Bakü Uçak Bileti
En ucuz Bakü uçak bileti fiyatı
Uygun Bakü Uçak Bileti Fiyatları
Bakü uçak bileti ile ilgili sorular
Bakü uçak bileti kaç TL?
Bakü uçak bileti 3396 TL direkt uçuş ücretidir.
Hangi hava yollarının Bakü uçuşları var?
THY, Azerbaycan Havayolları ile direkt uçuş düzenlenmektedir.
Türkiye Bakü uçak bileti kaç para?
Türkiye Bakü uçak bileti 275 USD vergiler dahil ücretle aktarmasız uçak bileti alınabilir.
İstanbul Bakü uçak bileti kaç TL?
İstanbul Bakü uçak bileti 3443 TL vergiler dahil tek yön Bakü bileti.
Bakü'ye direk uçuş var mı?
Hafalık 25 seferin üzerinde direkt uçuş düzenlenmektedir.
Bakü Hakkında
Genel Bilgiler
Azerbaycan Cumhuriyeti’nin başkenti Bakü. Apşeron Yarımadası’nın güney kıyısında, Bakü Körfezi’nin meydana getirdiği geniş alan üzerinde bulunan Bakü ve Bakü Limanı, Hazar Denizi’nin en önemli limanıdır. 2016 yılı verilerine göre Bakü’nün nüfusu 2.3 milyonun üzerindedir.
Bugün birçok gezginin ziyaret noktası olan Bakü tarihi, çok eskilere uzanır. Şirvanşahlar döneminde (M.S. 11. yüzyıl) başkent olan Bakü, sonraları Moğol işgaline uğrar ve İranlılarla Ruslar arasında el değiştirir. En sonunda da 1806’da Rus topraklarına tamamen katılan Bakü, 1920 yılında da Azerbaycan’ın başkenti olmuştur. Bugün Azerbaycan nüfusunun neredeyse dörtte biri Bakü’de yaşar ve bu nüfusun çoğunluğunu Azeriler oluştururken önemli oranda Rus ve az miktarda Ermeni de bulunmaktadır.
8. Yüzyıldan beri Bakü’de varlığı bilinen ve 15. Yüzyıldan itibaren önce sığ kuyulardan, 1872 yılında da modern tekniklerle çıkarılan petrol sayesinde Sovyetler Birliği döneminde en büyük ve önemli şehirlerden biri olmuştur. 20. yüzyılın başlarında dünyanın en büyük petrol bölgesi olarak bilinen Bakü, 1940’lara kadar Sovyetlerin de en büyük petrol sahasıydı. Ancak tükenen rezervler çok derinlere inilmesi ve deniz üzerinde sondaj yapılmasına neden olmuştur.
Ekonomi geliştikçe buna bağlı olarak Bakü gelişim göstermiş ve İç Şehir denilen ve tepede surların ardında kurulu olan şehrin dışında kat kat yeni yapılaşma görülmüştür. Bu sayede şehre eklenen yeni mahalleler, sokaklar, binalar, restoranlar, mekânlar şehrin mimari görünümünü de değiştirmiş ve buna paralel Bakü’nün gece hayatı da renklenmiştir. . Çevredeki uydu sanayi şehirlerinde 500.000’i aşkın kişi yaşar. Kazıklar ve petrol sondaj platformları üstünde kurulmuş petrol semtleri de Bakü’nün Hazar Denizinin iç kesimine doğru uzanmasını sağlamıştır.
İç Şehir’i oluşturan surlar ve 27 m yüksekliğindeki 12. Yüzyıl yapımı Kız Kulesi bugün hâlâ ayaktadır. Eski yapılardan Sink Kale Cami, Şirvanşahlar Sarayı, Adalet Sarayı (Divan Han) ve Cuma Meşhed Minaresi başta olmak üzere cami, saray ve türbeler kent için önem taşımaktadır.
Bölgede önemli sanayisi ve ekonomik değeri olan Bakü kültür ve ticaret merkezi olarak da anılmaktadır. Sanayi kadar teknoloji alanında da gerçekleştirilen gelişme; petrol arıtma, petrokimya sanayisi ve özellikle petrol çıkarmak için gerekli malzemelerin yapımının geliştirilmesinde de kullanılmıştır. Tüm bunlara gemi yapımı ve onarımı ile elektrikli makine üretimi, çimento, kimyasal madde, kumaş, ayakkabı ve gıda sanayilerinin de eklenmesiyle, Bakü çok büyük bir sanayi merkezine dönüşmüştür.
Bölgesinde önde gelen bir kültür ve eğitim merkezi olan Bakü’de bir üniversite ve birçok yüksekokul vardır. Yükseköğretim kurumları arasında petrol ve kimya sanayisiyle ilgili olan doğal olarak alanında uzmanlaşmıştır. Ayrıca Azerbaycan Bilimler Akademisi bünyesinde yer alan birçok bilimsel araştırma birimi akademinin olumlu yönde anılmasını sağlamaktadır.
Genel Bakü Bilgileri
Resmi Dil: Azerice (Türkçe ile ortak atadan geldiği için konuşmaları anlasanız da bazı sözcükler çok farklı anlamlara geldiği için konuşurken dikkatli olmalısınız).
Para Birimi: Azerbaycan Manatı
Vize Uygulaması: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulaması vardır ve Schengen bölgesine dâhil değildir.
Zaman dilimi: GMT +4
Acil Yardım: 103 – Yangın: 101 – Polis: 102
Azerbaycan Telefon Çağrı Kodu: +994
Bakü Telefon Çağrı Kodu: 012
Bakü Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanı Telefon Numarası: (+994 12) 497 27 27
Pcr ve Karantina Gereklilikleri
24 Haziran 2021 Bakü Seyahat Kuralları ve Koronavirüs (Covid19) Uygulamaları Güncelledi
Azerbaycan'a gelecek Azerbaycan Vatandaşları için
Bakü Vize Bilgileri
Temel Bilgiler
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 30 güne kadarki seyahatlerde vizeden muaftır.
Özel Bilgiler
Yeşil pasaport sahiplerinin Azerbaycan vizesi ihtiyacı yoktur.
Turist Vizesi
T.C vatandaşları 30 güne kadar ki kalışlarda vizeden muaftır.
Ticari Vize
T.C vatandaşları 30 güne kadar ki kalışlarda vizeden muaftır.
Öğrenci Vizesi
Konsolosluk
Adres: Diplomatik Site Baku sok no 1 Oran-Ankara
Tel: 0312-4911681-82-83
Faks: 0312-4920430
E-posta: ankara@mission.mfa.gov.az
Fahri Konsolosluk
İklim / Hava Durumu
Kuzeyinde yer alan Kafkas Dağları rüzgârı kestiği için Bakü’nün ılık bir iklimi vardır. Bu ılık iklim güneybatıdaki Lankeran bölgesine kadar etkisini sürdürür.
Bakü’nün orta ve doğu bölümlerinde ise subtropikal iklim koşulları yaşanır. Azerbaycan genelinde kurak ve yarı kurak step iklimi görülür. Kışlar ılık ve yağışlı, yazlar ise sıcak ve kurak geçer. Gölün havayı yumuşatıcı etkisinden dolayı Hazar Denizi kıyılarında yazın nispeten serin, kışın da oldukça ılık geçer. Yıllık ortalama sıcaklık 14-16 derece civarındadır ve yağışlar daha çok kış mevsiminde görülür. Kışın kar yağışı yoğun olarak görülebilir. Yazın sıcak esen rüzgârlar nedeniyle şehrin sıcaklığı 40 dereceyi bulabilir.
Kısacası Bakü sahip olduğu iklim nedeniyle bahar aylarında gidilebilecek kentlerden biridir. Bakü’ye en uygun uçak bileti sitesi sonfiyat.com üzerinden işleminizi hızlı bir şekilde gerçekleştirebilir, istediğiniz dönem için önceden alacağınız uygun fiyatlı uçak bileti ile Bakü’ye kolayca ulaşabilirsiniz.
Nasıl Gidilir?
Bakü’ye nasıl gidilir diye sorulduğunda en kolay havayolu ile ulaşım yanıtı çıkacaktır karşınıza. Ankara, İstanbul ve Antalya’dan tarifeli uçuşlarla İstanbul-Bakü seferleri yapılmaktadır. Türk havayolu şirketleri gibi Azerbaycan havayolu şirketi Azal ile İstanbul – Bakü arasında uçabilirsiniz (İstanbul – Bakü arası uçakla 2 saat 45 dakika, Ankara – Bakü arası 2 saat kadar sürmektedir).
Bakü’ye uçakla gittiğinizde vize işlemlerini Haydar Aliyev Havalimanı’nda yaptırabilirsiniz, ancak karayolu ile gidecekler için vize işleminin önceden yapılmış olması gerekir.
Bakü’ye karayoluyla sınır komşumuz Gürcistan veya İran üzerinden gitmek mümkündür. Kendi aracınız dışında uluslararası seyahat şirketlerinin otobüsleri ile de gidebilirsiniz. Ancak seçilecek güzergâha göre yolculuk oldukça uzun sürebilir. Örneğin İstanbul’dan özel aracınızla 38-40 saat, otobüsle 48 saati bulabilmektedir. Vize için seyahatiniz öncesinde Azerbaycan Büyükelçiliği’ne giderek işlemlerinizi yaptırabilirsiniz.
Bakü’ye gitmek için demiryolunu tercih edenler için de bir seçenek bulunuyor ancak bu seçenek Türkiye üzerinden değil. Rusya ve Ukrayna’dan düzenli olarak Bakü’ye tren seferleri yapılıyor. Yani öncesinde bu ülkelerden birisine geçiş yaparsanız aktarma yaparak trenle Bakü’ye ulaşabilirsiniz.
Denizyolu için ise yine Rusya, Kazakistan ve Türkmenistan arasındaki düzenli feribot seferlerini kullanabilirsiniz.
Eğer Bakü’ye bir son dakika uçuşu ile gitmeyecekseniz çok çok ucuz uçak bileti için birkaç ay öncesinden sonfiyat.com web sitesinden bilet almanız çok daha uygun olacaktır. Aynı web sitesinden Bakü’ye bugün için uçak bileti kaç TL diye bakabilirsiniz. Ayrıca gidiş-dönüş uçak bileti alarak Bakü seyahatinizi ekonomik olarak gerçekleştirebilirsiniz.
Ulaşım
Bakü Havalimanı’ndan kent merkezine ulaşım kolay sayılır. Havalimanı terminalinin önünden kalkan otobüsler ile şehre ulaşabilirsiniz. Havalimanı ile şehir merkezi arasında ulaşım için Taksi ya da kiralık araç kullanabilirsiniz. Ancak sadece mor renkli taksilerde taksimetre kullandığını hatırlatmamız gerekir.
Bakü’de kent içi ulaşımda toplu taşıma amacıyla otobüs, minibüs ve metro kullanılabilir. Metro haricindeki ulaşım araçlarında seyahat biletlerinizi aracın içinden tedarik edebilirsiniz, metro biletlerini ise istasyonlardan alabilirsiniz.
Bakü’de gezilecek yerlerin birbirine yakın olması nedeniyle kenti yürüyerek ya da bisikletle keşfe çıkabilirsiniz.
Nerede Kalınır?
Azerbaycan’ın en gözde kenti olan Bakü Hazar Denizi kıyısında kurulmuştur. İran, Osmanlı ve Rusya hâkimiyetinde uzun yıllar geçiren Bakü, görülmeye değer tarihi yapıları ile son yıllarda turistik bir değer de kazanmıştır. Bakü’de nerede kalınır sorusunun yanıtı için Bakü’deki bölgelere bakarak karar vermek gerekir. İstanbul’a yakın bir büyüklükte olan Bakü’de konaklama için seçilebilecek yerler genelde birbirine yakın konumdadır.
Kentin büyük bir bölümünde iş merkezlerinin bulunması ve turistik etkinliklerin de belli bir bölgede olması nedeniyle konaklama seçimi kolaylaşıyor. Bakü’ye giden ziyaretçiler daha çok Old City, Bayrak Meydanı ve Nizami Caddesi bölgelerinde ağırlanıyor.
Bakü’ye gelen misafirlerin beklentilerini farklı konaklama seçenekleri karşılayan Bakü şehri, güvenli ve rahat tesisleri ile dikkat çekiyor. Şehir merkezine yakın olan tesisler genel olarak sağladıkları ulaşım kolaylığı ile ön plana çıkmaktadır.
Bakü gibi büyük kentte şehrin merkezinde, eğlence hayatının içinde olan tesislerde, ucuz ve uygun fiyatlara konaklama seçeneklerini değerlendirebilmek adına gideceğiniz dönemi belirleyerek; erken rezervasyon yaptırmanız sizin için iyi olacaktır. Bakü seyahatiniz için otel rezervasyonu yaparken aynı tarihlerde Bakü’ye ucuz uçak bileti almak amacıyla, en uygun uçak bileti sitesi sonfiyat.com’dan Bakü’ye gidiş dönüş uçak biletinizi indirimli fiyatlarla alabilirsiniz.
Her seviyede bütçeye hitap eden bir kent olarak Bakü’de turistler tarafından daha çok şehir merkezindeki oteller tercih edilmektedir. Böylece gezilecek bölgelere ulaşımı kolayca sağlayabilirsiniz. Bakü’de kalacağınız bölgeyi ve konaklayacağınız oteli seçtikten sonra en ucuz uçak bileti fiyatları için sonfiyat.com adresine girip Bakü’ye direkt veya aktarmalı ve tarifeli uçuş seferleri yapan tüm havayolları şirketlerinden indirimli ve en ucuz uçak bileti satın alabilirsiniz.
Yemek / Restoran / Ne Yenir Ne İçilir?
Bakü’de ne yenir sorusunun ilk yanıtı şu olabilir, Azerbaycan Mutfağı oldukça zengin ve lezzetlidir. Dolayısıyla Bakü yolculuğunuzda aç kalmayacağınıza emin olabilirsiniz. Kentte yer alan neredeyse her mekânda damak zevkinize uygun lezzetli bir yemek yiyebilirsiniz.
Tarihi boyunca üzerinde barındırdığı birçok uygarlıktan etkilenen Bakü’de mutfak lezzetleri de bu değişimlerden olumlu yönde etkilenmiş ve zenginleşmiştir. Türk lezzetleri ile de oldukça birbirine benzeyen Azerbaycan’ın Bakü şehrindeki bazı lezzetleri sıraladık.
Bakü mutfağındaki zengin yemeklerinin temel yiyeceğini çoğunlukla et oluşturuyor. Türk Mutfağı içinde et bulundurulan Bakü yemeklerinden bazıları şöyle.
- Azeri Plovu
- Duşbara
- Bakü Baklavası
- Piti Aşı
- Levengi
- Şekerbura
- Dovga
- Acıka
- Chanakhi
- Saperavi Şarabı
- Khinkali
Bunların dışında Bakü’ye gitmişken tike kebabı ve yaprak dolmasını da denemelisiniz.
Bakü’de bu lezzetlere ulaşabileceğiniz bazı restoranlar
- Sehirli Tendir
- Nargiz Restoran
- Art Club Restoran
- Elvet Steakhouse
- Dolma Restoran
- Sirvanşah Musey & Restoran
- OroNero Bar & Restoran
- Firuze
- Shah Restoran
Önemli Yerler / Gezilecek Yerler
Kafkas bölgesinin en merkezi ve ticari anlamda meşhur liman kenti Bakü’de çokça gezilecek yer bulunmaktadır. Hazar Denizi’nin kıyısında kurulmuş Bakü hızla gelişmekte ve değişmekte. Değişen çehresinin dışında Bakü’de İç Şehir (İçeri Şeher) bölgesinde, asırlar öncesinden kalan yapılar gezilecek yerlerin başında geliyor. Seyahat planlarınız arasında Bakü varsa aşağıda sizinle paylaştığımız listeye bir göz atabilirsiniz.
Bakü’nün İçeri Şeher bölgesinde bulunan Şirvanşahlar Sarayı, 15. Yüzyılda yapılmıştır. Şehirde hâkimiyet kuran Şirvanşah Devleti’nin Şahı İbrahim Halilullah döneminde yaptırılmıştır ve yakın doğunun en ihtişamlı yapılarından biri olarak anılır. Mimari yapısıyla dikkat çeken iki katlı sarayın 52 odası vardır ve surları içinde görkemli bir cami ile şah ailesi yaptırılmış türbeyi barındırmaktadır. Bugün müze olarak kullanılan bu sarayı her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
Haydar Aliyev Kültür Merkezi Bakü’nün mutlaka görülmesi gereken mekânlarından biridir. 57 bin metrekarelik bir alana ünlü mimar Zaha Hadid tarafından tasarlanarak inşa edilen kültür merkezi değişik mimari ise turistlerin uğrak yerlerinden biridir. 2013 yılında kullanıma açılan merkez, Tarihi ve Kültürel araştırmaların yanında Bilim, Eğitim, Sağlık, Spor, Kültür ve Ekonominin geliştirilmesi için projelere ev sahipliği yapmaktadır. Bunun dışında uluslararası konferanslar, konserler, forumlar ve enstalasyonları/yerleştirmeleri ile de misafirlerine hizmet vermektedir.
- İç Şehir (İçeri Şeher)
- Kız Kulesi
- Bakü Hayvanat Bahçesi
- Ateşgâh
- Devlet Bayrağı Meydanı
- Azerbaycan Ulusal Tarih Müzesi
- Şehitler Hiyabanı
- Nizami Caddesi
- Azerbaycan Halı Müzesi (Letif Kerimov)
- Yanardağ
- Konustan Milli Parkı
Kültür Sanat
Azerbaycan üzerinde bulunduğu coğrafya ve ev sahipliği yaptığı medeniyetler nedeniyle köklü bir kültür sanat geçmişine sahiptir ve Bakü’de sayısız tiyatro oyunları, opera ve balo gösterileri sergilenmektedir. Kent, kültür ve sanat dokusu içerisinde
Sinemalar,
Müzeler,
Fuarlar,
Festival ve Şenliklere ev sahipliği yapmaktadır.
Uluslararası Kitap Fuarı ve Uluslararası Tiyatro Konferansı bu etkinliklerden sadece bazılarıdır.
Düzenlenen kültürel etkinlikler arasında bizi de doğrudan ilgilendiren bazılarını sizlerle paylaşmak isteriz. Örneğin Bakü'de "Türkiye Tanıtım ve Kültür Günleri" gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın davet ve desteği ile İslam ülkelerinin "Kültür Günleri" yapılmaktadır.
Gece Hayatı, Bar, Eğlence
Bakü’deki doğal ve tarihi mekânları gezdikten sonra günün yorgunluğunu atmak ve sakin ama eğlenceli bir gece yaşamak isteyenleri memnun edecek seçenekler vardır Bakü gece hayatı içinde.
Bakü’deki eğlence mekânlarının pek çoğu publardan oluşur ve büyük bir kısmı Bakü’deki Fıskiye Meydanı’nda toplanmıştır. Yerel halkın dışındaki ziyaretçiler, turistler ve öğrenciler bu mekânlarda gece hayatının nabzını yukarılara taşıdığını söyleyebiliriz. Pahalı gece hayatı mekânlarından, ucuza kadar her bütçeye hitap eden eğlence yerlerinde gönlünüzce eğlenebilirsiniz.
Bakü halkının genellikle tercih ettiği bir diğer eğlence mekânı türü gece kulüpleridir. Kulüplere girişte bir miktar ücret ödemeniz gerekeceğini hatırlatalım. Ayrıca gecenin sonunda gelecek olan hesabın da nispeten yüksek olacağını unutmayın.
Bakü’de sabahlara kadar süren çılgın partilerden bahsetmek pek doğru olmaz, genelde hafta içi 01.00 hafta sonu 02.00-03.00 gibi kapanır mekânlar. Lüks eğlenceyi sevenler için çok sayıda mekân vardır ve girişte yüksek giriş ücreti alınır ve kıyafetinizin uygun olmadığına dahi bakılır. Bu tip mekânları ziyaret ederken oraların müdavimi ya da iyi bilen birileriyle gitmeniz hem girişi garantilemenizi hem de ödeyeceğiniz hesabı kontrol altında tutmanızı sağlayacaktır.
Bakü’de gece hayatını yaşatan başlıca eğlence mekânları ise şunlardır;
- Phoenix Bar
- Hairy Lemon
- O Malley’s Irish Pub
- Otto Club
- La Nota
- Old Room Bar
- Mojo Club
Alışveriş
Başkent Bakü’nün renkli pazarları görülmeye değer gerçek birer manzaradır. Yeşil Pazar en ünlü ve gözde olanıdır. Burada en iyi meyve ve sebzeleri, et-süt ürünlerini ve diğer lezzetleri araştırmanız gerekir. Fiyatlar birçok süpermarkete oranla daha düşüktür, ayrıca pazarlık şansı olması da hoş bir seyahat anısı olabilir. Bakü’de kilim, halı gibi ürünler meşhurdur, birçok hediyelik eşya yanından bunlardan da satın alabilirsiniz.
TSUM Alışveriş Merkezi ve Port Baku Mall, şehrin en eski hala gözde merkezleridir. Şehrin en güzel alışveriş bölgesi Fıskiye Meydanı ve Nizami Caddesidir. Uzunluğu 3,5 km olan Nizami Ganjavi’de günümüzün lüks butiklerinden, parfümeriye ve mücevher salonlarından ve gastronomi dükkânları bulunmaktadır. Ayrıca gözde restoranların birçoğu da şehrin ana caddesi üzerinde yer almaktadır.
Bir de Bakü’nün dünyaca ünlü minyatür kitap dükkânı vardır. Bu dükkânda yapılan minyatür boyuttaki kitaplardan kendiniz ya da sevdikleriniz için satın alabilirsiniz.
AVM'ler
- Park Bulvar Bakü
- TSUM Alışveriş Merkezi
- Targovi Bulvari
- Park Bulvar Mall
- Nargiz Shopping Mall
- Gençlik Mall
- Port Bakü Mall
- 28 Mall
- Taza Bazaar
- Mall Bina
- Amburan Mall
- Metropark Shopping Center
Festivaller ve Şenlikler
Bakü, son yıllarda yaşadığı değişimler sayesinde dünyanın farklı yerlerinden ziyaretçi çekmektedir. Bakü’nün cazibe merkezine dönüşmesinde şehirde düzenlenen çok sayıda festivalin ve etkinliklerin de büyük katkısı olduğunu söyleyebiliriz.
- Bakü Uluslararası Caz Festivali (Haziran ayı)
- Bakü Nevruz Kutlamaları (Mart ayı)
- Bakü Uluslararası Turist Film Festivali (Kasım ayı)
Önemli Günler
- Cumhuriyet Günü (28 Mayıs)
- Milli Kurtuluş Günü (15 Haziran)
- Nevruz Bayramı (20-21 Mart)
- Devlet Bağımsızlığı Günü (18 Ekim)
- Silahlı Kuvvetleri Günü (26 Haziran)
- Devlet Bayrağı Günü (9 Kasım)
- Anayasa Günü (12 Kasım)
- Milli Uyanış Günü (17 Kasım)
- Dünya Azerbaycanlılar Dayanışma Günü (31 Aralık)
- Kurban Bayramı
- Ramazan Bayramı
- Milli Matem Günü (20 Ocak)
- Hocalı Soykırımı Günü (26 Şubat)
- Azerbaycanlıların Soykırımı Günü (31 Mart)
Oteller
- Bakü Palace Hotel
- Fairmont Baku Flame Towers
- Jireh Bakü Hotel
- Shah Palace Hotel
- Austin Boutique Hotel
- Winter Park Hotel
- Boutique Hotel Baku
- Hilton Baku
- Baku Old City Hostel
- JW Mariott Absheron Baku Hotel
- Sultan Inn Boutique Hotel
- Premier Old Gates Hotel
- Sahil Hostel & Hotel
- Passage Boutique Hotel
- Old Street Boutique Hotel
- Pullman Bakü
- Hyatt Recency Hotel
- Karat Inn Hotel
- Miraj inn Boutique Hotel
- Giz Galası Hotel
- Caspian Hostel
- Shir Otel
- Hostel Land of Fire
- Four Seasons Hotel Baku
- Nemi Hotel
- Sapphire City Otel
- Iva Hotel Old City Baku
- Kristal Hotel
- Golden Time Hotel
- The King Hotel
Nerelerde Kalınır?
Azerbaycan’ın en gözde kenti olan Bakü Hazar Denizi kıyısında kurulmuştur. İran, Osmanlı ve Rusya hâkimiyetinde uzun yıllar geçiren Bakü, görülmeye değer tarihi yapıları ile son yıllarda turistik bir değer de kazanmıştır. Bakü’de nerede kalınır sorusunun yanıtı için Bakü’deki bölgelere bakarak karar vermek gerekir. İstanbul’a yakın bir büyüklükte olan Bakü’de konaklama için seçilebilecek yerler genelde birbirine yakın konumdadır.
Kentin büyük bir bölümünde iş merkezlerinin bulunması ve turistik etkinliklerin de belli bir bölgede olması nedeniyle konaklama seçimi kolaylaşıyor. Bakü’ye giden ziyaretçiler daha çok Old City, Bayrak Meydanı ve Nizami Caddesi bölgelerinde ağırlanıyor.
Bakü’ye gelen misafirlerin beklentilerini farklı konaklama seçenekleri karşılayan Bakü şehri, güvenli ve rahat tesisleri ile dikkat çekiyor. Şehir merkezine yakın olan tesisler genel olarak sağladıkları ulaşım kolaylığı ile ön plana çıkmaktadır.
Bakü gibi büyük kentte şehrin merkezinde, eğlence hayatının içinde olan tesislerde, ucuz ve uygun fiyatlara konaklama seçeneklerini değerlendirebilmek adına gideceğiniz dönemi belirleyerek; erken rezervasyon yaptırmanız sizin için iyi olacaktır. Bakü seyahatiniz için otel rezervasyonu yaparken aynı tarihlerde Bakü’ye ucuz uçak bileti almak amacıyla, en uygun uçak bileti sitesi sonfiyat.com’dan Bakü’ye gidiş dönüş uçak biletinizi indirimli fiyatlarla alabilirsiniz.
Her seviyede bütçeye hitap eden bir kent olarak Bakü’de turistler tarafından daha çok şehir merkezindeki oteller tercih edilmektedir. Böylece gezilecek bölgelere ulaşımı kolayca sağlayabilirsiniz. Bakü’de kalacağınız bölgeyi ve konaklayacağınız oteli seçtikten sonra en ucuz uçak bileti fiyatları için sonfiyat.com adresine girip Bakü’ye direkt veya aktarmalı ve tarifeli uçuş seferleri yapan tüm havayolları şirketlerinden indirimli ve en ucuz uçak bileti satın alabilirsiniz.
Bakü Uçak Bileti Fiyatları
Azerbaycan Ülke Bilgileri
Bakü Hava Durumu