Antalya-Alaçatı Uçak Bileti

En Ucuz Antalya- Alaçatı Uçak Bileti Fiyatları

Antalya Hava Durumu

Antalya
TR .
13 °c
parçalı bulutlu
2024-12-22 12:00:00

16 °c
16 °c
2024-12-23 12:00:00

14 °c
14 °c
2024-12-24 12:00:00

15 °c
15 °c
2024-12-25 12:00:00

12 °c
12 °c
2024-12-26 12:00:00

11 °c
11 °c

Alaçatı Hava Durumu

Alacati
TR .
11 °c
hafif yağmur
2024-12-22 12:00:00

10 °c
10 °c
2024-12-23 12:00:00

13 °c
13 °c
2024-12-24 12:00:00

11 °c
11 °c
2024-12-25 12:00:00

11 °c
11 °c
2024-12-26 12:00:00

11 °c
11 °c

Antalya Hakkında

Genel Bilgiler

Antalya Türkiye’nin olduğu kadar dünyanın da pek çok yerinden misafir ağırlayan Akdeniz’in en güzel şehirlerinden biridir. Antik çağlardan bugüne ulaşan tarihi ve kültürel yapısıyla gezilip görülecek kentlerin başında gelir Antalya. İklimi ve doğal güzellikleri nedeniyle dünyanın en çok turist çeken tatil bölgelerinden biri olan Antalya’ya Turizm Başkenti de denilebilir.

2.3 milyona varan nüfusuyla Türkiye’nin en kalabalık 5. Şehri olan Antalya, uluslararası festivalleri, şenlikleri ile gündeme gelirken, doğal, tarihi ve kültürel güzellikleri ile de ilgiyi her zaman üzerinde tutar. Antalya üniversitelere de ev sahipliği yaptığı için öncelikle Akdeniz bölgesindeki yakın çevreden ve büyük şehirlerden öğrencileri de barındırmaktadır.

Antalya aynı zamanda Kaş, Alanya, Side gibi eşsiz kumsallara sahip dünyaca ünlü birçok tatil beldesini de barındırmaktadır. Bu nedenle Antalya’ya tatil için gidecekseniz otellerde uygun fiyatlı konaklama amacıyla erken rezervasyon yaparken, hemen bugün en ucuz uçak bileti almak amacıyla, en uygun uçak bileti sitesi sonfiyat.com’a girebilir ve Akdeniz’in bu harika kenti olan Antalya’ya en ucuz ve indirimli fiyatlarla güvenli ve konforlu uçabilirsiniz.

Tatil bölgesi olmasının ötesinde Antalya, aynı zamanda şehir merkezine 1 saat kadar uzaklıktaki kayak merkezi ile aynı gün içerisinde iki mevsimi yaşamanızı sağlayan dünyadaki ilginç şehirlerden biridir.

Tüm bunların dışında, sahip olduğu tesislerle Antalya; golf, rafting, bisiklet, tenis gibi farklı ulusal ve uluslararası spor etkinliklerine de ev sahipliği yapmaktadır.

Akdeniz bölgesinin batısında yer alan Antalya, sıcak bir iklime sahiptir. Tatil için bir Antalya seyahati düşünüyorsanız Mayıs ayından Ekim sonuna kadar hava sıcaklığının 25-35 derece arasında seyrettiğini bilmelisiniz. Sıcaklık zaman zaman 40, 45 derecenin bile üzerine çıkabilmektedir.

Antalya kışın en soğuk zamanında sıfırın altında dereceleri görse de kış aylarındaki sıcaklık ortalaması 10-12 derece civarındadır, ancak kışın bolca yağış aldığı unutulmamalıdır.

Kısacası Antalya’ya sahip olduğu iklim nedeniyle bahar ve yaz aylarında tatil için gidilebileceği kadar tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini keşfetmek için kışın da gidilebilecek en iyi kentlerden biridir. Antalya için en uygun uçak bileti sitesi sonfiyat.com üzerinden işleminizi hızlı bir şekilde gerçekleştirebilir, istediğiniz dönem için önceden alacağınız uygun fiyatlı uçak bileti ile Antalya’ya kolayca ulaşabilirsiniz.

Antalya’ya gitmek için birçok farklı yöntem kullanabilirsiniz. Örneğin İstanbul’dan YHT (Yüksek Hızlı Tren) ile Konya’ya, oradan da bir aktarma ile Antalya’ya tren yolculuğu yapabilirsiniz. Farklı şehirlerden de yine Konya üzerinden aktarma yaparak Antalya’ya trenle gidip gelebilirsiniz. 

Antalya’ya uçak ve tren dışında yine karayoluyla, yani seyahat şirketlerinin otobüsleriyle gidebilirsiniz (İstanbul-Antalya arası otobüsle yaklaşık 11-12 saat, İzmir-Antalya 7-8 saat, Ankara-Antalya 8-9 saat sürmektedir).

Ancak örneğin İstanbul’dan uzun süreli kara yolu ya da aktarmalı bir tren yolculuğu yerine havayolu şirketlerinin fırsatlarını takip edebilirsiniz. Antalya ucuz uçak biletleri için sonfiyat.com sitesine girerek hem ucuz uçak bileti bulabilir hem de kampanyalı ya da indirimli uçuşları takip ederek kolayca satın alabilirsiniz.

Antalya’ya uçakla gitmeyi tercih edenlerin gidecekleri bölgeye göre kullanacakları iki farklı havalimanı bulunuyor. Yaz kış birçok yerli ve yabacı turist ağırlayan Antalya’daki ilk havalimanı Antalya Havalimanı (AYT), şehir merkezine 10 km kadar uzaktadır ve 1960 yılında hizmete açılmıştır. 1989 yılından itibaren günün 24 saati, dış hatlar ve iç hatlar için tarifeli ve tarifesiz sivil havacılık hizmeti vermektedir. Antalya Havalimanı Telefonu 0242 330 30 30’dur.

Antalya’da 2009 yılında açılan diğer bir havalimanı ise Gazipaşa Havalimanı (GZP) olup şehir merkezine 13 km kadar uzaktadır. Gazipaşa Havalimanı Telefonu 0242 582 71 26’dır.

Dünyada en yoğun havayolu ulaşımı kullanılan şehirleri arasında ilk 15 içerisinde olan Antalya’ya, dünyanın en büyük ve konforlu havayolu şirketlerinin dışında ekonomik ve uygun fiyatlı uçuşlar yapan havayolu şirketleri de uçuş düzenlemektedir.

Türkiye’de havalimanı olan hemen hemen her şehrinden direkt Antalya’ya ya da Antalya’dan dünyanın herhangi bir noktasına direkt, ekonomik ve uygun fiyatlarla uçmak için, uçak bileti alternatiflerini sonfiyat.com’dan görüntüleyebilir; hızlı ve güvenli bir şekilde ucuz uçak biletinizi doğrudan satın alabilirsiniz. Böylece konforlu ve uygun fiyatlara uçak bileti bulup Antalya’ya uçakla kısa sürede, konforlu ve güvenle gidebilirsiniz.

Antalya sadece yaz tatili için gidilen bir şehir olmayıp kalabalık ve popüler şehirlerden biridir. Yaz tatili dışında bayram, yılbaşı, okul tatili gibi dönemlerde de bilet fiyatları yükselmektedir. Eğer Antalya’ya bir son dakika uçuşu ile gitmeyecekseniz çok çok ucuz uçak bileti için birkaç ay öncesinden sonfiyat.com web sitesinden bilet almanız çok daha uygun olacaktır.

Aynı web sitesinden Antalya’ya bugün için uçak bileti kaç TL diye bakabilirsiniz. En ucuz ve ekonomik uçak bileti ne kadar diye soracak olursanız örneğin Türk Havayolları ile tek gidiş ya da tek dönüş için 164 TL’den başlayan fiyatlarla İstanbul’dan Antalya’ya uçabilirsiniz. Ayrıca gidiş-dönüş uçak bileti alarak Antalya uçuşunuzu ekonomik olarak gerçekleştirebilirsiniz.

Antalya bir turizm kenti olduğu için her yıl milyonlarca insan Antalya’ya gitmektedir. Bu nedenle özellikle havayolu ile Antalya’ya gidenler için havalimanları ile şehir merkezi arasındaki ulaşım da imkânları gelişmiştir. Antalya’da kent merkezi çok büyük olmasa da tatil beldelerinin çoğuna uzak sayılır. Antalya’da toplu taşıma için otobüsler ve dolmuşlar ağırlıklı hizmet veriyor. 

Turistler, havalimanı ve kent merkezi arasında otobüsleri tercih ederken, kent içi ulaşımda ise genellikle dolmuşlar tercih ediliyor. Kent içi ulaşımda toplu taşıma amacıyla çalışan metro hattı dışında raylı sistem olarak nostaljik tramvay da kullanılmaktadır. Taksi ücretleri biraz yüksek olsa da gideceğiniz bölgeye göre taksi şoförleri ile pazarlık şansınızı deneyebilirsiniz. 

Antalya bir sahil kenti olduğu için deniz otobüsleri de Antalya-Kemer arasında tarifeli seferler ile çalışmaktadır.

Havalimanından şehir merkezine ve otogara Antalya Ulaşım otobüsleriyle (otobüs servisleri sabah 6.15’ten akşam 22.15’e kadar 2 saatte bir karşılıklı yapılır) veya dilerseniz Havaş servislerini de kullanabilirsiniz.

Havaş servisleri, şehir merkezinden sabah 4.00’dan akşam 22.00’ye kadar saat başı ve son olarak gece 1.30’da, havalimanından şehir merkezine ise tüm iç hat seferlerine uygun saatlerde düzenlenir ancak dış hat yolcuları da bu servisleri kullanabilir. Antalya Havalimanı şehir merkezi arası yolculuk süresi Havaş servisi ile yaklaşık 35-40 dakika sürmektedir.

Antalya Havalimanı ile kent içerisine ulaşım için dilerseniz bir rent a car şirketinden araç kiralama yapabilir ya da havaalanı transferi yapan ve gideceğiniz bölgeye ekonomik transfer hizmeti veren özel araçlardan faydalanarak ucuz transfer yapabilirsiniz. Diyelim ki tüm en ucuz uçak bileti tarihleri için, ucuz bilet alma siteleri içinde en iyilerinden biri olan sonfiyat.com’a girdiniz.

Uçacağınız güne en uygun ve en ucuz uçak biletini Sunexpress havayolu şirketinden buldunuz ve aldınız, ardından uçuş saatinize uygun araç kiralama ya da transfer hizmeti satın alarak Antalya uçuşunuzu, uçuş öncesi ve uçuş sonrasını konforlu hale getirebilirsiniz.

Gazipaşa Havalimanı ile Alanya arasında da Havaş otobüslerini kullanabilirsiniz, yolculuk süresi süresi yaklaşık 60 dakikadır. Gazipaşa Havalimanı Anamur arasındaki Havaş seferleri ise düzenleme amacıyla geçici olarak hizmet dışıdır, yeniden hizmete girdiğinde ayrıca duyurulacaktır.

Hem bir turizm hem de ticaret merkezi olması nedeniyle Türkiye’nin hatta dünyanın çok ziyaret edilen şehirlerden biri olan Antalya’da nerede kalınır sorusuna çok fazla seçenek ile yanıt bulabilirsiniz. Antalya’da hem tatil hem de kongre turizmi için dünyanın en prestijli, en lüks, en büyük otellerini, tatil köylerini, butik otellerini bulabilirsiniz.

Ayrıca kalacağınız bölgelere göre küçük oteller, pansiyonlar, kamp tesisleri ve konaklamalı mavi tur tekneleri bulabilirsiniz. 

Antalya gibi büyük bir turizm kentinde, dünyaca ünlü plajlara yürüme mesafesinde olan ya da doğrudan kendi özel kumsalı olan tesislerde, ucuz ve uygun fiyatlara konaklama seçeneklerini değerlendirebilmek adına gideceğiniz dönemi belirleyerek; erken rezervasyon yaptırmanız sizin için iyi olacaktır.

Tatiliniz için otel rezervasyonu yaparken aynı tarihlerde Antalya’ya ucuz uçak bileti almak amacıyla, en uygun uçak bileti sitesi sonfiyat.com’dan gidiş dönüş uçak biletinizi indirimli fiyatlarla alabilirsiniz.

Her seviyede bütçeye hitap eden bir kent olarak Antalya’da daha çok şehir merkezi dışındaki bölgeler de çok tercih edilmektedir, bu bölgelerin başında Belek, Side, Kemer gelir. Antalya’da kalacağınız bölgeyi ve konaklayacağınız oteli seçtikten sonra en ucuz uçak bileti fiyatları için sonfiyat.com adresine girip Antalya’ya tarifeli sefer yapan tüm havayolları şirketlerinden indirimli ve en ucuz uçak bileti satın alabilirsiniz.

?Akdeniz iklimini yaşayan ve yaşatan Antalya, sebze meyvenin bol ve çok çeşitli olduğu bir şehirdir. İç kısımlardaki bereketli topraklarında yetişen tahılları, seralarında yetişen sebzeleri, zeytin ağaçları kadar bir sahil kenti olması nedeniyle Antalya mutfağında deniz ürünleri de bolca kullanılmaktadır.

Bununla birlikte küçükbaş hayvancılığın gelişmiş olması da mutfağı etkilemiştir. Genel anlamda Antalya’nın tahıl, et, sebze ve deniz ürünleri ağırlıklı çeşitli tatlar barındıran, zeytinyağı ile zenginleştirilmiş sağlıklı bir mutfağı vardır. 

Yöreye has Hibeş (tahin ve bazı baharatlarla yapılan zeytinyağlı meze), Kiremitte Alabalık, Kölle (buğday unu ve nohut, fasulye, bakla gibi bakliyatlarla hazırlanan bir tür yemek), Enginarlı Girit Kebabı, Laba Dolması, Hülüklü Çorba, Antalya Piyazı, Biber Frigya Dolması, Cive (domatesli, pirinçli sebze yemeği), Gökçesu Pilavı, Sedik Aşı, Alanya Bohçası, Şilofta Tatlısı, Arap Kadayıfı, Finike Muz Tatlısı, Ege mutfağında da olan Kabak Çiçeği Dolması, Serpme Böreği, Tahinli Kabak Tatlısı, Yanıksı Dondurma, Toros Salatası gibi birçok lezzete sahip Antalya mutfağı sizi çağırıyor olabilir. 

Yukarıda sadece birkaçını sayabildiğimiz Antalya mutfağına ait bu lezzetleri bu lezzetleri tatmak için, Antalya’ya günübirlik giden birçok yerli turist de bulunuyor. Siz de yurt dışı ve Türkiye uçak bilet fiyatları için sonfiyat.com web sitesine göz atarken, Antalya’ya uçak bileti kaç TL diye bakabilir, gün içerisinde yakaladığınız uçak bileti promosyonlarından faydalanıp Antalya için en ucuz uçak biletini satın alarak bu zengin mutfağı tatmaya gidebilirsiniz.

Eğer tatil sezonu içinde gitmişseniz uygun bir plajda güneşin ve denizin tadını çıkarabilir, aynı günün sonunda gece uçuşuyla evinize geri dönebilirsiniz.

Antalya’da yemek yenilebilecek bazı mekânları sizinle de paylaşmak isteriz.

  • 7 Mehmet Restoran – Atatürk Kültür Parkı Antalya
  • Zamora – Yanıksı Dondurma ve Tatlı Çeşitleri – Zerdalilik Mahallesi Antalya
  • Topçu Kebap Salonu – Antalya Piyazı – Muratpaşa Antalya
  • Antalya Balık Evi – Lara – Muratpaşa Antalya
  • Şişçi Ramazan’ın Yeri – Muratpaşa Antalya
  • Börekçi Tevfik – Kahvaltı – Sinan Mahallesi Antalya
  • Piyazcı Ahmet – Muratpaşa Antalya
  • Ekol Gurme – Kahvaltı – Fener Caddesi
  • Nar Beach – Atatürk Parkı
  • Beyoğlu Börek Salonu – Cebesoy Caddesi
  • Arkadaş Restoran – Kalhvaltı – Düden Şelalesi Yanı
  • Ayşe Bacı – Kahvaltı - Eski Lara Yolu
  • Özdoyum Restaurant – Et Kebap ve Tavuk – Fener Mahallesi – Antalya
  • Dilara Yaşar – Dondurma
  • Giliğ – Dondurma - Korkuteli
  • Seraser Fine Dining – Kaleiçi Tuzcular Mahallesi
  • Lara Balık – Konyaaltı Sahili
  • Club Arma – Kaleiçi Yat Limanı
  • Günaydın – Lara Çağlayan
  • Parlak – Kömürde Piliç – Kalekapısı - Antalya
  • Elmalı Değirmeni Fıtır Börek – Konyaaltı Altınkum

Antalya’da gezilecek yerlerin sayısı oldukça fazla, sizin için bir kısmını şöyle sıralayabiliriz;

Perge Antik Kenti, M.Ö. 4000 yıllarına kadar ulaşan yerleşim izlerinin bulunduğu ve Pamfilya’ya başkentlik yapmış Perge kenti bugüne kadar iyi korunmuş bir halde ziyarete açıktır.

Antalya Kaleiçi, tarihi evlerin bulunduğu, yerli ve yabancı turistler tarafından en çok ziyaret edilen alanlardan biridir. Muratpaşa ilçesindeki Kaleiçi’ndeki Tarihi Osmanlı Evleri, zengin çarşısı, renkli dükkânları, ışıltılı yemek mekânları ve günün her saatinde hareketli caddesiyle her zaman ilgiyi üzerine çekmektedir. Yine çok ziyaretçi çeken Yivli Minare de yine bu bölge içerisindedir.

Antalya Müzesi, bölgede ve yakın çevresinde bulunmuş arkeolojik eserler sergilenir. 2011 yılından bu yana Yorgun Herakles adlı heykelin de sergilendiği müze, bölge tarihi kadar dünya uygarlık tarihi açışından da önemlidir.

Phaselis Antik Kenti, M.Ö. 7. Yüzyıla varan tarihe varan en önemli liman kentlerinden biridir. Geçmişte üç farklı amaca (Sivil, Askeri ve Ticari) hizmet eden doğal limanlarında bugün denize girmeniz de mümkündür.

Olimpos (Olympos) Antik Kenti ve Plajı, tarihi ve doğal yapısıyla Tanrılar Kenti olarak da anılan bölge Antalya’nın mutlaka görülmesi gereken yerlerinden biridir. Olimpos – Beydağları Milli Parkı içinde kalan bölge karlı tepelerden sahile doğru indikçe turkuaz mavisine karışan yemyeşil bir doğaya sahiptir.

Köprülü Kanyon, Isparta sınırlarından doğup Antalya’da denize dökülen Köprüçay’ın aktığı vadiye verilen isimdir. Rafting sporu için popüler bir alan olan kanyonda aynı zamanda iki adet de köprü bulunmaktadır ve adını buradan almıştır. Milli Park olarak bölge zengin bir doğal yaşamı da sergilemektedir. Manavgat bölgesindeki kanyon civarında, rafting dışında tırmanış, bisiklet turu, dağ bisikleti, cip safari, kanyoning, trekking gibi farklı etkinlikler gerçekleştirilebilir.

Yanartaş,Olimpos’un hiç sönmeyen ateşi! Çıralı kayalıklarında yer alan doğalgaz kaynağının yeryüzüne çıktığı yerde hiç sönmeyen bir ateş olan ve Yunan Mitolojisi’nde de yer alan Yanartaş’ı görmek için kısa bir tırmanış yapmanız gerekecek. 

Karain Mağarası, yaklaşık 50bin yıl öncesine dayanan oluşumları ile Türkiye’nin en büyük doğal mağaralarından biri olup Antalya’ya 23 km kadar uzaktaki Yağca köyü içindedir.

Yanartaş,Olimpos’un hiç sönmeyen ateşi! Çıralı kayalıklarında yer alan doğalgaz kaynağının yeryüzüne çıktığı yerde hiç sönmeyen bir ateş olan ve Yunan Mitolojisi’nde de yer alan Yanartaş’ı görmek için kısa bir tırmanış yapmanız gerekecek. 

Karain Mağarası, yaklaşık 50bin yıl öncesine dayanan oluşumları ile Türkiye’nin en büyük doğal mağaralarından biri olup Antalya’ya 23 km kadar uzaktaki Yağca köyü içindedir.

Aspendos ya da Belkıs adıyla bilinen antik kent bugün hala ayakta olan ve yaklaşık 15-20 bin kişilik açık hava tiyatrosuyla anılmaktadır. Serik ilçesinde bulunan antik kent her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlamaktadır.

Patara Plajı, Kaş ilçesi içerisinde bulunan plaj, Türkiye’nin en uzun sahil şeridine sahiptir (18 km).  İnce kumu ve sığ deniziyle denizseverlerin gözdesi olan plaj, Caretta Caretta adı verilen bir tür deniz kaplumbağasının da yumurtlama alanıdır. Bölgede yer alan Kaputaş Plajı ise yer altı suları ile denizin birbirini kucakladığı, turkuaz renginin en güzel haliyle hayranlık uyandıran serin sulara, yol kenarından 187 basamaktan oluşan uzun bir merdiven yardımıyla ulaşılır.

Aşağı Düden ve Yukarı Düden Şelaleleri, kent merkezinde sayılabilecek bir mesafede bulunan bölge, piknik alanları, restoranlar, kafeler barındırır. Yaklaşık 40 metre yükseklikten dökülen Aşağı Düden ve 20 metrelik falezden dökülen Yukarı Düden ziyaretçilerine inanılmaz güzellikte manzara keyfi sunar.

Batık Şehir, Noel Baba adıyla anılan Demre’nin yakınında yer alan Kekova içinde bulunan şehir, deniz altında kalmış büyük lahitleri ve tarihi yapılarıyla bir denizaltı müzesi görünümündedir. Kalıntı bulunan yerlerinde yüzmek yasaktır.

  • Konyaaltı Plajı,
  • Saklıkent Kayak Merkezi,
  • Tahtalı Teleferik,
  • Manavgat Şelalesi,
  • Kurşunlu Şelalesi,
  • Demre (Myra),
  • Termessos, 
  • St. Nicholas Kilisesi (Aziz Nikola),
  • Side Müzesi,
  • Alanya Müzesi,
  • Alanya Kalesi ve Kızılkule,
  • Hıdırlık Kulesi,
  • Likya Yolu,
  • Faselis,
  • Kleopatra Plajı

1964 yılından bu yana düzenlenen ve uluslararası bir kimlik kazanan Altın Portakal Film Festivali, 2015 yılında Uluslararası Antalya Film Festivali adını almıştır ve Türkiye’nin en önemli film festivallerinden biridir. Türk sinemacıların dışında her yıl dünya sinemasından da sanatçıları ağırlanmaktadır. Her yıl sonbahar aylarında gerçekleştirilen bu festivali izlemek amacıyla sonfiyat.com web sitesinden Antalya için en ucuz uçak biletini satın alabilir ve hem uçak konforuyla hem de en ekonomik fiyata uçarak Antalya seyahatinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Tarihin her döneminde bir sanat kenti olarak da anılan Antalya’da sayısız tiyatro oyunları, opera ve balo gösterileri sergilenmektedir. Kent, kültür ve sanat dokusu içerisinde 

  • Sinemalar,
  • Müzeler,
  • Fuarlar,

Festival ve Şenliklere ev sahipliği yapmaktadır.

Antalya’nın gece hayatı da en az gündüzleri gibi eğlenceli, renkli ve canlıdır. Gece geç saatlere kadar canlı müzik dinleyerek eğlenmek, bir şeyler içmek, dans etmek için çok fazla sayıda mekânlar bulunur. 

Turistik bir bölge olan Antalya ve çevresinde dünyanın her yerinden gelen turistlere yönelik eğlence mekânı olarak disco, pub, bar, meyhane, gece kulübü, rock bar sayılabilir. Sadece fikir vermesi açısından Antalya gecelerinde eğlenebileceğiniz bazı yerleri aşağıda sizlerle paylaşıyoruz. 

  • Irish Pub Lara,
  • Jolly Joker,
  • Soho Night Club,
  • Sess Bar,
  • Aura Club Kemer,
  • Black Live,
  • Hangar Bar,
  • Massimo,
  • Robin Hood,
  • Club Ceila,
  • Bi’ Büyük Meyhane,
  • İsyan Meyhanesi,
  • Diyojen Meyhanesi,
  • Ally’s,
  • Club 29,
  • Inferno,
  • Up Shot Bar,
  • Simurg Temple,
  • Dem-lik,
  • James Joyce Irish Pub,
  • Uzaklar,
  • Monter Cristo Disco,

Antalya’da en iyi alışveriş mekânlarından biri olarak Kaleiçi sayılabilir. Özgün ve otantik ürünler, halılar, takılar, antika eşyaların satıldığı dükkânlarda çok vakit geçirebilirsiniz. İhtiyacınıza göre farklı çarşılar bulabilirsiniz, özellikle deri eşyalar, yörük halıları, takılar bu çarşıların ürünleri olarak tezgâhlarda yer almaktadır.

Antalya’da birçok ilçe ve mahallede farklı günlerde Semt Pazarları kurulmaktadır, bunlardan bazılarını sizler için derledik.

  • Siteler Pazarı – Konyaaltı – Pazartesi
  • Karaman Açık Pazaryeri – Döşemealtı – Pazartesi
  • Liman Pazar Yeri – Konyaaltı – Salı
  • Yeşilbayır Kapalı Pazarı – Döşemealtı - Salı
  • Bademağacı Belediyesi Pazarı – Konyaaltı – Çarşamba
  • Çamyuva Pazarı – Kemer – Çarşamba
  • Tosmur Pazarı – Alanya – Perşembe
  • Yalınlı Kapalı Pazaryeri – Döşemealtı – Perşembe
  • Döşemealtı Belediyesi Kapalı Pazarı – Döşemealtı – Cuma
  • Cuma Pazarı – Alanya – Cuma
  • Cumartesi Pazarı – Alanya – Cumartesi
  • Cumartesi Halk Pazarı – Manavgat - Cumartesi
  • Bahçelievler Kapalı Pazarı – Muratpaşa – Pazar
  • Sarılar Kapalı Semt Pazarı – Manavgat – Pazar

Antalya’da ister hesaplı isterseniz lüks alışveriş yapabileceğiniz AVM’lerin bazılarını ve bulundukları bölgeleri sizler için sıraladık.

  • Antalya Migros AVM
  • Özdilek Park Antalya AVM
  • Mall Of Antalya AVM
  • Nova MALL Manavgat
  • Terra City AVM Lara
  • Shemall AVM
  • Deepo AVM / Outlet
  • Laura Alışveriş Merkezi Lara
  • Agora Antalya AVM
  • Alanyum AVM Alanya
  • Erasta Antalya AVM
  • Mark Antalya AVM
  • The Land of Legends AVM

Antalya’da yılın farklı dönemlerinde gerçekleştirilen ulusal ve uluslararası bazı önemli festivallere aşağıda yer verdik. Bu festival zamanlarını önceden takip ederek sonfiyat.com üzerinden ilgili ayın en ucuz uçak biletleri hangi havayolu şirketinde var diye bakabilir, örneğin Sunexpress ekonomik uçak bileti fiyatları ile İstanbul Antalya ucuza uçak bileti satın alarak uçabilirsiniz.

  • Uluslararası Antalya Film Festivali (Ekim ayı)
  • Uluslararası Antalya Piyano Festivali (Ekim ayı)
  • Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali (Eylül ayı)
  • Manavgat Film Festivali (Ekim ayı)
  • Uluslararası Antalya Kum Festivali – Sandland (Mayıs ayı)
  • Uluslararası Kaleiçi Old Town Festivali (Mayıs ayı)
  • Geleneksel Kumluca Deve Güreşi Festivali (Ocak ayı)
  • Antalya Çiçek Festivali (Mayıs ayı)
  • Uluslararası Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali (Haziran ayı)
  • Antalya Jazz Festivali (Temmuz ayı)
  • Akseki Yaz Festivali (Ağustos ayı)

Antalya için önemli günleri şöyle sıralayabiliriz.

  • Atatürk’ün Alanya’yı Ziyareti (18 Şubat)
  • Atatürk’ün Antalya’yı Ziyareti (6 Mart)
  • Atatürk’ün Aspendos Ziyareti (9 Mart)

Turizm sezonu boyunca Antalya’da yerli ve yabancı milyonlarca turiste konaklama hizmet veren oteller ve tatil köylerinde her şey dâhil tam pansiyon konaklama hizmetinden yararlanabilirsiniz. Lüks tatil köyleri ve otellerin dışında kent merkezinde daha uygun fiyatlı ama konforlu ve güvenli oteller de bulabilirsiniz.

  • Maxx Royal Belek Golf Resort
  • Long Beach Resort Hotel & Spa Deluxe
  • Lykia World Antalya
  • Q Premium Resort
  • Klikya Resort Çamyuva
  • Hillside Su
  • Divan Talya
  • Adam&Eve
  • Robinson Club Çamyuva
  • Adora Golf Resort
  • Ramada Plaza Antalya
  • PGS Hotels Kremlin Palace
  • The Marmara Antalya
  • Dedeman Antalya Hotel & Convention Center
  • Grand Park Lara
  • Barut Kemer
  • Maya World Hote
  • Belek Golf Village
  • Sea Life Family Resort
  • Akra Hotel
  • İrem Garden Hotel
  • Bilem High Class Hotel
  • Club Sun Village
  • Kaleiçi Hotel
  • Triana Hotel
  • Von Resort Elite
  • Hotel Twenty
  • Teos Otel
  • Aska Lara Resort & Spa
  • The Land of Legends
  • Crystal Sunset Luxury
  • Club Mega Saray
  • Doğan Hotel
  • The Suite Apart Otel Antalya
  • La Paloma Otel
  • Delight Deluxe Apartments
  • Blue Sea Garden Otel

Hem bir turizm hem de ticaret merkezi olması nedeniyle Türkiye’nin hatta dünyanın çok ziyaret edilen şehirlerden biri olan Antalya’da nerede kalınır sorusuna çok fazla seçenek ile yanıt bulabilirsiniz. Antalya’da hem tatil hem de kongre turizmi için dünyanın en prestijli, en lüks, en büyük otellerini, tatil köylerini, butik otellerini bulabilirsiniz.

Ayrıca kalacağınız bölgelere göre küçük oteller, pansiyonlar, kamp tesisleri ve konaklamalı mavi tur tekneleri bulabilirsiniz. 

Antalya gibi büyük bir turizm kentinde, dünyaca ünlü plajlara yürüme mesafesinde olan ya da doğrudan kendi özel kumsalı olan tesislerde, ucuz ve uygun fiyatlara konaklama seçeneklerini değerlendirebilmek adına gideceğiniz dönemi belirleyerek; erken rezervasyon yaptırmanız sizin için iyi olacaktır.

Tatiliniz için otel rezervasyonu yaparken aynı tarihlerde Antalya’ya ucuz uçak bileti almak amacıyla, en uygun uçak bileti sitesi sonfiyat.com’dan gidiş dönüş uçak biletinizi indirimli fiyatlarla alabilirsiniz.

Her seviyede bütçeye hitap eden bir kent olarak Antalya’da daha çok şehir merkezi dışındaki bölgeler de çok tercih edilmektedir, bu bölgelerin başında Belek, Side, Kemer gelir. Antalya’da kalacağınız bölgeyi ve konaklayacağınız oteli seçtikten sonra en ucuz uçak bileti fiyatları için sonfiyat.com adresine girip Antalya’ya tarifeli sefer yapan tüm havayolları şirketlerinden indirimli ve en ucuz uçak bileti satın alabilirsiniz.

Alaçatı Hakkında

Genel Bilgiler

Alaçatı, İzmir ilinin Çeşme ilçesine bağlı küçük ve güzel beldesidir. Son yıllarda artan cazibesiyle Ege’nin en gözde turizm ve tatil merkezlerinden birine dönüşmüştür. İzmir’e 79, Çeşme’ye ise 7 km uzaklıkta olan bu küçük beldenin merkez bucağına bağlı 3 köyü bulunmaktadır. 

Akdeniz’in sıcağından ve tuzlu suyundan hoşlanmayanlar için bol rüzgârlı ve az tuzlu Alaçatı denizi harika bir tatil alternatifi sunmaktadır. Çiçeklerle donatılmış renkli taş evleri ve hayat enerjisiyle dolup taşan sokaklarıyla ünlü Alaçatı, sadece tatilcilerin değil rüzgâr sörfü sporuna gönül verenlerin de vazgeçemediği bir yerdir.

10’dan fazla uluslararası sörf okuluna sahip olan Alaçatı, sörf tutkunları için sadece yazın değil kışın dâhi tercih edilen ve dünyanın en beğenilen üç sörf merkezinden biridir ve Türkiye’nin Sörf Cenneti olarak anılmaktadır.

Kış döneminde nüfus 10 bin civarında iken bu nüfus yazın 40-50 bini bulmaktadır. Tarihi antik çağlara kadar uzanan Alaçatı, geçmişten günümüze Ege’nin önemli bir ticaret ve yerleşim noktası olmuştur. Osmanlı döneminin sonlarına doğru bataklık nedeniyle sıtma salgını yaşanan bölgeye getirilen Rum işçiler sayesinde bataklık kurutulmuş ve yeniden yerleşime açılmıştır. Bu dönemde yerleşik nüfusun büyük bir kısmını Rumlar oluşturmuş ve yörenin ilgi gören kesme taşlı evlerinin birçoğu yine bu dönemde inşa edilmiştir.

Ege’nin en batı ucunda yer alan İzmir, ılıman bir iklime sahiptir. İzmir’in beldesi Alaçatı’nın da rüzgârları meşhurdur. Yılın ortalama 320 günü devam eden rüzgârlar sayesinde Alaçatı rüzgar sörfçülerinin vazgeçilmez mekânı olmuştur.

Alaçatı’da rüzgâr yazın Poyraz eserek bölgeyi bunaltıcı yaz sıcaklarından kurtarırken, kışın da Lodos estiği için kış soğuğundan korumaktadır.

Bu özelliği sayesinde hem aşırı sıcak sevmeyen tatilciler hem de rüzgâr sörfçüleri arasında gözde bölgelerden biri olan Alaçatı’ya uygun fiyatlı uçak bileti bulmak amacıyla, kış aylarında da gidebilirsiniz. İstediğiniz mevsimde İzmir üzerinden Alaçatı’ya uçmak için en uygun uçak bileti sitesi sonfiyat.com üzerinden işleminizi hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Uygun fiyatlı uçak bileti satın alarak Alaçatı’ya havayolu ile kolayca ulaşabilirsiniz.


Alaçatı’ya nasıl gidilir diye düşündüğünüzde birçok alternatifle karşılaşırsınız. İzmir’e bağlı olan Alaçatı’ya uçak ve karayolu ile ulaşımın yanı sıra yine İzmir üzerinden Ankara ve Balıkesir’den trenle ulaşabilirsiniz(Ankara – İzmir arası trenle yaklaşık 14.5 saat, Balıkesir – İzmir arası ise yaklaşık 5 saat sürmektedir). 

Ayrıca İstanbul ile İzmir arasında yapımı devam eden ve 2019 yılı sonunda bitirilmesi planlanan otoyol sayesinde, ortalama 8-10 saatlik ulaşım süresinin 3,5 saate kadar inmesi bekleniyor.

Gaziemir ilçesinde yer alan Adnan Menderes Havalimanı sayesinde İzmir’e uçakla geçerek Alaçatı’ya gitmeniz mümkündür. Türk Hava Yolları’nın yanı sıra tarifeli uçuşlar gerçekleştiren Pegasus, Onur Air ve Atlasglobal ile de konforlu ve ucuz fiyatlarla uçak bileti bulmanız mümkün olabilir. 

İzmir’e, İstanbul Sabiha Gökçen ve Atatürk Havalimanları, Ankara Esenboğa, Adana, Antakya, Antalya, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep,  Kars, Kayseri, Konya, Malatya, Mardin, Nevşehir, Samsun, Sivas, Şanlı Urfa, Trabzon ve Van’daki havalimanlarından aktarmasız uçuş yapılmaktadır. Diğer şehirlerden ise genelde İstanbul ve Ankara üzerinden aktarmalı seferler ile uçabilirsiniz. 

İzmir’deki Adnan Menderes Havalimanı ile Alaçatı arası mesafe yaklaşık 90 km olup araçla 45 dakika kadar sürer. İzmir’e her gün uçak seferleri olduğu için Adnan Menderes Havalimanı ile şehir merkezi arasındaki ulaşım imkânları da gelişmiştir. Havalimanı ile Çeşme ve Alaçatı arasında düzenli olarak Havaş servisleri çalışmaktadır. Uçağınızın İzmir’e varacağı saate ya da İzmir’den dönüş yaparken uçağınızın kalkışına en yakın saatlere bakarak uygun bir Havaş servisini kullanabilirsiniz. 

İzmir popüler bir şehir olduğu için bayram, okul tatili, yılbaşı gibi dönemlerde bilet fiyatları yükselmektedir. Alaçatı’ya bir son dakika uçuşu ile gitmeyecekseniz İzmir’e ucuz uçak bileti için en az bir iki ay öncesinde bilet almanız daha uygun olacaktır.

İzmir için en ucuz ve ekonomik uçak biletleri için sonfiyat.com sitesine girerek hem ucuz uçak bileti bulabilir hem de kampanyalı ya da indirimli uçuşları takip ederek kolayca satın alabilirsiniz. Ayrıca gidiş-dönüş ucuz uçak bileti alarak Alaçatı seyahatinizi daha ekonomik hale getirebilirsiniz.

İzmir Otogar’dan Çeşme ve Alaçatı’ya otobüsle de gidebilirsiniz. Yaklaşık 1.5 saatlik bu yolculuk için otogardan tarifeli otobüs seferleri gerçekleştirilmektedir.

Yat/Deniz yolu ile gelmek isteyenler için Alaçatı, 38¨ 15' Kuzey Enlemi ve 26¨ 23' Doğu Boylamındadır.

Küçük bir yer olan Alaçatı içerisinde neredeyse her yere yürüyerek ulaşabilirsiniz. Dar sokakları nedeniyle otomobil ya da taksi kullanmak pek de pratik olmayacaktır. Ayrıca bahar ve yaz mevsiminde renkli ve Arnavut kaldırımlı sokakları yürüyerek ya da bisikletle gezmek Alaçatı seyahatinizi daha keyifli hale getirecektir.

Alaçatı’ya kendi bisikletinizi götürebileceğiniz gibi beldede bulunan bisikletçilerden de kiralayabilirsiniz. Hatta daha romantik bir gezi için sevdiğinizle birlikte kullanabileceğiniz tandem/çift kişilik bisikletlerden kiralayabilirsiniz. Ancak yaz dönemlerinde özellikle akşam saatleri dar sokaklar kalabalıklaştığı için bisiklet kullanmanız neredeyse imkânsız hale gelebilir.

Denize girmek için bir plaj arıyorsanız ve Alaçatı merkezinde konaklıyorsanız ulaşım için bir araca ihtiyacınız olacak, zira Alaçatı merkezi plajlara biraz uzak mesafede. Bu durumda özel aracınızı kullanabilir ya da biraz fazla ücreti göze alarak taksiye binebilirsiniz. Elbette araç kiralama hizmetlerinden yararlanmak daha ekonomik bir çözüm olabilir.

Çeşme ve yakınlardaki diğer tatil bölgelerine geçiş için yaklaşık 10 dakikada bir sefer yapan dolmuş ve minibüsleri kullanabilirsiniz. 

Alaçatı’da nerede kalınır denilince herhalde herkesin aklına ilk olarak butik oteller gelecektir. Taş Evleri ve Yel Değirmenleri dışında Alaçatı’nın simgesi olan diğer yapılar da butik otellerdir. Butik oteller sayesinde taş evlerde sakin ve konforlu bir ortamda konaklama şansınız olacaktır.

Alaçatı’da beş yıldızlı tatil köyü konforunda olmasa da bazıları gerçekten çok lüks hizmetler veren irili ufaklı 300 civarında otel bulunuyor. Çocuklarınızla veya evcil hayvanınızla seyahat ediyorsanız konaklayacağınız otelin buna uygun olup olmadığını mutlaka araştırın. 

Port Alaçatı civarında bir tesiste konaklıyorsanız plajlara daha kolay ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca bir otelde kalmak yerine Alaçatı’nın meşhur taş evlerinden birini ya da sadece bir odasını kiralayabilirsiniz.

Alaçatı yerine Çeşme’deki çok çeşitli konaklama tesislerini de değerlendirebilirsiniz, ancak bu durumda Alaçatı’ya gidiş geliş süresini ve yolda geçecek zamanı hesaba katmayı unutmayınız.

Eskiden sadece sörf tutkunları tarafından bilinen Alaçatı, günümüzde Ege’nin gözde tatil beldelerinden biri haline dönüşünce tesis sayısı artsa da yaz mevsiminde konaklama için yer bulmak zorlaştı. Ucuz konaklama seçeneklerini değerlendirebilmek adına en az 3-4 ay öncesinden gideceğiniz dönemi belirleyerek otel rezervasyonu yaptırmanız gerekebilir.

Alaçatı’ya yapacağınız kısa süreli gezi ya da uzun süreli tatiliniz için otel rezervasyonu yaparken aynı tarihlerde İzmir’e ucuz uçak bileti almak amacıyla, en uygun uçak bileti sitesi sonfiyat.com’dan gidiş dönüş uçak biletinizi indirimli fiyatlarla alabilirsiniz.

Alaçatı’da kalacağınız yeri seçerken plaja yakın olanlar arasından tercihte bulunabilir ve deniz, kum, güneş üçlüsü içerisinde tatil yapabilir ve Alaçatı merkezine de sadece gezmek, eğlenmek için gidebilirsiniz. Tam tersini yaparak merkezde bir otelde kalmayı seçebilir ve canınız istediğinde sahile inip diğer zamanların tamamını merkez ve çevresinde geçirebilirsiniz.

Elbette Alaçatı’da kalacağınız bölgeyi ve konaklayacağınız oteli seçtikten sonra en ucuz uçak bileti fiyatları için sonfiyat.com adresine girip İzmir’e tarifeli sefer yapan tüm havayolları şirketlerinden indirimli ve en ucuz uçak bileti satın alabilirsiniz. Böylece Alaçatı seyahatinizi hem daha uygun fiyatlara getirebilir hem de yolculuk sürenizi kısaltabilirsiniz.


Alaçatı’da ne yenir sorusunun pek fazla cevabı olduğu kesin. Ege ve Akdeniz mutfağının birçok çeşidini tadabileceğiniz bir yerdir Alaçatı. Zeytinyağı ağırlıklı yöresel mezeler, ekmekler, zeytinyağlı yemekler ön planda yer alır.

Elbette İzmir’e has Boyoz, İzmir Kumru, Boşnak Böreği, Şirince Böreği, Arnavut Ciğeri, İzmir Köfte, Kabak Çiçeği Dolması, İzmir Lokması, Favalı Enginar, Lavantalı Limonata, Patlıcan Böreği, başta Midye olmak üzere balık çeşitleri ve diğer deniz ürünleri Alaçatı mutfağının öne çıkan lezzetleri olarak sayılabilir.

Elbette Ot Festivali yapılan bir yerde ot çeşitlerini tatmadan dönmek olmaz. Sakız Ağacı’nın nadir yetiştiği yerlerden biri olan Alaçatı’da sakız tadını seviyorsanız; Sakızlı Türk Kahvesi, Sakızlı Dondurma, Sakızlı Muhallebi gibi tatları da mutlaka denemenizi öneriyoruz.

Alaçatı’da sunulan lezzetleri deneyebileceğiniz bazı mekânları sizlerle paylaşmak istiyoruz.

  • Eflatun
  • Traktör
  • Dutlu Kahve
  • Su’dan Restoran
  • Asma Yaprağı
  • Fuşya
  • Kapari Bahçe
  • Köşe Kahve
  • Kuş Kafesi
  • İmren Tatlıcısı
  • Filozof
  • Kumrucu Şevket
  • Dondurmino
  • Şerefe Meyhane

Antik dönemlerde Agrillia adıyla anılan Alaçatı; günümüzdeki adını Osmanlı zamanında bu bölgede yaşayan “Alaca At” isimli bir aileden alıyor. İyonya‘nın merkezi konumunda olan bölgede, çoğunluğu Rum olmak üzere Rum ve Türk nüfus bir arada yaşarken mübadele döneminde karşılıklı zorunlu göç verdiği için bugün bu yapı değişmiştir.

Alaçatı’nın simgesi haline gelen taş evler 1800‘lü yıllardan kalmadır. Günümüzde salaş restoranlara dönüşen binalar ve tarihi bir doku içerisine kalan butik oteller, antikacılar, Arnavut kaldırımlı sokaklar, cumartesi günleri kurulan Alaçatı Pazarı, Ege’ye has sıcaklığı ve güzelliği göz önüne seriyor. 

Ayrıca sörf merakınız varsa ya da öğrenmek istiyorsanız, Alaçatı’da ders alabileceğiniz uluslararası sörf okulları olduğunu da unutmayın.

  • Alaçatı Yel Değirmeni
  • Alaçatı Evleri
  • Ayios Konstantines Kilisesi
  • Kemalpaşa Caddesi
  • Alaçatı Sokakları
  • Hacı Memiş Sokağı
  • Alaçatı Port
  • Pazaryeri Cami
  • Alaçatı Pazarı
  • Delikli Koyu
  • Alaçatı Meydanı
  • Aya Yorgi Koyu
  • İmren Pastanesi
  • Yumru Koyu

Çok sayıda turist ağırlayan ancak küçük bir yerleşim bölgesi olan Alaçatı’da yerel kültür ve sanat etkinlikleri dışında ağırlıklı olarak festivaller düzenlenir.

Bunun dışında Çeşme Belediyesi ile Alaçatı Kültür ve Sanat Derneği tarafından organize edilen Alaçatı Sanat Haftası kapsamında farklı etkinlikler, atölyeler, sergiler düzenlenmektedir.

Alaçatı’da günün her saati hareketlilik vardır. Daracık sokaklarda bulunan kulüplerde, barlarda canlı müzik veya DJ performanslarını dinleyerek eğlenebileceğiniz gibi, yaz dönemlerinde gerçekleştirilen kumsal partilerini de seçebilirsiniz. Akşamüstü saatlerinde başlayan “Happy Hour” kavramı ile sahne alan DJ’ler “Beach” partilerinin vazgeçilmezi haline dönüşmüştür.

Alaçatı gecelerinde her ruhsal duruma, zevke ve bütçeye uygun eğlenceye ev sahipliği yapan farklı mekânlar bulmanız mümkün. Bunların arasında yöresel mezeleri tadabileceğiniz ve farklı eğlence anlayışıyla hizmet veren birçok meyhaneyi de bulabilirsiniz. Alaçatı’ya gelmişken eğlenceye doymak isteyenler için bazı yerleri sizlerle paylaşıyoruz.

  • Cafe Plaza
  • Momo
  • Göz Göz By Cin Göz Lounge
  • Esnaf
  • Nar
  • Tektekçi Alaçatı
  • Zio Beach
  • Single Yellow Fin
  • Fahri Baba
  • Madeo Beach
  • Köyün Delisi
  • Meyhane Şerefe
  • Disco Alaçatı
  • Balıkçı Niyazi
  • Limon Köyiçi
  • Alaçatı Kuytu
  • Veranda Alaçatı
  • House 44
  • Dutlu Kahve
  • Jun Bistro Pub
  • Walkin
  • Leblebili Meyhane
  • Alaçatı Muazzam
  • Single Fin Yellow
  • Jolly Joker

Alaçatı’da her cumartesi kurulan pazarda, sadece bölgede yetişen birbirinden lezzetli sebze ve meyvelere değil, Alaçatı ve civarındaki köylerde yaşayanların ürettiği doğal ve lezzetli ürünlere de ulaşabilirsiniz. 

Alaçatı’daki Antikacılar Çarşısı, Butikler ve Pazar Yeri hem antika, el yapımı takı, aksesuar, giysi, hediyelik eşya gibi ürünleri hem de Alaçatı hatırası ve sakızlı Türk Kahvesi, işlemeli bez giysileri, zeytinyağları, zeytin çeşitlerini, zeytinyağından üretilen doğal ürünleri ve diğer yöresel ürünleri almak için uygun yerler olarak bilinir. 

Alaçatı’da AVM yerine alışveriş yapabileceğiniz bazı dükkân ve mağazaları sizler için sıraladık.

  • Eski Tütün Dükkânı
  • Bazen Alaçatı 
  • Rue 1387
  • Sokak Kedisi
  • Terra Cotta
  • Lisa Corti
  • Köşe Dükkan
  • İstLondon
  • Kirli Çıkı Sanat Galerisi

  • Alaçatı Ot Festivali (Nisan)
  • Alaçatı Fishing
  • Alaçatı Sörf Şenliği (Temmuz)
  • Alaçatı Uçurtma Festivali 
  • 15 Eylül Kurtuluş Şenlikleri

  • İzmir’in Kurtuluşu (9 Eylül)
  • Alaçatı’nın Kurtuluşu (15 Eylül)
  • Hıdırellez Bayramı (Mayıs)
  • Cumhuriyet Bayramı (29 Ekim)
  • Zafer Bayramı (30 Ağustos)

  • Seya Beach Hotel
  • Maison d’Azur Hotel
  • Alaçatı Yamaç Evi
  • Alaçatı Eski EV
  • Alalucca Butik Alaçatı
  • Bedirhan Konak
  • Eldoris Alaçatı
  • Alaçatı Sultan Konak
  • No Onbir Alaçatı
  • Alaroof
  • Aladam
  • Alaçatı Ala Otel
  • İmren Han
  • La Capria Suit
  • Yuga Alaçatı
  • Mor Salkım Konağı
  • Hane Alaçatı Boutiqe Hotel
  • Palas Alaçatı
  • Cumbalı Konak
  • Gerence Butik Hotel

Alaçatı’da nerede kalınır denilince herhalde herkesin aklına ilk olarak butik oteller gelecektir. Taş Evleri ve Yel Değirmenleri dışında Alaçatı’nın simgesi olan diğer yapılar da butik otellerdir. Butik oteller sayesinde taş evlerde sakin ve konforlu bir ortamda konaklama şansınız olacaktır.

Alaçatı’da beş yıldızlı tatil köyü konforunda olmasa da bazıları gerçekten çok lüks hizmetler veren irili ufaklı 300 civarında otel bulunuyor. Çocuklarınızla veya evcil hayvanınızla seyahat ediyorsanız konaklayacağınız otelin buna uygun olup olmadığını mutlaka araştırın. 

Port Alaçatı civarında bir tesiste konaklıyorsanız plajlara daha kolay ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca bir otelde kalmak yerine Alaçatı’nın meşhur taş evlerinden birini ya da sadece bir odasını kiralayabilirsiniz.

Alaçatı yerine Çeşme’deki çok çeşitli konaklama tesislerini de değerlendirebilirsiniz, ancak bu durumda Alaçatı’ya gidiş geliş süresini ve yolda geçecek zamanı hesaba katmayı unutmayınız.

Eskiden sadece sörf tutkunları tarafından bilinen Alaçatı, günümüzde Ege’nin gözde tatil beldelerinden biri haline dönüşünce tesis sayısı artsa da yaz mevsiminde konaklama için yer bulmak zorlaştı. Ucuz konaklama seçeneklerini değerlendirebilmek adına en az 3-4 ay öncesinden gideceğiniz dönemi belirleyerek otel rezervasyonu yaptırmanız gerekebilir.

Alaçatı’ya yapacağınız kısa süreli gezi ya da uzun süreli tatiliniz için otel rezervasyonu yaparken aynı tarihlerde İzmir’e ucuz uçak bileti almak amacıyla, en uygun uçak bileti sitesi sonfiyat.com’dan gidiş dönüş uçak biletinizi indirimli fiyatlarla alabilirsiniz.

Alaçatı’da kalacağınız yeri seçerken plaja yakın olanlar arasından tercihte bulunabilir ve deniz, kum, güneş üçlüsü içerisinde tatil yapabilir ve Alaçatı merkezine de sadece gezmek, eğlenmek için gidebilirsiniz. Tam tersini yaparak merkezde bir otelde kalmayı seçebilir ve canınız istediğinde sahile inip diğer zamanların tamamını merkez ve çevresinde geçirebilirsiniz.

Elbette Alaçatı’da kalacağınız bölgeyi ve konaklayacağınız oteli seçtikten sonra en ucuz uçak bileti fiyatları için sonfiyat.com adresine girip İzmir’e tarifeli sefer yapan tüm havayolları şirketlerinden indirimli ve en ucuz uçak bileti satın alabilirsiniz. Böylece Alaçatı seyahatinizi hem daha uygun fiyatlara getirebilir hem de yolculuk sürenizi kısaltabilirsiniz.


Diğer Türkiye Destinasyonları

Etkinlikler