanı da 7 km kadar uzaktadır. 

Atina gezinizden daha çok keyif almanız için kenti ziyaret etmeden önce Yunan Mitolojisi konusunda biraz ders çalışmanız gerekebilir. Böylece ziyaret ettiğiniz antik bölgelerin, tanıştığınız tanrı ve tanrıçaların mitolojideki yerlerini ve değerlerini daha iyi kavrayabilirsiniz. 

Geniş bir alana yayılmış olan Atina’da dünyaca ünlü Akropolis’e çıkıp kente baktığınızda iç içe geçmiş sokak ve caddeler karmaşık yapısı göze çarpar ancak yine de gezginlerin görmek isteyeceği belli başlı yerler birbirlerine yürüme mesafesi kadar yakındır. 2000li yıllarda Olimpiyat Oyunları hazırlığı kapsamında kentin ulaşım sisteminde birçok düzenlemeler ve iyileştirilmeler yapıldığı için günümüzde metro ve otobüs gibi toplu taşıma araçları daha kullanışlı duruma getirilmiştir. Ayrıca antik kent içinde bulunan ören yerleri yaya yollarıyla birbirine bağlanmış durumdadır. 

Genel Atina Bilgileri

Resmi Dil: Yunanca

Para Birimi: Euro (€)

Vize Uygulaması: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulaması vardır.

Zaman dilimi: GMT +2

Yunanistan Telefon Çağrı Kodu: +30

Atina Telefon Çağrı Kodu: Hat sağlayıcı firmaya bağlı olarak üç farklı telefon kodu bulunmaktadır; 210, 211 ve 213. 

Atina Elefterios Venizelos Uluslararası Havalimanı Telefon Numarası: +30 21 0353 0000

26 Mayıs 2021

Yunanistan Cumhuriyeti hükümetinin kararıyla tüm üçüncü ülke vatandaşlarının ülkeye girişleri yasaktır.

Sınırlamadan muaf olanlar: 

1. AB üye devletleri ve Schengen sözleşmesi ulusalarına dahil eşleri veya işbirliği olduğu kişiler ve küçük çocukları

2. Avusturalya eyaletinde daimi ikamet edenler, Makedonya, Yeni Zelanda, Güney Kore, Tayland, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Beyaz Rusya, Bahreyn, Sırbistan, Rusya Federasyonu, İsrail, Ruanda, Katar, Çin, Kuveyt, Ukrayna, Suudi Arabistan ve Singapur.

3. Tıp ve hemşirelik personeli, araştırmacılar ve sağlik çalışanları, ülkeye giriş noktalarında, mesleki durum ve ülkeye girişlerinin sağlanması mesleki görevlerinin uygulanması için araştırma lisansı, mesleki veya onların diğer uygun belgeleri göstermeleri şartıyla, mesleki durum ve ülkeye girişlerinin sağlanması mesleki görevlerinin uygulanması için giriş yapabilirler.

4. Schengen anlaşmasına dahil olan AB üye devletlerinin uzun süreli sakinleri ve üçüncü ülke vatandaşlarından, Schengen anlaşmasına dahil AB üyesi devletlere ait oturma iznine sahip olanlar.

5. Devlet heyetleri üyeleri.

6. Diplomatik heyet veya konsolosluk üyeleri ve heyetler, uluslararası ve Avrupa kuruluşları üyeleri, görevlerini yapan insani kuruluşların üyeleri, askeri ve güvenlik kuvvet görevlileri ve sivil koruma genel sekreterlik üyeleri.

7. Seamen, acft mürettebatı, kiralanan acft yangın söndürme ekipmanı, tır, kamyon sürücüleri ve kesinlikle gerekli destek ekipmanlari dahil, ulaştırma sektöründe istihdam edilen personel

8. Transit yolcular.

9. Öğrenciler.

10. Yaşlı ve engelli kişilere bakan kişiler (engelli).

11. Tarım alanında mevsimlik işçileri.

Uluslararası uçuşlarda tüm kişiler, herhangi bir Yunan havaalanına seyahat ediyorsa uçuş tarihinden takvim tarihi olarak bir gün önce, elektronik https://travel.gov.gr/ 'de yayınlanan lokatör formu (PLF) doldurmaları zorunludur.

Milliyete bakmaksızın tüm yolcular,aşağıdaki koşullara uymalıdır:

A) Koronavirüs Covid-19 aşılanma işlemini tamamlamak için, planlanan varıştan en az dört (14) gün önce tüm aşılanma işlemi bitmiş olmalı ve aşı belgesi sunumu, ilgili mevzuat gereği bir kamu kurumu tarafından düzenlenmiş İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, İtalyanca, Rusça veya Yunanca olarak düzenlenmiş olmalıdır. Aşı sertifikasinda pasaporta kayıtlı yolcu adı soyadı, aşının adı, türü, verilen doz sayısı ve aşılama tarihleri yer almaldır.

B) Planlanan varıştan 72 saat öncesinde, İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, İtalyanca, Rusça veya Yunanca orofarengeal veya nasofarenngeal yolla küçük numune alınarak gerçekleştirilen Covid-19 için negatif moleküler testi (PCR) gösterilmeldir. Sertifikada, yolcunun pasaporta kayıtlı tam adı bulunmalıdır.

C) Covid-19 geçirmiş kişiler en son yapılan ve pozitif sonuç alınan PCR ya da antigen test tarihinden 2 ay sonradan itibaren 9 aya kadar mevzuata uygun olarak Ingilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, İtalyanca Rusça veya Yunanca  olarak iyileştiklerini kanıtlamaldırlar.

Yukarıdaki yükümlülüklere beş (5) yaşın üzerindeki çocuklardan itibaren herkes dahildir.

Tüm yolcular varışta rastgele Covid-19 hızlı testlerine tabi olacaklardır. Yolcu varışta test edildiğinde testin sonucunu bekler, sonucu pozitif bulunursa, 14 gün gözetim altında karantinada, evde veya makamlarca uygun görülüp tahsis edilen belirlenmiş geçici konutlarda ikamet ederler.

Yasağa tabi üçüncü ülke vatandaşları, Yunan konsolosluk makamlarından, iş ve kişisel nedenler gibi olağandışı girişler için Yunanistan' a giriş yapma veya ikamet yeri talep etme hakkına sahiptirler.

Covid-19: Yolcu kısıtlamaları gereği, Yunanistan Cumhuriyeti hükümetinin kararıyla Yunanistan ana kara havaalanlarından adalara düzenlenen iç hat uçuşlarında seyahat edecek yolcular aşağıdaki şartlardan birini karşılamalıdır:

Planlanan varıştan en az dört (14) gün önce koronavirüs Covid-19 aşısını tümüyle tamamlamış olmak ve https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/koronoios-covid-19/pis web sitesi aracılığıyla verilen aşı sertifikası Topoietiko-emboliasmou ibraz edilmelidir. Yurtdışından seyahat edecek  yabancı yolcuların seyahatlerinde Covid-19 koronavirüs aşısının varış tarihinden en az on dört gün (14) önceden tüm aşılanma işlemlerinin tamamlanmış olması ve aşı sertifikasının, bir kamu kurumu tarafından İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, İtalyanca, Rusya veya Yunanca olarak düzenlenmesi gereklidir.

İlgili mevzuat gereği aşı belgesi yolcunun pasaporttaki adı soyadını, verilen aşının türü, doz sayısı ve aşılama tarihleri içermelidir.

Yurtdışından gelen yabancı yolcular, planlanan uçuştan önce 72 saate kadar orofarengeal veya nasofarengeal yontemle alınan için negatif bir moleküler testi (PCR) , veya 24 saat öncesinde alınan Covid-19 antijen testi (hızlı test) negatif sonuçlu Covid-19 testlerinin sertifikasını İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, İtalyanca, Rusça veya Yunanca  ibraz etmelidirler.

Planlanan uçuştan yirmi dört (24) saat önce kendi kendine tanı testinden elde edilmiş negatif sonuç belgesinin Yunanca veya İngilizce olarak negatif sonucun belgelendirilmesi https://self-testing.gov.gr/covid19-self-test-print.pdf web sayfası üzerinden form doldurularak tamamlanmalıdır.

Covid-19 geçirmiş kişiler en son yapılan ve pozitif sonuç alınan PCR ya da antigen test tarihinden 2 ay sonradan itibaren 9 aya kadar yukarıdaki mevzuata uygun olarak Yunanca, İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, İtalyanca veya Rusça olarak iyileştiklerini kanıtlamaldırlar.

Yukarıdaki yükümlülüklere beş (5) yaşın üzerindeki çocuklardan itibaren herkes dahildir.

PCR ve hızlı test yöntemlerine göre elde edilen negatif tanı test belgesi soft veya hard copy olarak kabul edilir. PCR ve hızlı testler yurtdışında yapılmışsa testler, yolcunun ucağa geçerli (kalkış ve varış) zamanında olmalı ve adalara seyahatlerinde, Yunanistan'a yolcu kabulünde aynı şartlar dahilinde düzenlenmiş gerekli belgeler talep edilmektedir.



28 Nisan 2021

PCR Test Zorunludur

Yunan hükümetinin kararına göre; yolcuların Covid-19 PCR negatif test sonucu olmalıdır (5 yaşından büyük çocuklar dahil). Test yolcunun Yunanistan'a varışından en fazla 72 saat önce alınmış olan orofarengeal veya nasofarengeal numune alınmasıyla gerçekleştirilmiş olmalıdır. Test sonucu İngilizce olarak, yolcunun adı soyadı, pasaport veya kimlik (kimlik ile seyahat edebilen yabancılar için) bilgilerini içerecek şekilde hazırlanmış olmalıdır.

E-PLF form zorunludur

Yolcuların Yunanistan'a varışlarından en geç bir gün önce,  https://travel.gov.gr/ sitesinde yer alan "Passenger Locator Form (PLF)" u doldurmuş olmaları gerekmektedir.

Sistemin göndereceği teyid e-mailinin veya oluşturulan QR kodun varışta hazır olması gerekmektedir.  aileler için, aile bilgilerini içerecek şekilde bir teyid e-maili veya QR code olması yeterlidir.  

Yolcu Kısıtlamaları

Yunanistan yetkili makamlarınca, tüm üçüncü dünya ülkeleri vatandaşlarının Yunanistan'a girişi yasaktır.

İstisnalar;  Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Kore, Tayland, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri, Sırbistan, Rusya Federasyonu, İsrail, Ruanda ve Singapur vatandaşlarının / daimi ikamet edenlerin Yunanistan'a girmesine izin verilmektedir. (Bu ülke pasaportlarına sahip olan yolcuların, yolculuğa başladığı ilk çıkış istasyonu veya transfer istasyonu ile ilgili bir kısıtlama bulunmamaktadır)

Yukarıdaki ülkeler dışında turist vize ile seyahat eden AB üyesi olmayan vatandaşların seyahati için, tüm belgelerin uçağa binmeden önce Yunan Pasaport Yetkililerinden onay istemek üzere tarafımıza gönderilmesi gerekir. Yolcular onay alınmadan uçağa alınmamalıdır.

Bu Kısıtlamalardan Muaf Olanlar:

Schengen anlaşmasına tabi AB üyesi ülke vatandaşları, AB üyesi ülkede oturum izni olan kişiler, eşleri veya birlikte yaşadıklarına dair aralarında anlaşma olan kişiler ve reşit olmayan çocukları,  AB üye devletlerde/ Schengen anlaşması olan ülkelerde uzun süreli oturum kartı olan kişiler

Karantina Uygulaması:

Farklı ülkelerden Yunanistan'a gelen yolcuların, başka kişilerden kendilerini izole edecek şekilde, E-PLF formu üzerinde belirttikleri adreste 7 (yedi) gün karantina da kalması gerekmektedir. 

Temel Bilgiler

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır.

  • Yunanistan Schengen vize sistemine dahil olan ülkelerdendir.
  • Her başvuru için 2 adet yeni (6 aydan eski olmayan, biyometrik ) arkası beyaz fonlu fotoğraf gerekmektedir.
  • Kişi başı 1 adet Yunanistan vize başvuru formu doldurulması gerekmektedir.
  • Vize başvuru formu online ve  Türkçe, olarak hazırlanmıştır.
  • Planlanan seyahatten 180 gün önce vize başvurusu yapılabilir.
  • Seyahat tarihinden en az 15 gün önce başvuru yapılma zorunluluğu vardır.
  • E-devlet sisteminden alınacak vukuatlı nüfus kayıt örneği ve SGK dökümü barkodlu olmalıdır.
  • Balkan turuna katılacak başvuru sahiplerinin vize başvurularının kabul edilebilmesi için gidişte mutlaka Yunanistan’da konaklama yapılması gerekmektedir. Gidişte Yunanistan’dan transit geçiliyorsa ve dönüşte konaklama yapılacak ise sadece bu turlar kabul edilmektedir.

Özel Bilgiler

Yunanistan'a girişte yolcuların son 72 saat içerisinde PCR testi yaptırmaları zorunludur.

Ülkeye giriş yapacak kişilerin yolculuktan en az 24 saat önce https://travel.gov.gr adresi üzerinden Yunanistan'daki temas bilgilerini de içerecek şekilde Yolcu Tespit Formu doldurması gerekmektedir.

Karantina süresi 7 gündür.

Yeşil pasaport sahiplerine Yunanistan vizesi gerekli değildir.

  • Yunanistan Vizesi Başvuruları İstanbul'da ikamet edenlere Kosmos Vize Hizmetleri ile Ankara, İzmir, Edirne ve Bursa ikamet eden kişilerin VFS Global aracı kurumu üzerinden yapılmaktadır.
  • Yunanistan Vize Başvuru formu online doldurulmalıdır. Link: https://www.kosmosvize.com.tr/tr-tr/basvuru-formu
  • Pasaportunda KKTC giriş - çıkış damgası Yunanistan vize vermemektedir. KKTC seyahatlerinin kimlikle yapılması tavsiye edilmektedir.
  • İstenilen seyahat sağlık sigortası  en az 30.000€ miktarlı, orijinal ıslak imzalı ve kaşeli olarak evraklara eklenmelidir.
  • 18 yaş altı çocuklarda anne-baba ile seyahat edilse dahi
  • Noter tasdikli orijinal muvafakatname 18 yaş altı çocuklar için Anne ve Baba ile seyahat ediyorsa bile evraklar arasına eklenmelidir
  • Yaz aylarında ve tatil dönemlerinde başvuru yoğunluğu yaşandığından başvuruların önceden yapılması önerilmektedir.

Turist Vizesi

İşlem süresi: 5-15 gün

Vize ücreti: 100 Euro

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • İmza sirküleri fotokopisi
  • SSK işe giriş belgesi ( Barkodlu )
  • Son 3 aylık kaşeli ve imzalı maaş bordrosu
  • E-devlet sistemi üzerinden alınmış SGK 4A hizmet dökümü ( barkodlu )
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe aslı
  • Uçak bileti
  • Otel rezervasyonu
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Son 6 aylık banka hesap dökümü ( banka şubesinden kaşeli ve imzalı )
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • E-devlet sisteminden alınmış tam tekmil aile vukuatlı nüfus kayıt örneği  ( barkodlu )
  • Online olarak doldurulmuş ve imza bölümleri imzalanmış vize başvuru formu. Form Link: https://www.kosmosvize.com.tr/tr-tr/basvuru-formu 
  • 2 adet son 6 ay içerisinde çektirilmiş biometrik fotoğraf

Ticari Vize

İşlem süresi: 5-15 gün

Vize ücreti: 100 Euro

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • İmza sirküleri fotokopisi
  • SSK işe giriş belgesi ( Barkodlu )
  • Son 3 aylık kaşeli ve imzalı maaş bordrosu
  • E-devlet sistemi üzerinden alınmış SGK 4A hizmet dökümü  ( barkodlu )
  • Karşı taraf firmadan davet mektubu fotokopisi
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe aslı
  • Uçak bileti
  • Otel rezervasyonu
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Son 6 aylık banka hesap dökümü ( banka şubesinden kaşeli ve imzalı )
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • E-devlet sisteminden alınmış tam tekmil aile vukuatlı nüfus kayıt örneği  ( barkodlu )
  • Online olarak doldurulmuş ve imza bölümleri imzalanmış vize başvuru formu. Form Link: https://www.kosmosvize.com.tr/tr-tr/basvuru-formu 
  • 2 adet son 6 ay içerisinde çektirilmiş biometrik fotoğraf

Öğrenci Vizesi

İşlem süresi: 5-15 gün

Vize ücreti: 0-12 yaş 20 Euro - 12 yaş üzeri 100 Euro

Başvuru sırasında gerekli belgeler

Ebeveyn'e ait evraklar:

  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • İmza sirküleri fotokopisi
  • SSK işe giriş belgesi ( Barkodlu )
  • Son 3 aylık kaşeli ve imzalı maaş bordrosu
  • E-devlet sistemi üzerinden alınmış SGK 4A hizmet dökümü
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe aslı
  • Son 6 aylık banka hesap dökümü ( banka şubesinden kaşeli ve imzalı )
  • Seyahat masraflarının karşılanacağına beyan eden sponsorluk dilekçesi

Başvuru sahibine ait belgeler:

  • Uçak bileti
  • Otel rezervasyonu
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • E-devlet sisteminden veya nüfus müdürlüğünden alınmış tam tekmil aile vukuatlı nüfus kayıt örneği aslı
  • Online olarak doldurulmuş ve imza bölümleri imzalanmış vize başvuru formu. Form Link: https://www.kosmosvize.com.tr/tr-tr/basvuru-formu 
  • Anne ve baba tarafından Noter onaylı muafakatname aslı
  • 2 adet son 6 ay içerisinde çektirilmiş biometrik fotoğraf

Konsolosluk

Adres: Zia Ür-Rahman Cd No:9-11 G.O.P Ankara
Tel: +903124465107
Faks: +903124480873
E-posta: greekembassy@ttnet.net.tr

Fahri Konsolosluk

Atina genelinde Akdeniz İklimi egemen görünmekte olup genel anlamda Yunanistan iklim olarak üç bölgeye ayrılabilir. Akdeniz iklimi, ülkenin güneyinde ve merkezde egemen iken kuzeydoğu kısmı daha ılımlı bir iklime sahiptir. Geri kalan bölge ise Alp iklimine sahiptir. 

Atina’da egemen olan yumuşak iklim sayesinde kış ayları bol yağışlı ve genelde 0 derecenin üzerinde seyreder, pek fazla kar yağışı görülmez. Ancak yazın hava kurudur ve ortalama sıcaklık 34 derece civarında seyreder. Bu da Atina için ideal seyahat zamanının bahar ayları olduğunun göstergesidir. 

Kısacası Atina sahip olduğu iklim nedeniyle bahar aylarında tatil için gidilebileceği kadar tarihi ve kültürel güzelliklerini keşfetmek için neredeyse her mevsim gidilebilecek en iyi Avrupa kentlerinden biridir. Atina’ya en uygun uçak bileti sitesi sonfiyat.com üzerinden işleminizi hızlı bir şekilde gerçekleştirebilir, istediğiniz dönem için önceden alacağınız uygun fiyatlı uçak bileti ile Atina’ya kolayca ulaşabilirsiniz.

Atina’ya uçakla gideceklerin kullanacağı Atina’daki havalimanı Eleftherios Venizelos Havalimanı’dır (ATH) ve Avrupa’nın tüm ülkelerinden ve Kuzey Amerika’dan direkt veya aktarmalı uçuşlara açıktır. Türkiye’den İstanbul ve İzmir gibi illerdeki havalimanları üzerinden Atina’ya direkt ve düzenli uçuşlar yapılmakta olup diğer illerden uçakla Atina’ya geçiş yapacaksanız aktarmalı seferlerden birini kullanabilirsiniz. Eleftherios Venizelos Havalimanı yıllık 21 milyon üzerinde yolcuya ev sahipliği yapmaktadır. 

Türkiye’den Atina’ya uçak dışında karayoluyla da ulaşabilirsiniz. Otobüs veya özel arabanız ile yapacağınız bu yolculuk sırasında Edirne ili sınırları içerisindeki İpsala ya da Pazarkule gümrük kapılarından birinden geçiş yapmanız gerekir. Ancak aynı zamanda ticaret için gidip gelecekseniz sadece İpsala kapısını kullanmalısınız zira Pazarkule kapısı sınır ticaretine kapalı ve genellikle günübirlik ziyaretler için tercih ediliyor.

Atina’ya arabayla nasıl gidilir, Arabayla Atina kaç saat sürüyor diyecek olursanız size İstanbul Atina arasının 1096 kilometre ve yaklaşık otomobille 10-11 saat sürdüğünü söyleyebiliriz. 

Otobüsle Atina’ya gitmeyi istiyorsanız uzun bir yolculuğa hazır olun. Yaklaşık 15 saat süren bu yolculuk, seyahat zamanınızdaki sınır kapısı yoğunluğuna bağlı olarak uzayabilir. Özellikle İstanbul’dan Atina’ya birçok büyük seyahat şirketi otobüs seferleri düzenliyor ve İstanbul Esenler Otogarı’ndan hareket ediyorlar.

Demiryolu ile Atina’ya gidecekseniz Yunanistan geçişini yine Edirne ilinde bulunan Uzunköprü Sınır Kapısı üzerinden geçtikten sonra Selanik’ten Atina’ya aktarma yapmanız gerekir. İstanbul’dan Atina’ya tren ile yapılacak bir yolculuğun 24 saati bulabileceğini unutmayın. 

Atina’ya deniz yolu ile gidebilmek için önce Ege denizinde Türkiye kıyılarına yakın olan Yunan adalarından birine ulaşmalısınız. Marmaris, Çeşme, Bodrum gibi bölgelerden deniz yoluyla ulaşacağınız Kos, Rodos, Sakız adalarından birine ulaşıp oradan da feribot yoluyla Atina’ya geçiş yapabilirsiniz. Ancak deniz yolu ile ulaşım maliyetinin biraz yüksek olduğunu da bilmelisiniz.

Atina’ya gidiş için hangi yolu tercih ederseniz edin, pasaportunuzun ve vizenizin hazır olması gerektiğini hatırlatmak isteriz.

Eğer Atina’ya bir son dakika uçuşu ile gitmeyecekseniz çok çok ucuz uçak bileti için birkaç ay öncesinden sonfiyat.com web sitesinden bilet almanız çok daha uygun olacaktır. Aynı web sitesinden Atina’ya bugün için uçak bileti kaç TL diye bakabilirsiniz. Ayrıca gidiş-dönüş uçak bileti alarak Atina seyahatinizi ekonomik olarak gerçekleştirebilirsiniz.

Atina’da kent içi ulaşım için kullanıcı dostu ve düzenli denilebilir. Avrupa’nın en kalabalık başkentlerinden biri olan Atina’da şehir içi ulaşımda metro, tramvay, otobüs, banliyö trenleri ve hatta troleybüsler kullanılmaktadır. Atina şehir merkezi Syntagma’dan 33 kilometre uzakta olan havalimanından şehre gelişlerde bu seçeneklerden herhangi birini kullanabilirsiniz. 

Elbette havalimanından şehir merkezine gidiş geliş için taksi ya da kiralık araç seçenekleriniz de var. Ancak taksi ile yaklaşık 40 dakika sürecek bu yolculuğun biraz yüksek maliyetli olduğunu bilmelisiniz. Tek başınıza seyahat ediyorsanız ve fazla bagajınız yoksa taksi yerine toplu taşıma araçlarını tercih edebilirsiniz.

Atina’ya Pire Limanı üzerinden ulaştıysanız şehir merkezine (Syntagma) gitmek için yine metro, otobüs ya da taksi alternatiflerini kullanabilirsiniz.

Atina’da şehir içi ulaşımda genel olarak otobüs, tren, metro ve tramvay ile sağlanıyor. Londra’dan sonra dünyadaki en eski yer altı ulaşım sistemi Atina’da bulunuyor ve havalimanı, Akropolis, Pire Limanı, Olimpiyat Stadyumu ve birçok turistik bölgeye erişim sağlıyor. Yaz aylarında, sahil boyunca hizmet veren tramvay sayesinde Atina plajlarına, sahildeki kafelere ve kulüplere kolayca ulaşabilirsiniz.

Toplu taşıma kullanacaklar için biletler veya kartlar, bilet otomatlarında, tüm istasyonlarda ve büfelerden satın alabilirsiniz.

Yabancı bir ülkeye giden turistler için zaman zaman endişe yaratan taksiler Atina’da yok, yani Atina’da taksiler güvenli ama seyahatinizde ulaşım harcaması için sınırlı bütçeniz varsa zorunlu kalmadıkça taksi kullanmanızı önermeyiz.

Atina’da tarihi ve turistik yerler birbirine çok yakın ve yürüme mesafesindedir. Bu nedenle, seçilen konaklama mekânları genellikle Ermou Caddesi ve Syntagma Meydanı, Monastraki, Plaka çevresindeki bölgededir. Bu bölgelerde kaldığınızda birçok yere yürüyerek ya da kolayca erişebileceğiniz toplu taşıma araçlarıyla gidebilirsiniz. Bölgede herkesin bütçesine göre güvenli ve konforlu otel, hostel bulunabilir.

Bunların dışında Psirri ve Monastiraki de eğlence hayatına yakın olmak isteyenler için iyi bir konaklama seçeneği olacaktır. Yine bunlara ek olarak genç turistlerin tercih ettiği Exarchia dile getirebilir. Denize yakın bir tatil tercihiniz varsa kentin güneyindeki banliyöler sizin için uygun olacaktır. Voula, Vouliagmeni ve Glyfada hem güzel plajlara hem de canlı gece hayatına yakın olmanızı sağlayacaktır. Bazı bölgelerde otel, hostel, pansiyon yerine ev de kiralayabilirsiniz.

Atina gibi büyük bir kentte, plajlara yürüme mesafesinde ya da şehrin merkezinde, eğlence hayatının içinde olan tesislerde, ucuz ve uygun fiyatlara konaklama seçeneklerini değerlendirebilmek adına gideceğiniz dönemi belirleyerek; erken rezervasyon yaptırmanız sizin için iyi olacaktır. Tatiliniz için otel rezervasyonu yaparken aynı tarihlerde Atina’ya ucuz uçak bileti almak amacıyla, en uygun uçak bileti sitesi sonfiyat.com’dan Atina gidiş dönüş uçak biletinizi indirimli fiyatlarla alabilirsiniz.

Her seviyede bütçeye hitap eden bir kent olarak Atina’da şehir merkezindeki oteller çok tercih edilmektedir, bu bölgelerin dışında sahile yakın olan Voula, Vouliagmeni ve Glyfada’da tercih edilebilir. Atina’da kalacağınız bölgeyi ve konaklayacağınız oteli seçtikten sonra en ucuz uçak bileti fiyatları için sonfiyat.com adresine girip Atina’ya direkt veya aktarmalı ve tarifeli uçuş seferleri yapan tüm havayolları şirketlerinden indirimli ve en ucuz uçak bileti satın alabilirsiniz.

Bilindiği üzere Yunan Mutfağı ile Türk Mutfağı inanılmaz benzerlik gösteriyor. Yıllardır süren “cacık, baklava, yoğurt, beyaz peynir bizim” tartışmalarını bir kenara bırakarak sahip olunan ortak değerler olarak görüldüğünde, iki ülkenin mutfaklarının bu kadar iç içe geçmesi büyük bir kazanım olarak değerlendirilebilir. Bu şekilde baktığınızda Yunan Mutfağının sunduğu lezzetleri tatmak, aradaki farkları ve benzerlikleri yakalamak adına eşsiz bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Yunan Mutfağının birçok harika lezzetinin size sunulduğu Atina, kozmopolit yapısı nedeniyle dünya mutfağından pek çok örneği de barındırmaktadır. Yunanistan’a özel lezzetlerden bazılarını kısaca yazalım; Yunan Yoğurdu (ballı, cevizli), Ispanaklı Börek, Peynirli Turta, Bal, Reçel, Koulouri (bir çeşit simit), Lathera, Mageirefta, Gemista, Mosxari Kokkinisto, Uzo (rakı), Tsipouro (rakı), Meze çeşitleri, Deniz Mahsülleri, Yunan Kahvesi.

Bunların dışında bizim mutfağımızdaki benzer isimli bazı yiyecekleri de paylaşmak istiyoruz.

  • Türkçe - Yunanca
  • Baklava - Baklavas
  • Biber - Piperi
  • Çipura - Tsipoura
  • Turşu - Toursi
  • Börek - Boureki
  • Kalamar - Kalamari
  • Limon - Lemoni
  • Pilaki - Plaki
  • Domates - Ntomates
  • Fasulye - Fasolia
  • Barbunya - Barmpouini
  • Enginar - Ankinara
  • Mantar - Manitari
  • Istakoz - Astakos
  • Karpuz - Karpouzi
  • Bamya - Bamia
  • Maydanoz - Maintanos
  • Bezelye - Bizelia
  • Istakoz - Astakos
  • Patates - Patata
  • Portakal - Portokali
  • Mandalina - Mantarini
  • Restoran, Kafe, Lokantalar
  • Kostas
  • Rififi
  • Oineas
  • Stani
  • Akropolis Müzesi (Kahvaltı)
  • Cafe Avissinia
  • Fillipou
  • Art Fondotaiton
  • Mama Roux
  • Black Duck Garden
  • Momix
  • Brettos
  • Agias Eirinis Meydanı
  • Giasemi

Yukarıda sadece birkaçını sayabildiğimiz Yunan mutfağına ait bu lezzetleri tatmak için, Atina’ya giden birçok turist bulunuyor. Siz de yurt dışı ve Türkiye uçak bilet fiyatları için sonfiyat.com web sitesine göz atarken, Atina’ya uçak bileti kaç lira diye bakabilir, gün içerisinde yakaladığınız uçak bileti indirimlerinden faydalanıp Atina için en ucuz uçak biletini satın alarak bu zengin mutfağı tatmaya gidebilirsiniz. 

Atina’nın merkezinde ve çevresinde sizi uzun bir tarih yolculuğuna çıkaracak pek çok yer bulunmakta. Antik Yunan dünyasına yapılacak bu eşsiz yolculukta Akropolis’i mutlaka görmelisiniz. Farklı dönemlere ait 4 binden fazla eserin sergilendiği Akropolis müzesi ve bu bölgede yer alan tapınaklar Atina'nın neredeyse her yerinden seyredilebilir. 

Akropolis’te yer alan en önemli eserler; Olympieion, Parthenon, Propylaion, Athena tapınağı ve Erekhtheion'dur. Atina’nın diğer önemli müzeleri ise Ulusal Arkeoloji Müzesi, Agora Müzesi, Bennaki Müzesi ve Yunan Halk Sanatları Müzesi'dir. 

Atina şehrinin en önemli meydanı ve merkezi noktalarından biri de Syntagma Meydanı'dır. Bunların dışında Plaka, Dionysos Tiyatrosu, Monastiraki ve Kolonaki bölgeleri, Panathenaiko Olimpik Stadyumu, Bizans kiliseleri ve Türk Camileri de gezilecek yerler arasında önemli olanlardır. 

  • Monastiraki 
  • Plaka
  • Ancient Agora of Athens 
  • Akropolis Müzesi (Acropolis Museum)
  • Dionysos Tiyatrosu 
  • Akropolis (Acropolis )
  • Herodes Atticus Tiyatrosu
  • Propylaea 
  • Parthenon (Partenon)
  • Filopappou Tepesi
  • Erekhtheion
  • Ulusal Arkeoloji Müzesi (National Archaeological Museum ) 
  • Exarchia Bölgesi 
  • Ermou Caddesi 
  • Syntagma Meydanı (Anayasa Meydanı)
  • Parlemento Binası
  • National Gardens
  • Bizans Müzesi
  • Kutsal Havariler Kilisesi
  • Zappeion Binası 
  • Hadrian Kapısı (Arc of Hadrian)
  • Panathinaiko (Panathenaic) Stadyumu
  • Temple of Olympian (Olympieion) Zeus (Muhteşem Zeus Tapınağı)
  • Lykavittos Hill (Kurtlar Tepesi)

Hem tarihinden gelen hem de bugün barındırdığı nüfus çeşitliliği nedeniyle Atina'da birçok sanat dalından örneklere rastlayabilirsiniz. Özellikle tiyatro, Antik Yunan geçmişine bağlı olarak kentin sanat hayatında önemli bir yerdedir. Ulusal Tiyatro'da her dönem dikkat çekici eserler sahnelenir. Ayrıca her yıl düzenlenen Hellen Festivali kapsamında da önemli tiyatro eserleri seyirci ile buluşur. Atina’da 50’ye yakın sayıda tiyatro binası vardır. 

Plaka bölgesinde yer alan Cine Pari Sineması ve Zappeio'da yer alan Aigli Sineması yaz aylarında kentte yaşayanlara ve gezginlere açık hava sineması imkânı sunmaktadır. Tüm bunların yanında Yunan Ulusal Operası'na ait gösterileri de Atina Konser Salonu'nda izleyebilirsiniz. 

Atina gece hayatı denilince ilk akla Plaka bölgesidir. Onun hemen ardından Gazi ve Psiri bölgeri sayılabilir. Bu bölgeler Atina’nın eğlence ve gece hayatına canlılık katan mekânları barındırır. Bu mekânların çoğunda eğlence sabaha kadar sürer. 

Yöresel eğlence için Yunan Tavernası tercih edebilirsiniz. Yunan müziğinin canlı olarak seslendirildiği bu mekânlar aynı zamanda Yunan mutfağından seçkileri de sunacaktır. Buzuki eşliğinde laikalar, rembetikalar dinleyerek keyifli bir gece yaşayabilirsiniz.

  • Brettos Bar
  • Galaxy Bar
  • Taff
  • By The Glass
  • A For Athens
  • Island Club
  • Seven Jokers
  • Alexander’s Bar
  • Blast Athens
  • Cafe Evi
  • Mavros Gatos
  • Enzzo de Cuba
  • Six D.O.G.S.
  • Dybbuk
  • Vinilio

Atina’da alışveriş yapmak için çok fazla seçeneğiniz var. Özellikle Plaka ve Monastiraki bölgelerinde süs eşyaları, el sanatları ürünleri, antikalar ve mücevherat ürünleri satan dükkânlar bulunur. Yine aynı bölgede sokaklardaki seyyar satıcılar da karşınıza seçenek olarak çıkacaktır. 

Kolonaki ve Syntagma'da ise dünyaca ünlü moda markalarının mağazaları bulunmaktadır. Ermou Caddesi ise sadece yayalara ayrılmış olup ünlü markalardan küçük tasarım butiklerine kadar çok farklı mağazayı tek yerde bulmanızı sağlar. Atina'dan satın alınabilecek başlıca alışveriş ürünlerini şöyle sıralayabiliriz.

Yunan mutfağının vazgeçilmezi zeytinyağı ve zeytinyağından yapılma sabunlar, şampuanlar, losyonlar, Yunanistan'a özgü bir çeşit rakı diyebileceğimiz yüksek alkollü içki Uzo ve Yunan konyağı olarak da anılan Metaxa'dır. Deri eşyalar ve sandaletler de Atina’yı ziyaret edenlerin gözde alışveriş ürünleri arasındadır.

Vintage ürünlerini sevenler için Exarcheia harika bir seçim olurken lüks tutkunları da Kolonaki’deki Voukorestiou Sokağını seçmektedir. Ayrıca Omonia'da kurulan pazardan da taze meyve-sebze alışverişinizi yapabilirsiniz.

  • McArthurGlen Designer Outlet
  • Athens Metro Mall
  • Attica AVM
  • The Mall Athens
  • Golden Hall

Atina’da yaz dönemindeki en muhteşem sanat festivallerinden biri olan Atina Epidaurus Festivali 1955 yılından bu yana devam etmektedir. Önemli bir kültürel konuma sahiptir olan festival 2-3 ay kadar sürmektedir. 

Daha önce de dediğimiz gibi Atina iklimi nedeniyle her mevsim ziyaret edilebilecek ketlerden biridir. Atina’da kış aylarında da Dionysia şarap festivali düzenlemekte olup eğlence ve keyifli bir deneyim yaşayabilirsiniz. Ayrıca gideceğiniz dönemde antik tiyatrolarda sergilenecek konserleri, şovları takip edebilir ve tarihi mekânlarda sergilenecek gösteri ve performanslarla harika geceler geçirebilirsiniz.

  • Orthodox Easter
  • The Greek Festival (Atina Epidarurus Festivali – Yaz dönemi boyunca)
  • International Film Festival of Patras City
  • Apokreas
  • Rockwave Festival ( Yaz dönemi)
  • International Dancing Festival
  • River Party Festival – Nestorio Kastorias
  • Lycabettus Festival
  • Traditional Dancing Festival (Mayıs-Ekim ayları arasında)
  • Hellenic Festival
  • International Jazz and Blues Festival (Haziran ayı)

  • Yeni Yıl – 1 Ocak
  • Yortu Günü (Epiphany) – 6 Ocak
  • Bağımsızlık Günü – 25 Mart
  • Ortodoks Kutsal Cuması – 6 Nisan
  • Ortodoks Paskalya Pazartesisi – 9 Nisan
  • İşçi Bayramı – 1 Mayıs
  • Kutsal Ruh Pazartesisi – 28 Mayıs
  • Hz. Meryem’in Göğe Yükselişi – 15 Ağustos
  • Ohi Günü – 28 Ekim
  • Noel – 25-26 Aralık
  • (Tarihler yıllara göre değişiklik gösterebilir)

  • Hotel Lozenge
  • Hilton Athens
  • Kubic Athens Smart Hotels
  • Coco Mat Hotel Athens
  • InnAthens
  • Luxury Penthouse in Athens
  • President Hotel
  • Astor Hotel
  • Electra Metropolis Hotel
  • The Stanley
  • Acropolis Museum Boutique Hotel
  • Radisson Blu Park Hotel Athens
  • 360 Degrees
  • Hotel Adonis
  • The Zillers Boutique Hotel
  • Athenaeum Grand Hotel
  • Elia Ermou Athens Hotel
  • The Artist Athens
  • Art Hotel Athens
  • Klepsydra Urban Suites
  • Azur Hotel
  • Hera Hotel
  • Dryades Hotel
  • Athens Way Apartmens
  • Socrates Hotel
  • Cosmopolit
  • B4B Athens 365 Hotel
  • Pella Inn Hostel
  • Bedbox
  • AthensStyle

Atina’da tarihi ve turistik yerler birbirine çok yakın ve yürüme mesafesindedir. Bu nedenle, seçilen konaklama mekânları genellikle Ermou Caddesi ve Syntagma Meydanı, Monastraki, Plaka çevresindeki bölgededir. Bu bölgelerde kaldığınızda birçok yere yürüyerek ya da kolayca erişebileceğiniz toplu taşıma araçlarıyla gidebilirsiniz. Bölgede herkesin bütçesine göre güvenli ve konforlu otel, hostel bulunabilir.

Bunların dışında Psirri ve Monastiraki de eğlence hayatına yakın olmak isteyenler için iyi bir konaklama seçeneği olacaktır. Yine bunlara ek olarak genç turistlerin tercih ettiği Exarchia dile getirebilir. Denize yakın bir tatil tercihiniz varsa kentin güneyindeki banliyöler sizin için uygun olacaktır. Voula, Vouliagmeni ve Glyfada hem güzel plajlara hem de canlı gece hayatına yakın olmanızı sağlayacaktır. Bazı bölgelerde otel, hostel, pansiyon yerine ev de kiralayabilirsiniz.

Atina gibi büyük bir kentte, plajlara yürüme mesafesinde ya da şehrin merkezinde, eğlence hayatının içinde olan tesislerde, ucuz ve uygun fiyatlara konaklama seçeneklerini değerlendirebilmek adına gideceğiniz dönemi belirleyerek; erken rezervasyon yaptırmanız sizin için iyi olacaktır. Tatiliniz için otel rezervasyonu yaparken aynı tarihlerde Atina’ya ucuz uçak bileti almak amacıyla, en uygun uçak bileti sitesi sonfiyat.com’dan Atina gidiş dönüş uçak biletinizi indirimli fiyatlarla alabilirsiniz.

Her seviyede bütçeye hitap eden bir kent olarak Atina’da şehir merkezindeki oteller çok tercih edilmektedir, bu bölgelerin dışında sahile yakın olan Voula, Vouliagmeni ve Glyfada’da tercih edilebilir. Atina’da kalacağınız bölgeyi ve konaklayacağınız oteli seçtikten sonra en ucuz uçak bileti fiyatları için sonfiyat.com adresine girip Atina’ya direkt veya aktarmalı ve tarifeli uçuş seferleri yapan tüm havayolları şirketlerinden indirimli ve en ucuz uçak bileti satın alabilirsiniz.

Atina Uçak Bileti Fiyatları

IST Istanbul, Türkiye - Istanbul Havalimanı
ATH Athens, Greece - Eleftherios Venizelos Airport
09.01.2024
Turkish Airlines
2049.94 TRY
ADB İzmir, Türkiye - Adnan Menderes
ATH Athens, Greece - Eleftherios Venizelos Airport
13.01.2024
Aegean Airlines
2275.15 TRY
ESB Ankara, Türkiye - Esenboga
ATH Athens, Greece - Eleftherios Venizelos Airport
13.01.2024
Pegasus Airlines
2434.17 TRY
AYT Antalya, Türkiye - Antalya Airport
ATH Athens, Greece - Eleftherios Venizelos Airport
13.01.2024
Pegasus Airlines
2951.73 TRY
ADA Adana, Türkiye - Sakirpasa
ATH Athens, Greece - Eleftherios Venizelos Airport
13.01.2024
Pegasus Airlines
2676.63 TRY
SAW İstanbul, Türkiye - Istanbul Sabiha Gökçen
ATH Athens, Greece - Eleftherios Venizelos Airport
13.01.2024
Pegasus Airlines
1649.21 TRY

Yunanistan Ülke Bilgileri

Resmi Adı: Yunanistan Cumhuriyeti (GR)
Kıta: Güney Avrupa (Avrupa)
Başkenti: Atina
Telefon Kodu: +30
Para Birimi: EUR (Euro)
Konuşulan Diller: Yunanca, İngilizce, Fransızca

Atina Hava Durumu

Atina
GR .
20 °c
parçalı bulutlu
2024-11-21 12:00:00

20 °c
20 °c
2024-11-22 12:00:00

19 °c
19 °c
2024-11-23 12:00:00

17 °c
17 °c
2024-11-24 12:00:00

12 °c
12 °c
2024-11-25 12:00:00

13 °c
13 °c

Diğer Yunanistan Destinasyonları

Etkinlikler