İstanbul-Belgrad Uçak Bileti

En Ucuz İstanbul- Belgrad Uçak Bileti Fiyatları

İstanbul Hava Durumu

İstanbul
TR .
11 °c
orta şiddetli yağmur
2024-12-22 12:00:00

7 °c
7 °c
2024-12-23 12:00:00

12 °c
12 °c
2024-12-24 12:00:00

10 °c
10 °c
2024-12-25 12:00:00

10 °c
10 °c
2024-12-26 12:00:00

9 °c
9 °c

Belgrad Hava Durumu

Belgrad
RS .
5 °c
parçalı az bulutlu
2024-12-22 12:00:00

5 °c
5 °c
2024-12-23 12:00:00

3 °c
3 °c
2024-12-24 12:00:00

0 °c
0 °c
2024-12-25 12:00:00

2 °c
2 °c
2024-12-26 12:00:00

1 °c
1 °c

İstanbul Hakkında

Genel Bilgiler

Tarih boyunca şarkılara, şiirlere, romanlara konu olmuş kültür zenginliği ve jeopolitik konumu ile her daim dikkatleri üzerine çeken İstanbul şehri, dünya üzerinde eşi benzeri bulunmayan bir güzelliğe ve çekiciliğe sahiptir. Marmara Bölgesinde yer alan şehir, Türkiye toprakları içindeki en gelişmiş kent ve metropol olma ünvanına sahip tek şehirdir.

Aynı zamanda Asya ve Avrupa kıtalarının birleştiği noktada yer alması nedeniyle görkemli medeniyetlerin her daim gözdesi olmuştur. Asya ve Avrupa kıtaları arasında köprü görevi gören İstanbul, Marmara kıyısı ve Boğaziçi boyunca içinde Haliç'inde bulunduğu bölgeyi çevreleyecek şekilde kurulmuştur. Şehrin Avrupa kıtasında kalan bölümüne Avrupa Yakası nam-ı diğer Rumeli Yakası, Asya kıtasında kalan bölümü ise Anadolu Yakası olarak adlandırılmaktadır. 

İstanbul, Osmanlı İmparatorluğu Padişahı Fatih Sultan Mehmet Han tarafından fethedilmeden önce, Bizans (Doğu Roma) İmparatorluğunun başkent velayetiydi. Bundan önceki süreçte ise Yunanistan’dan gelen Megaralılar kentte hüküm sürmekteydiler.

Her ne kadar Bizans döneminde şehrin adı “Konstantin'in Şehri” anlamına gelen “Konstantinopolis “ olarak bilinse de Konstantin Roma’nın başkentini buraya taşıdığında şehre ‘‘Nova Roma’’ (Yeni Roma) adını vermiş fakat ölümünden sora şehir Konstantinopolis adı ile anılmıştır. Bizans İmparatorluğu her ne kadar güçlü bir medeniyet olsa da iç çatışmalar, Arap akınları ve bilumum savaşlar Doğu Roma’ya büyük oranda zarar vermiştir.

Özellikle Haçlı orduları Boğaz’a yelkenlileri ile gelip Kostantinopolis’i gördüklerinde kenti elde etme arzusuna kapılmış ve kenti yağmalayarak ateşe vermişlerdir. 

Yağmanın ardından kente bir Latin İmparatorluğu kurulmuş ve 57 yıl kente hükmetmiştir. Latinler şehri terk ettiklerinde ise imparatorluğun topraklarının büyük bir çoğunluğu kaybedilmiş, otorite zayıflamış ve halk yoksulluk içinde kalmıştır.  Bu esnada Anadolu’da Türkler, Akdeniz ve Ege kıyılarına kadar gelmiştir.

Ardından Trakya’yı ele geçiren Türkler, 1453 yılında Fatih Sultan Mehmet Han öncülüğünde Bizans İmparatorluğu’nu devirerek kentin hâkimiyetini ele geçirmiştir. Osmanlı İmparatorluğu tarafından ele geçirilen şehir yağmalanıp yıkılmak yerine Padişahlar tarafından tüm halk ve önemli mimari yapılar hoşgörü ile karşılanmış olup, İstanbul’un bugün ki kozmopolit yapısının temelleri atılmıştır. 

İstanbul muhteşem doğal güzellikleri, gökyüzüne kadar uzanan minareleri, altın yaldızlı kubbeleri, sarayları, köşkleri, müzeleri, parkları, anıtları, her bir yanı farklılık ve bütünlük barındıran kültürü ile değerli ziyaretçilerini büyüsüne kaptırmaktadır. Tarih boyunca ev sahipliğini yaptığı Roma, Bizans, Osmanlı İmparatorluklarının tarihi eserlerine İstanbul'un eşsiz güzelliği de eklenince ortaya muhteşem bir tablo çıkmaktadır.

18 milyonluk nüfusu ile dünyanın en büyük kentlerinden biri olan İstanbul’un baş döndürücü ve göz kamaştırıcı güzelliğine hayran kalacaksınız. İstanbul seyahatinize çıkmadan önce otellerde uygun fiyatlı konaklama amacıyla erken rezervasyon yaparken, hemen bugün en ucuz uçak bileti almak amacıyla, en uygun uçak bileti sitesi sonfiyat.com’a girebilir ve her yıl binlerce kişinin akın akın ziyaret ettiği İstanbul’a en ucuz ve indirimli uçak bileti fiyatlarına erişerek, güvenli ve konforlu seyahat edebilirsiniz.

İstanbul, tıpkı farklı kültürleri içinde barındırması gibi iklim açısından da farklı iklimleri içinde barındırıyor. Yaz aylarında Akdeniz, Kış aylarında Karadeniz ve Anadolu, Yaz aylarında ise Balkan iklimlerini yaşamanız mümkün. Yıllık ortalama sıcaklığın 13,5 derece olduğu İstanbul da genel olarak yazları sıcak ve kurak kışları ise ılık ve yağışlıdır.

İlkbahar döneminde İstanbul’u ziyaret etmek isteyenleri Boğaziçi'nin masmavi denizi, parlak bir gökyüzü, dört taraf Erguvan korularının pembesine bürünüp sizi kucaklayan bir boğaz, diğer tarafınızda lale ve çiçeklerle bezenmiş parklar sizi bekliyor. Eğer kültür ve tarih turu yapmayı düşünüyorsanız Nisan ve Mayıs ayları sizin için idealdir.

İlkbahar’ın etkisiyle İstanbul’u etkisi altına alan ılık rüzgârlar ve güneş ile birlikte şehri keşfetmenin tadına varabilirsiniz. İstanbul’u gezmek için ideal dönemlerden birisi İlkbahar dönemidir.

Temmuz ve Ağustos aylarında sıcaklıklar beklenenden biraz daha fazla oluyor diyebiliriz. İstanbul’un farklı noktalarına deniz ve güneş tatili için gelmeyi planlıyorsanız,  güneş kremlerinizi yanınıza almanızı tavsiye ederiz. Yazın şehir turu yapmak isteyenler ise mutlaka yanlarında ince kıyafetler, şapka ve terlik getirmelidirler. İstanbul yaz aylarında diğer dönemlere göre daha boştur çünkü şehrin büyük bir yoğunluğu sıcaklardan bunalarak Ege ve Akdeniz bölgelerine tatile gitmektedir.

İstanbul’u gezmek için ideal dönemlerden bir diğeri ise Sonbahar dönemidir. Sonbahar ile birlikte şehrin renkleri değişerek farklı bir havaya bürünmektedir. Eğer çok soğuğu sevmiyor ama hem de çok sıcak havalara tahammül edemiyorsanız. Ekim ve Kasım ayları arasında İstanbul’u ziyaret edebilirsiniz. Aynı zamanda şehirde Serin, Kuzey nam-ı diğer “Poyraz” rüzgarları ve yağışlı, ılık güney “Lodos” rüzgarları yıl boyu hakim rüzgarlardır.

  1. İstanbul'a farklı şehirlerden ulaşım seçenekleri:

    Uçakla: Türkiye'nin diğer şehirlerinden İstanbul'a uçakla gitmek en hızlı ve yaygın seçenektir. Ülkenin birçok büyük şehri, İstanbul'a direkt uçuşlarla bağlanmaktadır.

  2. Trenle: Bazı şehirlerden İstanbul'a trenle seyahat etmek mümkündür. Ancak Türkiye'nin tren ağı gelişmemiş olduğu için bu seçenek sınırlı olabilir.

  3. Otobüsle: Türkiye'nin dört bir yanından İstanbul'a otobüsle seyahat etmek mümkündür. Birçok şehirde bulunan otobüs terminallerinden İstanbul'a seferler düzenlenmektedir. Otobüsler genellikle konforlu ve uygun fiyatlı bir seçenektir.

  4. Arabayla: Kendi aracınız varsa veya araç kiralayarak seyahat etmek istiyorsanız, Türkiye'nin çoğu şehrinden İstanbul'a arabayla seyahat etmek mümkündür. Ana yollar genellikle iyi durumdadır ve seyahat etmek kolaydır. Ancak trafik, özellikle büyük şehirlere yaklaştıkça yoğun olabilir, bu yüzden seyahat planınızı buna göre ayarlamanız önemlidir.

    Deniz Yoluyla: Bazı şehirler, özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde bulunan limanlardan İstanbul'a deniz yoluyla feribot veya deniz otobüsü ile seyahat edilebilir. Özellikle yaz aylarında, sahil şehirlerinden İstanbul'a deniz yoluyla seyahat etmek popüler bir seçenektir. Bu seçenek genellikle yaz aylarında daha yaygın olup, farklı limanlardan İstanbul'a düzenlenen feribot seferleri bulunmaktadır. Deniz yoluyla seyahat etmek, özellikle manzara keyfi ve farklı bir deneyim arayanlar için tercih edilebilir bir seçenektir.

İstanbul'a ulaşım seçenekleri ve detayları, seyahat edilen şehre ve kişisel tercihlere bağlı olarak değişebilir.

İstanbul’a ucuz uçak biletleri için sonfiyat.com sitesine girerek hem ucuz uçak bileti bulabilir hem de kampanyalı ya da indirimli en uygun uçuşları takip ederek kolayca satın alabilirsiniz.

İstanbul’da bir yerden bir yere ulaşmak için onlarca seçeneğe sahip olduğunuz söylenebilir. Şehir içi ulaşım konusunda oldukça gelişmiş bir kent olan İstanbul’un karayolu ve denizyolu ulaşımı İETT tarafından yürütülmektedir.

Bunun yanında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Otobüs A Ş. firması ve minibüsler şehir içi ulaşımda önemli bir yere sahiptir. İstanbul geziniz sırasında raylı sistem ile de şehir merkezine erişmek mümkün. Aynı zamanda Avrupa ve Asya yakasında ki bazı bölgeler ve adalar arası ulaşımı sağlamak için vapur seferleri bulunmaktadır.

İsteğinize bağlı olarak belediye otobüsleri, metrobüs, dolmuşlar, tramvay ve Marmaray hizmetinizdedir. Bu vasıtalardan bir veya bir kaçını kullanarak İstanbul’da dilediğiniz noktaya gidebilirsiniz.

Havalimanından şehir merkezine erişmek istiyorsanız Havabus ve Metro hizmetleri ile bu talebinizi gönül rahatlığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Atatürk havalimanı için Yenikapı-Havalimanı metro hattını kullanabileceğiniz gibi taksi, özel araç ve transfer ile de İstanbul’un istediğiniz bir noktasına kolayca ulaşabilirsiniz.

Havabuslar kişi başı 17 TL olmakla birlikte sizi Avrupa veya Anadolu yakasındaki merkezi noktalara kadar götürebilmektedir. Eğer Atatürk Havalimanından yani Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçecekseniz gideceğiniz yere ve trafiğe bağlı olarak yolculuk ortalama 1 saat kadar sürebilmektedir.

Atatürk Havalimanı’na kıyasla Sabiha Gökçen’de ulaşım konusu biraz daha sınırlıdır. Eğer buradan şehir merkezine geçmeyi planlıyorsanız ilk olarak Havabusları değerlendirebilirsiniz. Daha ekonomik bir tercih ulaşım şekli isterseniz toplu taşımaları tercih edebilirsiniz. Veya havalimanı çıkışından özel araç kiralama, transfer hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Sabiha Gökçen Havalimanı’na maalesef direkt metro ile ulaşabilmeniz mümkün değil.

Unutmadan, şehir içi toplu taşımada İstanbul kartınız ve elektronik biletler geçerli kılınmaktadır. Bu sebepler toplu taşıma kullanmadan önce mutlaka İstanbul kartınızı edinmeyi unutmayın. İstanbul kartınızı metroların içindeki veznelerden, büfelerden ve şehir içindeki çeşitli noktalardan bulabilmeniz mümkün.

Yeni İstanbul Havalimanı’na toplu taşıma hizmetleri İETT ve İstanbul Otobüs A.Ş tarafından sunuluyor.

İETT seferleri Halkalı, Mecidiyeköy ve Atatürk Havalimanı’dan (https://www.iett.istanbul/tr/main/announcement/yeni-havalimani-otobus-ulasim-hatlari/1603) İstanbul Otobüs A.Ş ise Taksim, Kozyatağı, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı, Yenikapı ve Tüyap’tan yapılıyor. (http://www.hava.ist/)

Özel araçları ile İstanbul Havalimanı’na gidecekseniz otopark 7 Nisan 2019’a kadar ücretsiz hizmet veriyor. Dünyanın sayılı büyük otoparklarında biri olan bu otoparkta birçok hizmeti aynı anda alabilirsiniz. (https://www.istanbulhavalimani.com/tr/yolcu/ulasim/havalimani-otopark)

Taksi kullanarak ulaşımı düşünürseniz İstanbul Havaliman’nda 3 farklı segmentte Siyah, Mavi ve Turuncu renkli araçlardan gelişinizde yararlanabilirsiniz.

İki kıtayı birleştiren muhteşem şehir İstanbul’un tadına varmak için yaklaşık 3-4 gününüzü buraya ayırmanızı tavsiye ederiz. İçerisinde birçok farklı tadı, kültürü ve mimariyi barındıran bu eşsiz şehir de gezilecek yer, yapılacak aktivite bolluğu çok fazla olduğundan akıllara ilk gelen soru “nerede kalınır?’’ oluyor.

Konaklama için tercih edebileceğiniz ilk nokta Taksim bölgesidir. Bu bölge lüks zincir otellerden, mütevazı kent otellerine kadar pek çok seçeneği içerisinde barındırmaktadır. Otellerin çoğunun meydan bölgesinde toplandığı Taksim’de konaklayarak hem eğlence mekânlarına hem de gezilecek tarihi yerlere eşit uzaklıkta bulunmak gibi bir avantaja sahip olursunuz.

Taksim’i özel kılan bir diğer özelliği toplu ulaşım ağının merkezinde yer alması. Bu sayede şehrin istediğiniz noktasına kısa süreler içerisinde ulaşabilirsiniz.

Konaklamak için tercih edebileceğiniz bir diğer nokta ise Galata, Taksim gibi Beyoğlu ilçe sınırları içerisinde yer alan bu yer İstanbul’un tarihi açıdan en zengin bölgelerinden birisi.

Burada konaklayabileceğiniz oteller Taksim’de ki üst düzey oteller kadar büyük tesisler değil. Ancak hizmet kalitesi bakımında onlardan aşağı kalır yanı yok. Galata’da ki butik otel, apart ve residence tipi tesisler kentsel dönüşüm ile yenilenmiş binalarda veya tarihi yapılarda hizmet vermektedir.

Kültür ve tarih turu için gelenlere önerebileceğimiz Sultanahmet, İmparatorluklara başkentlik yapmış İstanbul’un tarihi yarımadasının merkezinde bulunmaktadır. Tarihle iç içe bir tatil geçirmek isteyenler için kusursuz bir konaklama bölgesi diyebiliriz. Bölgede 800’ün üzerinde tesis hizmet vermektedir. Gecelik konaklama fiyatlarının otellerin meydana olan konumlarına göre değişiklik gösterdiği Sultanahmet’te, sokak aralarında ki tesislerin fiyatları ortalama bir tatil bütçesini zorlamayacak seviyede tutuluyor, bu da elbette size konaklama bütçeniz konusunda avantajlar sağlıyor.

Eşsiz manzaraları ile öne çıkan Sultanahmet otelleri, Bizans ve Osmanlı mimarilerinin en önemli örneklerinden sayılan Sultanahmet Camisi’ne, Ayasofya Müzesi’ne yürüme mesafesinde bulunuyor. 

Lüks konaklama tesislerini tercih edenler için ise tavsiye edebileceğimiz semtlerin başında ise Bebek, Etiler, Tarabya ve Levent geliyor. Bu bölgelerde dünyaca ünlü otellerde sınırsız hizmetlere sahip olarak konaklamanızı yapabilirsiniz.

İstanbul’da konaklamak için Best Western Empire Palace, Sirkeci Mansion, Doubletree by Hilton, Lalahan Hotel, Orient Express, Novotel, The Marmara Taksim, Innpera Hotel, InterContinental İstanbul, Gezi Hotel Bosphorus, Golden Park Hotel ve Divan Otel’i tercih edebilirsiniz. Seyahatiniz için otel rezervasyonu yaparken aynı tarihlerde İstanbul’a ucuz uçak bileti almak amacıyla, en uygun uçak bileti sitesi sonfiyat.com’dan gidiş dönüş uçak biletinizi indirimli fiyatlarla alabilirsiniz.

Her seviyede bütçeye hitap eden bir şehir olan İstanbul’da konaklama için daha çok Taksim, Galata ve Sultanahmet bölgeleri tercih edilmektedir. İstanbul’da kalacağınız bölgeyi ve konaklayacağınız oteli seçtikten sonra en ucuz uçak bileti fiyatları için sonfiyat.com adresine girip İstanbul’a sefer yapan tüm havayolları şirketlerinden indirimli ve en ucuz uçak bileti satın alabilirsiniz.

Pek çok köklü kültüre ev sahipliği yapmış İstanbul’da, Türk ve Dünya mutfağından pek çok farklı lezzeti bulabilmeniz mümkün. Yerel lezzetlerin yanı sıra İstanbul’da Dünya mutfağı yakınlardaki Yunan, Bulgar mutfakları gibi farklı ülkelerden lezzetleri de tatma imkânınız var. Orijinal Osmanlı yemeklerini tadabileceğiniz İstanbul’da öyle ki Osmanlı saray yemeklerini yapan restoranlar dahi mevcut.   

Hemen her köşede fast-food restoranı, tost ve gözleme gibi aperatif ürünleri görebileceğiniz gibi sokak lezzetlerine de gezinizde yer verebilirsiniz. Izgara et ve tavuk çeşitlerini, kebap, pide, lahmacun gibi ürünleri yapan restoranları, döner, kumpir ve daha pek çok lezzeti tadabileceğiniz yerleri bulabilirsiniz. Aynı zamanda Japon mutfağından Çin mutfağına kadar farklı restoranları bulabilirsiniz.

İstanbul’da hemen her mevsim Boğaz’da balığın keyfi bir başkadır Bu sebeple İstanbul’a ziyaretiniz sırasında mutlaka gün batımında, muhteşem denize ve Boğaz’a karşı güzel bir balık keyfi yapmanızı tavsiye ederiz. Kıyı kenarındaki restoranlarda taze mevsim balıkları, deniz ürünleri ve çeşit çeşit zeytinyağlı mezeler de size eşlik edecektir.

Siz de bu eşsiz lezzetleri tatmak için İstanbul uçak bilet fiyatlarına sonfiyat.com web sitesinden göz atarken, İstanbul’a uçak bileti fiyatlarına bakabilir, gün içerisinde yakaladığınız indirimli uçak bileti promosyonlarından faydalanıp İstanbul için en ucuz uçak biletini satın alarak bu zengin mutfağı tatmaya gidebilirsiniz. 

Sizin için derlediğimiz mekanların listesi şu şekildedir.

  • O Maestros
  • Neşemore
  • Giritli Restaurant
  • Cunda Balık
  • Kuleli Yakamoz Restaurant
  • Tuzla Balıkçısı
  • Zübeyir Ocakbaşı
  • Adana Ocakbaşı
  • Tahtasaray
  • Çınaraltı Mangalbaşı
  • P.F Chang’s
  • Far East
  • Great Dong Fang
  • The Crepe Escape
  • Mangerie
  • Kanaat Lokantası
  • Borsam Taşfırın
  • Hamdi Restaurant
  • Azur Yeniköy

İstanbul, tarihte iki büyük imparatorluğa, yüzlerce farklı kültüre ve de dine ev sahipliği yapmıştır. Geçmişin geride kalan izleri ise şehrin dört bir yanında görülebilmektedir. Tarih ve doğal zenginlik açısından Dünya'nın en önde gelen, Batı'nın ve Doğu'nun kesiştiği İstanbul’da hemen her noktada iyi ve kötüyü, güzel ve çirkini, eski ve yeniyi yan yana görebilirsiniz. Her noktasında ayrı bir tarih yatan İstanbul’un sizi bambaşka yolculuklara çıkaracağı kesin.

İki kıtayı birbirinden ayıran İstanbul Boğazı, en güzel kent manzaralarını gözler önüne sererken dokusuyla gezginleri kendisine hayran bırakıyor. Boğazı gezmenin en keyifli ve kolay yollarından bir tanesi ise şehrin çeşitli noktalarından düzenlenen Boğaz Turlarına katılmak... Ortaköy, Eminönü ya da Üsküdar gibi noktalardan kalkan turlar genellikle 1-2 saat sürüyor. Turda gezerken çevrenizde ki yapılar hakkında GPS bazlı otomatik bilgilendirmeler yapılıyor.

Sarayburnu’nda ki 700.000 metrekarelik alana 1460-1478 yılları arasında inşa edilen Topkapı Sarayı, 400 yıl boyunca Osmanlı İmparatorluğu’nun yönetim merkezi olarak kullanılmıştır. İç içe geçmiş 4 avludan oluşan saray, 1924 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk müzesi haline getirilerek halka açılmıştır. 300.000 parçalık koleksiyona ev sahipliği yapan görkemli yapının en çok ilgi çeken bölümlerini ise Divan-ı Hümayun, Bağdat Köşkü, Harem ve Kutsal Emanetler oluşturuyor. 

Müslüman alemi kadar Hıristiyanlar açısından da büyük önem taşıyan Ayasofya Müzesi, mimari açıdan günümüzdeki şeklini 532-537 yılları arasında I. Jüstinyen tarafından 3.kez inşa ettirildiği zaman almış. Tamamlanmasının ardından 1.000 yıl boyunca dünyanın en büyük katedrali unvanını taşıyan dini yapı, İstanbul’un fethinin hemen ardından İslami unsurlar eklenerek camiye dönüştürülmüştür. Görkemli mimarisinin yanı sıra bahçesindeki padişah türbeleri ile ilgi odağı olan Ayasofya, Atatürk’ün isteği doğrultusunda 1930-1935 arasında yapılan çalışmalarla müze haline getirilmiştir.

İç kısmını süsleyen 22.000 çininin rengi nedeniyle “Mavi Cami” adıyla da anılan Sultanahmet Camii, 1609-1616 yılları arasında dindarlığı ile bilinen I. Ahmet tarafından Mimar Sedefkâr Mehmet Ağa’ya inşa ettirilmiş. Yapının en önemli özelliği, İstanbul’un tek 6 minareli camisi olması. Ayasofya’nın tam karşısında yükselen kudretli cami, medrese bölümü günümüzde başbakanlık arşivi olarak kullanılan ve mektep, çarşı, darüşşifa, imaret ve türbe gibi bölümleri de bulunan geniş bir külliye içerisinde yer almaktadır.

Osmanlı İmparatorluğunun son dönemlerine ışık tutan en önemli yapı konumundaki Dolmabahçe Sarayı, Sultan Abdülmecid’in emriyle dönemin gözde mimarı Garabet Balyan ve oğlu gözetiminde, 1856 yılında inşa edilmiştir.Tasarımında geleneksel “Türk Evi” mimarisine sadık kalınan tarihi yapı Rokoko, Barok ve Neo-Klasik anlayışlardan izler taşıyor. 1984’e kadar imparatorluğun yönetim merkezi olarak kullanılan saray, 1924’te müze haline getirilmiştir.Başta Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu oda olmak üzere Mabeyn, Harem ve Muâyede Salonu sarayın en çok ilgi çeken bölümleridir. 

Benzerleri arasında dünyanın en eskilerinden biri olan Galata Kulesi, ilk olarak 528 yılında Bizans İmparatoru Anastasius Oilosuz tarafından inşa ettirilmiştir. Geçirdiği felaketler sonrasında değişik dönemlerde köklü revizyon süreçleri geçiren kuleye günümüzdeki şekli II. Mahmut zamanında verilmiştir. Turizme kazandırıldığı 1967 yılından beri gezginlerin İstanbul gezilecek yerler listelerinin vazgeçilmezi konumundaki 70 metre yüksekliğe sahip yapıda kent manzarası izleyebileceğiniz seyir terası ve konuklarına lezzetli yemekler sunan bir restoran sizi bekliyor.

Tarihi kaynaklarda adından ilk kez M.Ö. 410 yılında bahsedilen Kız Kulesi, Atinalı Alkibiades tarafından yaptırılmıştır. Tamamlanmasının ardından yüzyıllar boyunca boğazdaki gemi trafiğini kontrol etmek amacıyla kullanılan kule, karaya yakın ancak şehirden izole olması nedeniyle zaman içerisinde pek çok efsaneye konu olmuştur.

1995-2000 arası gerçekleştirilen geniş çaplı yenileme çalışmaları sonrasında halka açılan yapı, günümüzde müze ve restoran olarak hizmet veriyor. Salacak‘tan kalkan ufak teknelere binerek kuleye ulaşabilirsiniz.

İstanbul’un ikonik caddelerinden birisi olan ve yüz binlerce insanın her gün yürüyerek geçtiği İstiklal Caddesi, İstanbul’un en büyük ve en önemli caddelerinden. İstanbul seyahatiniz sırasında mutlaka en az bir kez İstiklal caddesini gezmenizi tavsiye ederiz.

Ziyaretçilerine kültür ve sanat konusunda çok sayıda seçenek sunan Dünya’nın en büyük iki medeniyete ev sahipliği yapmış,içeriğinde farklılıkları barındıran İstanbul, kültür ve sanat alanında da oldukça fazla etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Tiyatro, Sinema, Müzik,Yarışmalar,Festivaller ile dolu bir bölge desek sizi asla yanıltmış olmayız. Yıl içerisinde sayısız etkinliğin gerçekleştiği İstanbul’da kültür ve sanata doyacaksınız.

  • İstanbul Uluslararası Kukla Festivali (Mayıs)
  • İstanbul Uluslararası Dans Festivali (Nisan)
  • İstanbul Film Festivali
  • İstanbul Sahaf Festivali (Eylül-Ekim)
  • İstanbul Shopping Fest (Haziran)
  • İstanbul Tasarım Bienali (Ekim)
  • İstanbul Caz Festivali 
  • İstanbul Uluslararası Opera Festivali (Haziran)
  • İstanbul Müzik Festivali (Mayıs)
  • İstanbul Uluslararası Doğaçlama Festivali (Mayıs)
  • İstanbul Tiyatro Festivali (Kasım)
  • İstanbul Lale Festivali (Nisan)

İstanbul, boğaza nazır lokantalarıyla olduğu kadar gece hayatı, akşamüstü durakları, konser sahneleriyle de bilinir. Gece hayatı konusunda oldukça geniş seçeneklere sahip olan İstanbul’da mekanlar daha çok Beyoğlu, Kadıköy, Beşiktaş ve Ortaköy’ü merkez almak üzere, şehrin dört bir yanına yayılmıştır. İstanbul gecelerinde her zevke göre bir eğlence bulunduğunu söyleyebiliriz.

Lüks  gece mekanlarından, punk ve rock gruplarının sahne aldığı alternatif yerlere, elektronik müziğin kalesi sayılan gece kulüplerinden, oryantal eğlenceler sunan egzotik barlardan türkü barlara kadar kendi zevkinize hitab eden yerler bulabilebilirsiniz. İstanbul’a gitmeden önce mutlaka konser ve gösterilerin tarihlerine bakmayı da unutmayın. Kısacası, İstanbul gece hayatında, her renge yer var.

  • Klein
  • Ruby
  • Sortie
  • Beer Point
  • Limoncello
  • 45’Lik
  • Jolly Joker
  • Urban Picnic
  • Le Fumoir
  • Zeplin
  • Dorock XL
  • Eskici
  • Ayı
  • Karga 
  • The Bite
  • Hard Rock
  • La Boucherie

İstanbul’da alışveriş, en ucuz fiyatlardan en lüks deneyimlere kadar içerisinde her şeyi barındıran bir dünya. İstanbul seyahatiniz sırasında yöresel ve dünya lezzetleri, hediyelik eşyalar, ipek kumaşlar, el yapımı eşyalar, deriler hatta Dünyaca ünlü markaların birebir replikalarına kadar bulabilmeniz mümkün.

İçerisinde her türden rengi ve her çizgiyi barındıran İstanbul’da aynı zamanda ucuz alışveriş yapmak için gidilebilecek bit pazarları, alışveriş sokakları ve ikinci el dükkânları var. Otantik ürünlerden egzotik baharatlara, el dokuması kilimlerden değerli mücevherlere kadar birçok şeyin bulunduğu İstanbul; gezmesi çok keyifli, alışverişi bol pazarlıklı bir yerdir. Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısı ise en çok bilinenler arasında.

Alışveriş için tercih edebileceğiniz semtleri ve mekanları sizler için derledik:

  • Kapalı Çarşı
  • Mısır Çarşısı 
  • İstiklal Caddesi
  • Teşvikiye Caddesi
  • Bağdat Caddesi
  • Nişantaşı (Lüks Alışveriş)
  • Eminönü (Züccaciye, Tabak, Tencere, Ev Eşyaları)
  • Beşiktaş (Butikler, Hobi Merkezleri vs.)
  • Kadıköy (Tasarım Eşyalar, Vintage ürünler, Takı, Kitap, Dekorasyon vs.)
  • Kadıköy Salı Pazarı
  • Yeşilköy Çarşamba Pazarı
  • Fındıkzade Cuma Pazarı
  • Erenköy Perşembe Pazarı
  • Beşiktaş Cumartesi Pazarı
  • Beylikdüzü Pazar Pazarı

  • Vadi İstanbul
  • Forum İstanbul
  • Mall of İstanbul
  • Emaar Square
  • Marmara Forum
  • İstanbul Cevahir
  • Vialand
  • Marmara Park
  • Torium
  • Akasya Acıbadem
  • İstinye Park
  • Zorlu AVM
  • Kanyon

İstanbul’da yılın farklı zamanlarında çeşitli festivaller düzenlenmektedir. Bu festival zamanlarını önceden takip ederek sonfiyat.com üzerinden ilgili ayın en ucuz uçak biletleri hangi havayolu şirketinde var diye bakabilir, örneğin THY ile ekonomik uçak bileti fiyatları ile İstanbul’a ucuza uçak bileti satın alarak uçabilirsiniz.

  • Ekşi Fest (Mayıs)
  • Chill Out Festival (Mayıs)
  • İstanbul Uluslararası Kukla Festivali (Mayıs)
  • İstanbul Uluslararası Dans Festivali (Nisan)
  • İstanbul Film Festivali
  • İstanbul Sahaf Festivali (Eylül-Ekim)
  • İstanbul Shopping Fest (Haziran)
  • İstanbul Tasarım Bienali (Ekim)
  • İstanbul Caz Festivali 
  • İstanbul Uluslararası Opera Festivali (Haziran)
  • İstanbul Müzik Festivali (Mayıs)
  • İstanbul Uluslararası Doğaçlama Festivali (Mayıs)
  • İstanbul Tiyatro Festivali (Kasım)
  • İstanbul Lale Festivali (Nisan)

  • İstanbul’un Fethi (29 Mayıs)
  • Atatürk'ün İstanbul'un fahri hem şehrisi oluşu (28 Şubat)

  • Florya House Hotel 
  • Swissotel The Bosphorus 
  • Hagia Sophia Hotel 
  • Sumengen Otel 
  • Yaşmak Sultan Otel 
  • Esans Otel 
  • The Marmara Taksim Otel 
  • Titanic Hotel Kartal 
  • Karaköy İstanbul Otel 
  • Richmond İstanbul 
  • Best Western Empire Palace
  • Sirkeci Mansion
  • Doubletree by Hilton
  • Lalahan Hotel
  • Orient Express
  • Novotel
  • The Marmara Taksim
  • Innpera Hotel
  • InterContinental İstanbul
  • Gezi Hotel Bosphorus
  • Golden Park Hotel 
  • Divan Otel
  • Manna Hotel

İki kıtayı birleştiren muhteşem şehir İstanbul’un tadına varmak için yaklaşık 3-4 gününüzü buraya ayırmanızı tavsiye ederiz. İçerisinde birçok farklı tadı, kültürü ve mimariyi barındıran bu eşsiz şehir de gezilecek yer, yapılacak aktivite bolluğu çok fazla olduğundan akıllara ilk gelen soru “nerede kalınır?’’ oluyor.

Konaklama için tercih edebileceğiniz ilk nokta Taksim bölgesidir. Bu bölge lüks zincir otellerden, mütevazı kent otellerine kadar pek çok seçeneği içerisinde barındırmaktadır. Otellerin çoğunun meydan bölgesinde toplandığı Taksim’de konaklayarak hem eğlence mekânlarına hem de gezilecek tarihi yerlere eşit uzaklıkta bulunmak gibi bir avantaja sahip olursunuz.

Taksim’i özel kılan bir diğer özelliği toplu ulaşım ağının merkezinde yer alması. Bu sayede şehrin istediğiniz noktasına kısa süreler içerisinde ulaşabilirsiniz.

Konaklamak için tercih edebileceğiniz bir diğer nokta ise Galata, Taksim gibi Beyoğlu ilçe sınırları içerisinde yer alan bu yer İstanbul’un tarihi açıdan en zengin bölgelerinden birisi.

Burada konaklayabileceğiniz oteller Taksim’de ki üst düzey oteller kadar büyük tesisler değil. Ancak hizmet kalitesi bakımında onlardan aşağı kalır yanı yok. Galata’da ki butik otel, apart ve residence tipi tesisler kentsel dönüşüm ile yenilenmiş binalarda veya tarihi yapılarda hizmet vermektedir.

Kültür ve tarih turu için gelenlere önerebileceğimiz Sultanahmet, İmparatorluklara başkentlik yapmış İstanbul’un tarihi yarımadasının merkezinde bulunmaktadır. Tarihle iç içe bir tatil geçirmek isteyenler için kusursuz bir konaklama bölgesi diyebiliriz. Bölgede 800’ün üzerinde tesis hizmet vermektedir. Gecelik konaklama fiyatlarının otellerin meydana olan konumlarına göre değişiklik gösterdiği Sultanahmet’te, sokak aralarında ki tesislerin fiyatları ortalama bir tatil bütçesini zorlamayacak seviyede tutuluyor, bu da elbette size konaklama bütçeniz konusunda avantajlar sağlıyor.

Eşsiz manzaraları ile öne çıkan Sultanahmet otelleri, Bizans ve Osmanlı mimarilerinin en önemli örneklerinden sayılan Sultanahmet Camisi’ne, Ayasofya Müzesi’ne yürüme mesafesinde bulunuyor. 

Lüks konaklama tesislerini tercih edenler için ise tavsiye edebileceğimiz semtlerin başında ise Bebek, Etiler, Tarabya ve Levent geliyor. Bu bölgelerde dünyaca ünlü otellerde sınırsız hizmetlere sahip olarak konaklamanızı yapabilirsiniz.

İstanbul’da konaklamak için Best Western Empire Palace, Sirkeci Mansion, Doubletree by Hilton, Lalahan Hotel, Orient Express, Novotel, The Marmara Taksim, Innpera Hotel, InterContinental İstanbul, Gezi Hotel Bosphorus, Golden Park Hotel ve Divan Otel’i tercih edebilirsiniz. Seyahatiniz için otel rezervasyonu yaparken aynı tarihlerde İstanbul’a ucuz uçak bileti almak amacıyla, en uygun uçak bileti sitesi sonfiyat.com’dan gidiş dönüş uçak biletinizi indirimli fiyatlarla alabilirsiniz.

Her seviyede bütçeye hitap eden bir şehir olan İstanbul’da konaklama için daha çok Taksim, Galata ve Sultanahmet bölgeleri tercih edilmektedir. İstanbul’da kalacağınız bölgeyi ve konaklayacağınız oteli seçtikten sonra en ucuz uçak bileti fiyatları için sonfiyat.com adresine girip İstanbul’a sefer yapan tüm havayolları şirketlerinden indirimli ve en ucuz uçak bileti satın alabilirsiniz.

Belgrad Hakkında

Genel Bilgiler

Balkanlarda yemyeşil nehir kıyıları olan, sokakları tarih, sanat ve kültür kokan, güzelliğiyle bir görenleri kendine hayran bırakan ve bir gelenin bir daha gelmek istediği Belgrad…

Sava ve Tuna nehirlerinin birleşim noktasında yer alan kent, misafirperver halkı, lezzetli yemekleri ve yaşam kalitesinin yüksek olması sebebiyle popüler bir destinasyon haline gelmiştir. İstanbul ve Atina’dan sonra en eski Avrupa yerleşimi burada kurulmuş olup tarih boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği etmiştir. Birçok savaş ve yıkım gören şehir tekrar tekrar kurulmuştur. Vinca kültürünün doğduğu yer olan bu kentte Bizans, Franklar, Macaristan, Osmanlı, Bulgar ve Sırp İmparatorluklarının himayesi altında girmiştir.

Sırpça anlamı Beyaz Şehir olan Belgrad, eşsiz tarihinin yanında görenleri hayran bırakan bakir bir doğaya da sahiptir. Sırbistan’ın en kalabalık şehirlerinden biri olma özelliğine sahip kent, özellikle T.C vatandaşları için tam bir bütçe dostudur. Ülkenin para birimi Sırp Dinarı’dır. (RSD) (1 Sırp Dinarı = 0.051 Türk Lirası) Resmi dili Sırpça olan kentin aynı zamanda Macarca, Makedonca, Boşnakça, Hırvatça ve Karadağca konuşulmaktadır. Fakat bu dillerin konuşulması Sırp hükümeti tarafından yasaklanmıştır.

Türkiye saati ise Sırbistan saatine göre 1 saat ileridedir. Balkanların cazibe merkezi olan bu kent eğlencenin yanında kültür ve sanat arayanların seyahat etmek isteyeceği türden bir kenttir.

Belgrad hem kış, hem de yaz aylarında popülerliğini kaybetmediği için kalacağınız otellerde uygun fiyatlı konaklama amacıyla erken rezervasyon yapmanızda fayda vardır. Elbette ki aynı durum uygun fiyatlı uçak bileti almak için de geçerlidir. Bu sebeple en uygun uçak bileti sitesi sonfiyat.com’a girebilir ve Avrupa’nın en güzel şehirlerinden biri olan Belgrad’a en ucuz ve indirimli fiyatlarla güvenli ve konforlu şekilde uçabilirsiniz.

14 Mayıs 2021 tarihinden itibaren Sırbistan ile Covid-19 Bağışıklık/Aşı Sertifikalarının Karşılıklı Tanınması ile birlikte aşağıda belirtilen konulara dikkat edilmesi gerekmektedir.

Türkiye ve Sırbistan arasında varılan anlaşma çerçevesinde;

*Vatandaşlarımızın Türkiye`de yetkili makamlarca tanzim edilen Covid-19 bağışıklık/aşı sertifikalarının bulunması halinde ayrıca PCR testi ibrazı ve/veya karantina uygulamasına tabi olmadan Sırbistan'a seyahat edebilecekleri,

*Sırbistan Cumhuriyeti vatandaşlarının da Sırbistan yetkili makamlarınca tanzim edilmiş Covid-19 bağışıklık/aşı sertifikalarının bulunması halinde Türkiye'ye girişte PCR testi ibrazı ve/veya karantina zorunluluğundan muaf bir şekilde girmelerine izin verileceği,

*Yaşları (18 yaş altı) nedeniyle aşı olamayan Türkiye Cumhuriyeti ve Sırbistan Cumhuriyeti vatandaşlarının aşı sertifikası hamili ailelerine refakat ettikleri hallerde, yukarıdaki maddeler kapsamında test ve karantinadan muaf tutulmaları kararlaştırılmıştır.

Temel Bilgiler

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşların Sırbistan vizesi gereklilikleri yoktur.


Özel Bilgiler

Türk Vatandaşlarının Sırbistan'da toplam konaklama süresi, ülkeye girişten itibaren 90 günü geçmemek kaydıyla 6 aydır.


Turist Vizesi


Ticari Vize


Öğrenci Vizesi


Konsolosluk

Adres: Remzi Oğuz Mahallesi, yazanlar sokak No 1 PK 28 Çankaya, Ankara

Tel: +90 312 4260236

Faks: +90 312 4278345

E-posta: embserank@gmail.com

Website: http://www.ankara.mfa.gov.rs


Fahri Konsolosluk

Dört mevsimin bir arada olduğu bir kent olan Belgrad’da sıcaklık ortalaması kış aylarında 4 derece iken yaz aylarında 21 derecedir. Bölgede karasal iklim hâkim olduğundan kış ayları kar yağışlı ve soğuk yaz ayları ise nemli ve sıcak geçmektedir. Eğer Belgrad’a seyahat etmeyi düşünüyorsanız, kış aylarından Şubat ayını yaz aylarından ise Haziran ayını tavsiye ederiz. Zira kışın en soğuk ay Ocak, yazın ise en sıcak aylar Temmuz ve Ağustos aylarıdır ama bu aylar Belgrad’ın en canlı olduğu zamanlardır.

Daha yumuşak havaları tercih edecek olursanız İlkbahar ve Sonbahar gibi ara mevsimleri düşünebilirsiniz, fakat yağmur yağışı yoğun olan bir kent olduğunu belirtmemizde fayda var. Bu sebeple yanınızda mutlaka yağmurluk ve ceketlerinizi almanız gerekebilir. Belgrad için en uygun uçak bileti sitesi sonfiyat.com  üzerinden işleminizi hızlı bir şekilde gerçekleştirebilir, istediğiniz dönem için önceden alacağınız uygun fiyatlı uçak bileti satın alarak Belgrad’a en uygun şekilde ulaşabilirsiniz.Dört mevsimin bir arada olduğu bir kent olan Belgrad’da sıcaklık ortalaması kış aylarında 4 derece iken yaz aylarında 21 derecedir.

Bölgede karasal iklim hâkim olduğundan kış ayları kar yağışlı ve soğuk yaz ayları ise nemli ve sıcak geçmektedir. Eğer Belgrad’a seyahat etmeyi düşünüyorsanız, kış aylarından Şubat ayını yaz aylarından ise Haziran ayını tavsiye ederiz. Zira kışın en soğuk ay Ocak, yazın ise en sıcak aylar Temmuz ve Ağustos aylarıdır ama bu aylar Belgrad’ın en canlı olduğu zamanlardır.

Daha yumuşak havaları tercih edecek olursanız İlkbahar ve Sonbahar gibi ara mevsimleri düşünebilirsiniz, fakat yağmur yağışı yoğun olan bir kent olduğunu belirtmemizde fayda var. Bu sebeple yanınızda mutlaka yağmurluk ve ceketlerinizi almanız gerekebilir. Belgrad için en uygun uçak bileti sitesi sonfiyat.com  üzerinden işleminizi hızlı bir şekilde gerçekleştirebilir, istediğiniz dönem için önceden alacağınız uygun fiyatlı uçak bileti satın alarak Belgrad’a en uygun şekilde ulaşabilirsiniz.

İstanbul’dan Belgrad’a her gün karşılıklı uçuş bulabilmek mümkün. İstanbul çıkışlı uçuşlar ile yaklaşık 1 saat 40 dakika gibi bir sürede Belgrad’a ulaşacaksınız. Türk Hava Yolları haricinde Pegasus, Atlas Global vb… bir çok havayolu firması uçuş yapmaktadır. Uçuşunuz için Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı’nı tercih edebilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına herhangi bir vize şartı koymayan Sırbistan’da Belgrad’ı gönül rahatlığıyla gezebilirsiniz. Türklerin oldukça fazla ziyaret ettiği Belgrad’da Türklere özel kampanyalara rastlamanız mümkün.

Belgrad’a gitmek için değerlendirebileceğiniz bir diğer ulaşım şekli ise tren. Eğer trenle gitmeyi planlıyorsanız öncelikle Sofya’ya gitmelisiniz ve T.C Devlet Demiryolları’nın İstanbul-Sofya hattında çalışan trenine binmeniz gerekiyor. Fakat önceden belirtmek isteriz ki Bulgaristan’dan geçeceğiniz için ya yeşil pasaporta, veya Bulgar ya da Schengen vizesine sahip olmalısınız.

Karayolunu yani seyahat firmalarının otobüslerini kullanarak da Belgrad’a gidebilirsiniz. Her gün Esenler Otogarı’ndan Belgrad’a düzenli otobüs seferleri bulabilirsiniz. İstanbul - Belgrad arası 950 kilometredir ve yolculuk yaklaşık 10 Saat sürmektedir. Yine tren yolculuğunda olduğu gibi Bulgaristan üzerinden geçileceği için yeşil pasaporta ya da Bulgar veya Schengen vizesine ihtiyaç duyuluyor. Ayrıca sınırlarda beklemeniz gerekiyor ve gümrük, vize kuyrukları sınırdan sınıra değişiklik gösterebiliyor. Bu yüzden bu tür sıra beklemelerine karşı kendinizi hazırlamanızda fayda var. 

Özel aracınızla Belgrad’a gitmek isterseniz, yukarıda bahsetmiş olduğumuz vize ve gümrük işlemlerinin geçerli olacağını tekrardan belirtir ve Belgrad’da şehir içinde aracınızı park ederken dikkat etmenizi öneririz. Çünkü şehirde alışık olmadığınız bir araç park politikasıyla karşılaşabilirsiniz. Park alanları şehir içinde çeşitli bölgelere ayrılmaktadır. Bu bölgelerden Zone I’e aracınızı 1 saat park edebilirsiniz. Bir saat bittikten sonra Zone I’e aracınızı tekrar park edemiyor ve aradan 3 saat geçmesini beklemeniz gerekiyor. Zone II bölgelerinde ise aracınızı iki saate kadar park edebilirsiniz. Park ücretleri ise bölgelere göre değişmektedir. 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Belgrad’a vizesiz giriş yapabilir ve 90 gün boyunca ülkede kalabilir. Belgrad’a ucuz uçak biletleri için sonfiyat.com sitesine girerek hem ucuz uçak bileti bulabilir hem de kampanyalı ya da indirimli uçuşları takip ederek kolayca satın alabilirsiniz.

Belgrad’a hava yolu aracılığıyla geldiyseniz eğer Belgrad Nikola Tesla Havalimanı  (BEG) şehir merkezinden 18 kilometre uzaklıktadır. Buradan Belgrad şehir merkezine ulaşmak için toplu taşıma araçlarını tercih edebilir veya taksiye binebilirsiniz. Belirli hava yolu firmalarının müşterilerine sunduğu ücretsiz havalimanı servislerinden de faydalanabilmeniz mümkün.

Eğer paranızı Sırp Dinarı’na çevirmek isterseniz havalimanı'nın içinde bulunan döviz bürolarından ziyade şehirdeki döviz bürolarını tercih etmenizi salık veririz. Her ne kadar Belgrad’da ki havalimanı döviz büroları uygun bozsa da, şehirdekiler de daha iyi kur alabileceğinizi bilin lütfen. 

Şehir içi ulaşıma gelecek olursak, eğer kaldığınız süre boyunca pek fazla toplu taşıma aracına ihtiyaç duymayabilirsiniz. Çünkü şehrin gezilecek tüm yerlerine yürüyerek ulaşabilirsiniz. Fakat ilk etapta genel bir şehir turu yapmak isterseniz, toplu taşıma araçları veya taksiyi tercih edebilirsiniz. Taksi ücretlerinin Belgrad’da oldukça uygun olduğu aklınızda bulunsun.

Şehirde bulunan ulaşım alternatifleri tramvay, otobüs ve minibüs üzerinedir. Şehirdeki ulaşım araçlarını rahat bir şekilde kullanmak isterseniz BusPlus kartını edinmenizi tavsiye ederiz tıpkı Türkiye’de bulunan AKBİL bayileri gibi burada da birçok noktada kartı temin edebileceğiniz yerler bulunmaktadır. Şehir bu kadar uygun fiyatlı alternatifler sunarken uçak bileti için de en uygun uçak bileti alabileceğiniz yegane adres de sonfiyat.com’dur. 

Orta Avrupa’nın göz bebeği olan Belgrad, tarih ve doğa gezginlerinin sıklıkla ziyaret ettiği bir şehirdir. Uygun fiyatlı, popüler ve merkezi bir nokta olması, şehri ziyaretçiler için vazgeçilmez bir hale getiriyor diyebiliriz. Yıl içinde binlerce ziyaretçiye kapılarını açan Belgrad’da 2000 üzerinde konaklama alternatifine sahipsiniz. Lüks oteller, butik oteller ve farklı türden özelliklere sahip birçok konaklama tesisine kadar… 

Fakat ziyaretçilerin en çok tercih ettiği konaklama tipi apartlardır. Apartlar, hem uygun fiyatlı hem de konforlu olması sebebiyle ziyaretçiler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. İki kısımdan oluşan (Novi Beograd ve Stari Grad) Belgrad’ta konaklama için Imperia Apartments, Balkan-inn Parlament Apartment, Apartment Belgrade Home Savamala, Central Zone II, 3 Rooms Apartments, Hotel Moskva, Belgrade City Hotel, Hyatt Regency Belgrade, Crowne Plaza Hotel, Holiday Inn tercih edebilirsiniz.

Belgrad seyahatinize çıkmadan 2-3 ay önce otel rezervasyonlarınızı tamamlamanızı tavsiye ederiz. Seyahatiniz için otel rezervasyonu yaparken aynı tarihlerde Belgrad’a ucuz uçak bileti almak amacıyla, en uygun uçak bileti sitesi sonfiyat.com’dan gidiş dönüş uçak biletinizi indirimli fiyatlarla alabilirsiniz.

Kültür, tarih ve sanatın kalbi, her seviyede bütçeye hitap eden bir şehir olan Belgrad’da konaklama için daha çok Stari Grad, Novi Beograd, Savski Venac, Vracarve Paluilula bölgeleri tercih edilmektedir. Bununla birlikte özellikle yüksek sezon harici seyahatlerinizde tekne otelleri tercih edebilirsiniz. Kıyıya bağlı duran tekne oteller hem uygun fiyatla alternatifler sunarken, hem de bir yanda nehir bir yanda park ile farklı bir deneyim yaşamanıza imkan verir. 

Belgrad’da kalacağınız bölgeyi ve konaklayacağınız oteli seçtikten sonra en ucuz uçak bileti fiyatları için sonfiyat.com adresine girip Belgrad’a sefer yapan tüm havayolları şirketlerinden indirimli ve en ucuz uçak bileti satın alabilirsiniz.

Yemek konusunda Türk mutfağına oldukça yakın olan Belgrad mutfağı, lezzet konusunda da damak çatlatan bir anlayışa sahip diyebiliriz. Türkçeden Sırpçaya geçmiş birçok sözcük bulunduğundan, restoranlarda sipariş verirken zorluk çekmiyorsunuz. 

Et ağırlıklı bir mutfağa sahip olan Belgrad, aynı zamanda hamur işlerinde de farklı lezzetlere sahiptir ki bu sayede Balkanlara özgü lezzetleri de tatmanız mümkün olacaktır. 

Belgrad, tarih boyunca farklı milletlerin egemenliği altına girmesinden dolayı farklı lezzetleri bünyesinde barındırmaktadır. Restoranların birçoğu Kez Mihailova, Strahinjica ve Skardarlija bölgesinde bulunmaktadır. Cevapi, Pljeskavica, Pecenje, Viyana Usülü Şnitzel, Karadordeva Snicla, Sarma, Balık Çorbası, Biber Dolması, İşkembe Çorbası, Gibanica, Burek, Proja, Sopska, Ajvar, Urneves, Kajmak, Baklava Krofne, Rahatluk ya da Ratluk yani Lokum Sırp mutfağının belirli lezzetlerindendir. 

Siz de yurt dışı ve Türkiye uçak bilet fiyatları için sonfiyat.com web sitesine göz atarken, Belgrad’a uçak bileti fiyatlarına bakabilir, gün içerisinde yakaladığınız indirimli uçak bileti avantajlarından faydalanıp Belgrad için en uygun uçak biletini satın alarak bu zengin mutfağı tatmaya gidebilirsiniz.

Belgrad’da yemek yenilebilecek bazı mekânları sizler için derledik;

  • Lorenzo and Kakalamba
  • Restoran Saran
  • Ambar
  • Restoran Lovac
  • Boutique
  • Frans Restoran
  • Restoran Iguana
  • Tri Sesira Restoran
  • Manufaktura Restoran
  • Pekara Toma
  • Fran’s Restoran
  • Toma
  • Trpkovic
  • Hieb&Kifle
  • Villa Maska
  • Stara Hercegovina
  • Srpska Kafana
  • Blaznavac

Keşfedilecek birçok farklı yere sahip olan Belgrad bütün şehirler gibi birçok sayısız hikâye'ye sahiptir. Farklı yüzyıllardan ve devletlerden kalma eserlerin bulunduğu şehirde gezebileceğiniz önemli yerleri sizler için derledik.

Belgrad’ın en önemli turistik yeri olan Kalemegdan Kalesi ve Parkı hem şehrin simgesi hem de şehrin en büyük parkı olma özelliğine sahiptir. 521 yılında Kanuni Sultan Süleyman nam-ı diğer Muhteşem Süleyman tarafından fethedilen Belgrad, bir Osmanlı sancağı olmuştur. Anlayacağınız üzere bir Osmanlı kalesi olan Kalemegdan Kalesi’ne (Belgrad Kalesi) çıkıp Belgrad manzarasını seyredebilirsiniz. Etrafında güzel park bulunan ve o park içerisinde ünlü isimlerin heykellerini görebilir, hediyelik eşya satın alabilirsiniz. Ayrıca hayvanat bahçesi, çocuk parkı, spor alanı, şehir enstitüsü, sanat merkezi ve restoranları da yine park içerisinde ziyaret edebilirsiniz. 

Balkanların en büyük Ortodoks kilisesi olan Aziz Sava Katedrali (Hram Svetog Save) yirminci yüzyılda Aziz Sava adına kurulmuştur. Sadrazam Koca Sinan tarafından daha sonra ateşe verilen kilise tekrar kurulmaya çalışılmış fakat birçok isyan ve yıkımdan ötürü bir türlü tamamlanamamıştır. 1989 yılından beri restorasyon çalışmaları devam etmektedir. Ortodoks dünyasının en ünlü dini mabedi olan Aziz Sava Katedrali’nin 2019 yılında tamamlanması beklenmektedir. Bu görkemli yapıyı mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Bilim meraklılarının çokça ilgisini çekecek elektriğin tanrısı Nikola Tesla Müzesi. Alternatif akımın mucidi olan Sırp asıllı bilim adamı Nikola Tesla anısına yapılan bu Müze’de Tesla’nın kişisel eşyalarını, belgelerini ve çeşitli icatlarını görme fırsatını yakalayabilirsiniz. Sırp kahramanı olarak görülen Tesla’nın modern hayatımıza kattıkları arasında floresan lamba, neon ışıklar, hız ölçer, elektron mikroskobu, mikrodalga fırın gibi önemli eşyalar bulunmaktadır. Oldukça zorlu zamanlar geçirdiği bilinen ve icatlarını başkalarına kaptırdığı için çok fazla haksızlığa uğrayan bilim insanları arasındadır. Tesla’nın külleri de bu müzede bulunmaktadır. Belgrad’ın en merkezi yerlerinden biri olan Republic Square’e 15 dakikalık mesafede bulunan Müze’yi Belgrad seyahatinizde kesinlikle ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Avrupa ve Yugoslavya’da yetişmiş değerli ressamların eserlerinin sergilendiği Sırbistan Ulusal Müzesi’nde Picasso, Gustav, Klimt, Van Gogh, Rubens, Kandinsky ve daha birçok sanatçının önemli eserlerini görebilirsiniz. Sırbistan’ın en eski müzesi olan bu ulusal müze içinde 5600’den fazla resim, 8400’den fazla çizim ve toplamda 400.000’den fazla eser bulunmaktadır. 

Eski binalar yapılırken buradan çıkan taşlardan faydalanıldığı için adı Taş Meydan konulmuştur. Belgrad’da mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında yer alan bu meydan savaş zamanlarında askeri depo, sığınak ve tedavi merkezi olarak kullanılmıştır. Günümüzde ise St. Mark Kilisesi’nin bulunduğu bu yerde aynı zamanda Rus Kilisesi, Merkez Postahanesi, Spor Merkezi, Sırbistan Radyo-TV binası, park, otel ve restoranlar bulunmaktadır. Türkçe isimlerle sıklıkla karşılaşmanız normal bir durumdur. Taş Meydan’dan Osmanlı zamanında silah üretimi için barut da çıkartılmaktaydı Osmanlı döneminde çalışmaya devam ettiğinden bu bölgeye Türkçe bir isim olan Taş Meydan adı verilmiştir.

Şehrin sanat ve kültür kokan caddelerinde dolanmak isterseniz eğer Skadarlija’yı ziyaret edebilirsiniz. Belgrad’da sanatçı ve entellektüellerin yaşadığı bu cadde restoranların, kafelerin, tavernaların ve sanat galerilerinin olduğu arnavut kaldırımlara sahip bir yer. Bu renk dolu cadde de müzik ve tiyatroların sokağa taşıdığını görecek, lezzet dolu lokantalarda Belgrad’a özgü tatları deneyebileceksiniz.  Belgrad’ın en ünlü caddelerinden birisi olan bu bu yer özellikle turistlerin yoğun ilgisine maruz kalmaktadır.

Kültür sanat konusunda Sırbistan’ın önde gelen şehirlerinden olan Belgrad, yıl boyunca hem ulusal hem de uluslararası sanatçılara ve sanat eserlerine ev sahipliği yapmaktadır. Yıl içinde düzenlenen kültür sanat aktiviteleri ise hem yerli hem de yabancı turistlerin oldukça ilgisini çekmektedir. Kültür ve sanat konusuna değinmişken Belgrad’da oldukça köklü bir kahve kültürü vardır. Aynı Türklerde olduğu gibi burada da kahve kültürü oldukça yaygın ve halk için eski bir alışkanlıktır. 

  • MOCAB (Belgrad Çağdaş Sanat Müzesi)
  • KKB (Belgrad Kültür Merkezi)
  • Sırbistan Ulusal Müzesi
  • Uluslararası Film Festivali
  • Beldocs (Belgesel Film Festivali)
  • Belgrad Dans Festivali
  • Bitef Uluslararası Tiyatro Festivali
  • October Salon (Çağdaş Sanat Festivali)
  • Belgrad Caz Festivali
  • Resonate (Sanat ve Teknoloji Festivali)
  • Belgrad Design Week 

Belgrad heyecan verici ve renkli gece hayatıyla ünlü şehirlerden bir tanesidir. Lüks ve pahalı gece mekânlarından yer altı kulüplerine, nehir kenarına inşa edilen nefes kesen manzaralı bar ve restoranlara kadar binlerce mekâna ev sahipliği yapmaktadır. Belgrad’da gece hayatı mevsime göre değişmektedir. Yaz aylarında daha çok nehir kenarındaki mekânlar tercih edilirken, kış aylarında şehir içinde bulunan kapalı mekânlara gidilmektedir. Diğer Avrupa ülkelerinin aksine eğlencenin sınırsız olduğu Belgrad’da partiler sabahın ilk ışıklarına kadar sürmektedir. 

İşte o mekanlardan bazı seçkiler:

  • The Bank Club
  • Freestyler Winter Stage Belgrad
  • Hype
  • Mr. Stefan Braun
  • Brankow
  • Klub 20/44 Belgrade Night Club
  • Mikser Garden
  • Terassa
  • Tilt Club
  • Splav River
  • Lasta Splav
  • Brankow Club
  • Leto Belgrade
  • Hot Mess
  • Shake’n’Shake
  • Kasina Club
  • Money Club
  • Square Night Club
  • Rush Club
  • Drugstore
  • Port By Community
  • Ludost Bar
  • Gadost
  • KC Grad

Belgrad’da alışveriş için çok yüksek beklentileriniz olmasın zira Türkiye’den çok farklı alışveriş seçenekleri sizleri beklemiyor. Fakat sevdiklerinize sevimli hediyeler almak isterseniz, Aleksandra Bulvarı’nı tavsiye edebiliriz. Bunun yanında aynı Aleksandra Bulvarı’nda olduğu gibi yerel ürünleri bulabileceğiniz Terajize Bulvarına gidebilirsiniz. İstanbul’un İstiklal Caddesi gibi hem alışveriş yapıp hem de kahve ve restoranlarda oturabileceğiniz Knez Mihailova caddesini gezebilirsiniz.

  • Aleksandra Bulvarı
  • Terazije Caddesi
  • Knez Mihailova 
  • Slic
  • Jane Doe Vintage Shop
  • Galeri STAB
  • Zemunska Pijaca (Zemun Pazarı)
  • Gallery 1250

Belgrad’da bulabileceğiniz çeşitli türden alışveriş merkezlerini sizler için derledik: 

  • USCE Shopping Center
  • Sava Center
  • City Passage

Belgrad’da yılın farklı zamanlarında çeşitli festivaller düzenlenmektedir. Bu festival zamanlarını önceden takip ederek sonfiyat.com üzerinden ilgili ayın en ucuz uçak biletleri hangi havayolu şirketinde var diye bakabilir, örneğin THY ve çeşitli firmalar ile ekonomik uçak bileti fiyatları ile İstanbul – Belgrad ucuza uçak bileti satın alarak uçabilirsiniz.

  • Gitar Festivali
  • Uluslararası Film Festivali (Şubat)
  • Dans Festivali (Nisan)
  • Şarap Festivali (Mayıs)
  • Yaz Festivali (Temmuz)
  • Uluslararası Caz Festivali 
  • Bira Festivali (Ağustos)

  • Noel (7 Ocak)
  • Sırbistan Milli Günü (15-16 Şubat)
  • Ortadoks Good Friday (29 Nisan)
  • Ortadoks Paskalyası (1 Mayıs)
  • Avrupa Günü (9 Mayıs)
  • Ortadoks Paskalya Pazartesisi (2 Mayıs)
  • Aziz Vitus Günü (28 Haziran)
  • Anma Günü (21 Ekim)
  • Ateşkes Günü (11 Kasım)

  • Hyatt Regency Belgrade 
  • Square Nine Hotel Belgrade
  • Hotel Metropol Palace Luxury Collection Hotel
  • SuperCentral Apartment
  • Stay In Apartments
  • Apartment Lifestyle
  • Soul House Apartments
  • Hotel Garni Petrov
  • Tranquility Apartment
  • Hostel Goodnight Grooves
  • Dream Hostel
  • Cricket 2 Hostel

Orta Avrupa’nın göz bebeği olan Belgrad, tarih ve doğa gezginlerinin sıklıkla ziyaret ettiği bir şehirdir. Uygun fiyatlı, popüler ve merkezi bir nokta olması, şehri ziyaretçiler için vazgeçilmez bir hale getiriyor diyebiliriz. Yıl içinde binlerce ziyaretçiye kapılarını açan Belgrad’da 2000 üzerinde konaklama alternatifine sahipsiniz. Lüks oteller, butik oteller ve farklı türden özelliklere sahip birçok konaklama tesisine kadar… 

Fakat ziyaretçilerin en çok tercih ettiği konaklama tipi apartlardır. Apartlar, hem uygun fiyatlı hem de konforlu olması sebebiyle ziyaretçiler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. İki kısımdan oluşan (Novi Beograd ve Stari Grad) Belgrad’ta konaklama için Imperia Apartments, Balkan-inn Parlament Apartment, Apartment Belgrade Home Savamala, Central Zone II, 3 Rooms Apartments, Hotel Moskva, Belgrade City Hotel, Hyatt Regency Belgrade, Crowne Plaza Hotel, Holiday Inn tercih edebilirsiniz.

Belgrad seyahatinize çıkmadan 2-3 ay önce otel rezervasyonlarınızı tamamlamanızı tavsiye ederiz. Seyahatiniz için otel rezervasyonu yaparken aynı tarihlerde Belgrad’a ucuz uçak bileti almak amacıyla, en uygun uçak bileti sitesi sonfiyat.com’dan gidiş dönüş uçak biletinizi indirimli fiyatlarla alabilirsiniz.

Kültür, tarih ve sanatın kalbi, her seviyede bütçeye hitap eden bir şehir olan Belgrad’da konaklama için daha çok Stari Grad, Novi Beograd, Savski Venac, Vracarve Paluilula bölgeleri tercih edilmektedir. Bununla birlikte özellikle yüksek sezon harici seyahatlerinizde tekne otelleri tercih edebilirsiniz. Kıyıya bağlı duran tekne oteller hem uygun fiyatla alternatifler sunarken, hem de bir yanda nehir bir yanda park ile farklı bir deneyim yaşamanıza imkan verir. 

Belgrad’da kalacağınız bölgeyi ve konaklayacağınız oteli seçtikten sonra en ucuz uçak bileti fiyatları için sonfiyat.com adresine girip Belgrad’a sefer yapan tüm havayolları şirketlerinden indirimli ve en ucuz uçak bileti satın alabilirsiniz.

Sırbistan Ülke Bilgileri

Resmi Adı: Sırbistan Cumhuriyeti (RS)
Kıta: Güney Avrupa (Avrupa)
Başkenti: Belgrad
Telefon Kodu: +381
Para Birimi: RSD (Dinar)
Konuşulan Diller: Sırpça, Macarca, Boşnakça, Romance

Diğer Sırbistan Destinasyonları

Etkinlikler