Antalya-İstanbul Uçak Bileti

En Ucuz Antalya- İstanbul Uçak Bileti Fiyatları

Antalya Hava Durumu

Antalya
TR .
13 °c
parçalı bulutlu
2024-12-22 12:00:00

16 °c
16 °c
2024-12-23 12:00:00

14 °c
14 °c
2024-12-24 12:00:00

15 °c
15 °c
2024-12-25 12:00:00

12 °c
12 °c
2024-12-26 12:00:00

11 °c
11 °c

İstanbul Hava Durumu

İstanbul
TR .
9 °c
hafif yağmur
2024-12-22 12:00:00

7 °c
7 °c
2024-12-23 12:00:00

12 °c
12 °c
2024-12-24 12:00:00

10 °c
10 °c
2024-12-25 12:00:00

10 °c
10 °c
2024-12-26 12:00:00

9 °c
9 °c

Antalya Hakkında

Genel Bilgiler

Antalya Türkiye’nin olduğu kadar dünyanın da pek çok yerinden misafir ağırlayan Akdeniz’in en güzel şehirlerinden biridir. Antik çağlardan bugüne ulaşan tarihi ve kültürel yapısıyla gezilip görülecek kentlerin başında gelir Antalya. İklimi ve doğal güzellikleri nedeniyle dünyanın en çok turist çeken tatil bölgelerinden biri olan Antalya’ya Turizm Başkenti de denilebilir.

2.3 milyona varan nüfusuyla Türkiye’nin en kalabalık 5. Şehri olan Antalya, uluslararası festivalleri, şenlikleri ile gündeme gelirken, doğal, tarihi ve kültürel güzellikleri ile de ilgiyi her zaman üzerinde tutar. Antalya üniversitelere de ev sahipliği yaptığı için öncelikle Akdeniz bölgesindeki yakın çevreden ve büyük şehirlerden öğrencileri de barındırmaktadır.

Antalya aynı zamanda Kaş, Alanya, Side gibi eşsiz kumsallara sahip dünyaca ünlü birçok tatil beldesini de barındırmaktadır. Bu nedenle Antalya’ya tatil için gidecekseniz otellerde uygun fiyatlı konaklama amacıyla erken rezervasyon yaparken, hemen bugün en ucuz uçak bileti almak amacıyla, en uygun uçak bileti sitesi sonfiyat.com’a girebilir ve Akdeniz’in bu harika kenti olan Antalya’ya en ucuz ve indirimli fiyatlarla güvenli ve konforlu uçabilirsiniz.

Tatil bölgesi olmasının ötesinde Antalya, aynı zamanda şehir merkezine 1 saat kadar uzaklıktaki kayak merkezi ile aynı gün içerisinde iki mevsimi yaşamanızı sağlayan dünyadaki ilginç şehirlerden biridir.

Tüm bunların dışında, sahip olduğu tesislerle Antalya; golf, rafting, bisiklet, tenis gibi farklı ulusal ve uluslararası spor etkinliklerine de ev sahipliği yapmaktadır.

Akdeniz bölgesinin batısında yer alan Antalya, sıcak bir iklime sahiptir. Tatil için bir Antalya seyahati düşünüyorsanız Mayıs ayından Ekim sonuna kadar hava sıcaklığının 25-35 derece arasında seyrettiğini bilmelisiniz. Sıcaklık zaman zaman 40, 45 derecenin bile üzerine çıkabilmektedir.

Antalya kışın en soğuk zamanında sıfırın altında dereceleri görse de kış aylarındaki sıcaklık ortalaması 10-12 derece civarındadır, ancak kışın bolca yağış aldığı unutulmamalıdır.

Kısacası Antalya’ya sahip olduğu iklim nedeniyle bahar ve yaz aylarında tatil için gidilebileceği kadar tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini keşfetmek için kışın da gidilebilecek en iyi kentlerden biridir. Antalya için en uygun uçak bileti sitesi sonfiyat.com üzerinden işleminizi hızlı bir şekilde gerçekleştirebilir, istediğiniz dönem için önceden alacağınız uygun fiyatlı uçak bileti ile Antalya’ya kolayca ulaşabilirsiniz.

Antalya’ya gitmek için birçok farklı yöntem kullanabilirsiniz. Örneğin İstanbul’dan YHT (Yüksek Hızlı Tren) ile Konya’ya, oradan da bir aktarma ile Antalya’ya tren yolculuğu yapabilirsiniz. Farklı şehirlerden de yine Konya üzerinden aktarma yaparak Antalya’ya trenle gidip gelebilirsiniz. 

Antalya’ya uçak ve tren dışında yine karayoluyla, yani seyahat şirketlerinin otobüsleriyle gidebilirsiniz (İstanbul-Antalya arası otobüsle yaklaşık 11-12 saat, İzmir-Antalya 7-8 saat, Ankara-Antalya 8-9 saat sürmektedir).

Ancak örneğin İstanbul’dan uzun süreli kara yolu ya da aktarmalı bir tren yolculuğu yerine havayolu şirketlerinin fırsatlarını takip edebilirsiniz. Antalya ucuz uçak biletleri için sonfiyat.com sitesine girerek hem ucuz uçak bileti bulabilir hem de kampanyalı ya da indirimli uçuşları takip ederek kolayca satın alabilirsiniz.

Antalya’ya uçakla gitmeyi tercih edenlerin gidecekleri bölgeye göre kullanacakları iki farklı havalimanı bulunuyor. Yaz kış birçok yerli ve yabacı turist ağırlayan Antalya’daki ilk havalimanı Antalya Havalimanı (AYT), şehir merkezine 10 km kadar uzaktadır ve 1960 yılında hizmete açılmıştır. 1989 yılından itibaren günün 24 saati, dış hatlar ve iç hatlar için tarifeli ve tarifesiz sivil havacılık hizmeti vermektedir. Antalya Havalimanı Telefonu 0242 330 30 30’dur.

Antalya’da 2009 yılında açılan diğer bir havalimanı ise Gazipaşa Havalimanı (GZP) olup şehir merkezine 13 km kadar uzaktadır. Gazipaşa Havalimanı Telefonu 0242 582 71 26’dır.

Dünyada en yoğun havayolu ulaşımı kullanılan şehirleri arasında ilk 15 içerisinde olan Antalya’ya, dünyanın en büyük ve konforlu havayolu şirketlerinin dışında ekonomik ve uygun fiyatlı uçuşlar yapan havayolu şirketleri de uçuş düzenlemektedir.

Türkiye’de havalimanı olan hemen hemen her şehrinden direkt Antalya’ya ya da Antalya’dan dünyanın herhangi bir noktasına direkt, ekonomik ve uygun fiyatlarla uçmak için, uçak bileti alternatiflerini sonfiyat.com’dan görüntüleyebilir; hızlı ve güvenli bir şekilde ucuz uçak biletinizi doğrudan satın alabilirsiniz. Böylece konforlu ve uygun fiyatlara uçak bileti bulup Antalya’ya uçakla kısa sürede, konforlu ve güvenle gidebilirsiniz.

Antalya sadece yaz tatili için gidilen bir şehir olmayıp kalabalık ve popüler şehirlerden biridir. Yaz tatili dışında bayram, yılbaşı, okul tatili gibi dönemlerde de bilet fiyatları yükselmektedir. Eğer Antalya’ya bir son dakika uçuşu ile gitmeyecekseniz çok çok ucuz uçak bileti için birkaç ay öncesinden sonfiyat.com web sitesinden bilet almanız çok daha uygun olacaktır.

Aynı web sitesinden Antalya’ya bugün için uçak bileti kaç TL diye bakabilirsiniz. En ucuz ve ekonomik uçak bileti ne kadar diye soracak olursanız örneğin Türk Havayolları ile tek gidiş ya da tek dönüş için 164 TL’den başlayan fiyatlarla İstanbul’dan Antalya’ya uçabilirsiniz. Ayrıca gidiş-dönüş uçak bileti alarak Antalya uçuşunuzu ekonomik olarak gerçekleştirebilirsiniz.

Antalya bir turizm kenti olduğu için her yıl milyonlarca insan Antalya’ya gitmektedir. Bu nedenle özellikle havayolu ile Antalya’ya gidenler için havalimanları ile şehir merkezi arasındaki ulaşım da imkânları gelişmiştir. Antalya’da kent merkezi çok büyük olmasa da tatil beldelerinin çoğuna uzak sayılır. Antalya’da toplu taşıma için otobüsler ve dolmuşlar ağırlıklı hizmet veriyor. 

Turistler, havalimanı ve kent merkezi arasında otobüsleri tercih ederken, kent içi ulaşımda ise genellikle dolmuşlar tercih ediliyor. Kent içi ulaşımda toplu taşıma amacıyla çalışan metro hattı dışında raylı sistem olarak nostaljik tramvay da kullanılmaktadır. Taksi ücretleri biraz yüksek olsa da gideceğiniz bölgeye göre taksi şoförleri ile pazarlık şansınızı deneyebilirsiniz. 

Antalya bir sahil kenti olduğu için deniz otobüsleri de Antalya-Kemer arasında tarifeli seferler ile çalışmaktadır.

Havalimanından şehir merkezine ve otogara Antalya Ulaşım otobüsleriyle (otobüs servisleri sabah 6.15’ten akşam 22.15’e kadar 2 saatte bir karşılıklı yapılır) veya dilerseniz Havaş servislerini de kullanabilirsiniz.

Havaş servisleri, şehir merkezinden sabah 4.00’dan akşam 22.00’ye kadar saat başı ve son olarak gece 1.30’da, havalimanından şehir merkezine ise tüm iç hat seferlerine uygun saatlerde düzenlenir ancak dış hat yolcuları da bu servisleri kullanabilir. Antalya Havalimanı şehir merkezi arası yolculuk süresi Havaş servisi ile yaklaşık 35-40 dakika sürmektedir.

Antalya Havalimanı ile kent içerisine ulaşım için dilerseniz bir rent a car şirketinden araç kiralama yapabilir ya da havaalanı transferi yapan ve gideceğiniz bölgeye ekonomik transfer hizmeti veren özel araçlardan faydalanarak ucuz transfer yapabilirsiniz. Diyelim ki tüm en ucuz uçak bileti tarihleri için, ucuz bilet alma siteleri içinde en iyilerinden biri olan sonfiyat.com’a girdiniz.

Uçacağınız güne en uygun ve en ucuz uçak biletini Sunexpress havayolu şirketinden buldunuz ve aldınız, ardından uçuş saatinize uygun araç kiralama ya da transfer hizmeti satın alarak Antalya uçuşunuzu, uçuş öncesi ve uçuş sonrasını konforlu hale getirebilirsiniz.

Gazipaşa Havalimanı ile Alanya arasında da Havaş otobüslerini kullanabilirsiniz, yolculuk süresi süresi yaklaşık 60 dakikadır. Gazipaşa Havalimanı Anamur arasındaki Havaş seferleri ise düzenleme amacıyla geçici olarak hizmet dışıdır, yeniden hizmete girdiğinde ayrıca duyurulacaktır.

Hem bir turizm hem de ticaret merkezi olması nedeniyle Türkiye’nin hatta dünyanın çok ziyaret edilen şehirlerden biri olan Antalya’da nerede kalınır sorusuna çok fazla seçenek ile yanıt bulabilirsiniz. Antalya’da hem tatil hem de kongre turizmi için dünyanın en prestijli, en lüks, en büyük otellerini, tatil köylerini, butik otellerini bulabilirsiniz.

Ayrıca kalacağınız bölgelere göre küçük oteller, pansiyonlar, kamp tesisleri ve konaklamalı mavi tur tekneleri bulabilirsiniz. 

Antalya gibi büyük bir turizm kentinde, dünyaca ünlü plajlara yürüme mesafesinde olan ya da doğrudan kendi özel kumsalı olan tesislerde, ucuz ve uygun fiyatlara konaklama seçeneklerini değerlendirebilmek adına gideceğiniz dönemi belirleyerek; erken rezervasyon yaptırmanız sizin için iyi olacaktır.

Tatiliniz için otel rezervasyonu yaparken aynı tarihlerde Antalya’ya ucuz uçak bileti almak amacıyla, en uygun uçak bileti sitesi sonfiyat.com’dan gidiş dönüş uçak biletinizi indirimli fiyatlarla alabilirsiniz.

Her seviyede bütçeye hitap eden bir kent olarak Antalya’da daha çok şehir merkezi dışındaki bölgeler de çok tercih edilmektedir, bu bölgelerin başında Belek, Side, Kemer gelir. Antalya’da kalacağınız bölgeyi ve konaklayacağınız oteli seçtikten sonra en ucuz uçak bileti fiyatları için sonfiyat.com adresine girip Antalya’ya tarifeli sefer yapan tüm havayolları şirketlerinden indirimli ve en ucuz uçak bileti satın alabilirsiniz.

?Akdeniz iklimini yaşayan ve yaşatan Antalya, sebze meyvenin bol ve çok çeşitli olduğu bir şehirdir. İç kısımlardaki bereketli topraklarında yetişen tahılları, seralarında yetişen sebzeleri, zeytin ağaçları kadar bir sahil kenti olması nedeniyle Antalya mutfağında deniz ürünleri de bolca kullanılmaktadır.

Bununla birlikte küçükbaş hayvancılığın gelişmiş olması da mutfağı etkilemiştir. Genel anlamda Antalya’nın tahıl, et, sebze ve deniz ürünleri ağırlıklı çeşitli tatlar barındıran, zeytinyağı ile zenginleştirilmiş sağlıklı bir mutfağı vardır. 

Yöreye has Hibeş (tahin ve bazı baharatlarla yapılan zeytinyağlı meze), Kiremitte Alabalık, Kölle (buğday unu ve nohut, fasulye, bakla gibi bakliyatlarla hazırlanan bir tür yemek), Enginarlı Girit Kebabı, Laba Dolması, Hülüklü Çorba, Antalya Piyazı, Biber Frigya Dolması, Cive (domatesli, pirinçli sebze yemeği), Gökçesu Pilavı, Sedik Aşı, Alanya Bohçası, Şilofta Tatlısı, Arap Kadayıfı, Finike Muz Tatlısı, Ege mutfağında da olan Kabak Çiçeği Dolması, Serpme Böreği, Tahinli Kabak Tatlısı, Yanıksı Dondurma, Toros Salatası gibi birçok lezzete sahip Antalya mutfağı sizi çağırıyor olabilir. 

Yukarıda sadece birkaçını sayabildiğimiz Antalya mutfağına ait bu lezzetleri bu lezzetleri tatmak için, Antalya’ya günübirlik giden birçok yerli turist de bulunuyor. Siz de yurt dışı ve Türkiye uçak bilet fiyatları için sonfiyat.com web sitesine göz atarken, Antalya’ya uçak bileti kaç TL diye bakabilir, gün içerisinde yakaladığınız uçak bileti promosyonlarından faydalanıp Antalya için en ucuz uçak biletini satın alarak bu zengin mutfağı tatmaya gidebilirsiniz.

Eğer tatil sezonu içinde gitmişseniz uygun bir plajda güneşin ve denizin tadını çıkarabilir, aynı günün sonunda gece uçuşuyla evinize geri dönebilirsiniz.

Antalya’da yemek yenilebilecek bazı mekânları sizinle de paylaşmak isteriz.

  • 7 Mehmet Restoran – Atatürk Kültür Parkı Antalya
  • Zamora – Yanıksı Dondurma ve Tatlı Çeşitleri – Zerdalilik Mahallesi Antalya
  • Topçu Kebap Salonu – Antalya Piyazı – Muratpaşa Antalya
  • Antalya Balık Evi – Lara – Muratpaşa Antalya
  • Şişçi Ramazan’ın Yeri – Muratpaşa Antalya
  • Börekçi Tevfik – Kahvaltı – Sinan Mahallesi Antalya
  • Piyazcı Ahmet – Muratpaşa Antalya
  • Ekol Gurme – Kahvaltı – Fener Caddesi
  • Nar Beach – Atatürk Parkı
  • Beyoğlu Börek Salonu – Cebesoy Caddesi
  • Arkadaş Restoran – Kalhvaltı – Düden Şelalesi Yanı
  • Ayşe Bacı – Kahvaltı - Eski Lara Yolu
  • Özdoyum Restaurant – Et Kebap ve Tavuk – Fener Mahallesi – Antalya
  • Dilara Yaşar – Dondurma
  • Giliğ – Dondurma - Korkuteli
  • Seraser Fine Dining – Kaleiçi Tuzcular Mahallesi
  • Lara Balık – Konyaaltı Sahili
  • Club Arma – Kaleiçi Yat Limanı
  • Günaydın – Lara Çağlayan
  • Parlak – Kömürde Piliç – Kalekapısı - Antalya
  • Elmalı Değirmeni Fıtır Börek – Konyaaltı Altınkum

Antalya’da gezilecek yerlerin sayısı oldukça fazla, sizin için bir kısmını şöyle sıralayabiliriz;

Perge Antik Kenti, M.Ö. 4000 yıllarına kadar ulaşan yerleşim izlerinin bulunduğu ve Pamfilya’ya başkentlik yapmış Perge kenti bugüne kadar iyi korunmuş bir halde ziyarete açıktır.

Antalya Kaleiçi, tarihi evlerin bulunduğu, yerli ve yabancı turistler tarafından en çok ziyaret edilen alanlardan biridir. Muratpaşa ilçesindeki Kaleiçi’ndeki Tarihi Osmanlı Evleri, zengin çarşısı, renkli dükkânları, ışıltılı yemek mekânları ve günün her saatinde hareketli caddesiyle her zaman ilgiyi üzerine çekmektedir. Yine çok ziyaretçi çeken Yivli Minare de yine bu bölge içerisindedir.

Antalya Müzesi, bölgede ve yakın çevresinde bulunmuş arkeolojik eserler sergilenir. 2011 yılından bu yana Yorgun Herakles adlı heykelin de sergilendiği müze, bölge tarihi kadar dünya uygarlık tarihi açışından da önemlidir.

Phaselis Antik Kenti, M.Ö. 7. Yüzyıla varan tarihe varan en önemli liman kentlerinden biridir. Geçmişte üç farklı amaca (Sivil, Askeri ve Ticari) hizmet eden doğal limanlarında bugün denize girmeniz de mümkündür.

Olimpos (Olympos) Antik Kenti ve Plajı, tarihi ve doğal yapısıyla Tanrılar Kenti olarak da anılan bölge Antalya’nın mutlaka görülmesi gereken yerlerinden biridir. Olimpos – Beydağları Milli Parkı içinde kalan bölge karlı tepelerden sahile doğru indikçe turkuaz mavisine karışan yemyeşil bir doğaya sahiptir.

Köprülü Kanyon, Isparta sınırlarından doğup Antalya’da denize dökülen Köprüçay’ın aktığı vadiye verilen isimdir. Rafting sporu için popüler bir alan olan kanyonda aynı zamanda iki adet de köprü bulunmaktadır ve adını buradan almıştır. Milli Park olarak bölge zengin bir doğal yaşamı da sergilemektedir. Manavgat bölgesindeki kanyon civarında, rafting dışında tırmanış, bisiklet turu, dağ bisikleti, cip safari, kanyoning, trekking gibi farklı etkinlikler gerçekleştirilebilir.

Yanartaş,Olimpos’un hiç sönmeyen ateşi! Çıralı kayalıklarında yer alan doğalgaz kaynağının yeryüzüne çıktığı yerde hiç sönmeyen bir ateş olan ve Yunan Mitolojisi’nde de yer alan Yanartaş’ı görmek için kısa bir tırmanış yapmanız gerekecek. 

Karain Mağarası, yaklaşık 50bin yıl öncesine dayanan oluşumları ile Türkiye’nin en büyük doğal mağaralarından biri olup Antalya’ya 23 km kadar uzaktaki Yağca köyü içindedir.

Yanartaş,Olimpos’un hiç sönmeyen ateşi! Çıralı kayalıklarında yer alan doğalgaz kaynağının yeryüzüne çıktığı yerde hiç sönmeyen bir ateş olan ve Yunan Mitolojisi’nde de yer alan Yanartaş’ı görmek için kısa bir tırmanış yapmanız gerekecek. 

Karain Mağarası, yaklaşık 50bin yıl öncesine dayanan oluşumları ile Türkiye’nin en büyük doğal mağaralarından biri olup Antalya’ya 23 km kadar uzaktaki Yağca köyü içindedir.

Aspendos ya da Belkıs adıyla bilinen antik kent bugün hala ayakta olan ve yaklaşık 15-20 bin kişilik açık hava tiyatrosuyla anılmaktadır. Serik ilçesinde bulunan antik kent her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlamaktadır.

Patara Plajı, Kaş ilçesi içerisinde bulunan plaj, Türkiye’nin en uzun sahil şeridine sahiptir (18 km).  İnce kumu ve sığ deniziyle denizseverlerin gözdesi olan plaj, Caretta Caretta adı verilen bir tür deniz kaplumbağasının da yumurtlama alanıdır. Bölgede yer alan Kaputaş Plajı ise yer altı suları ile denizin birbirini kucakladığı, turkuaz renginin en güzel haliyle hayranlık uyandıran serin sulara, yol kenarından 187 basamaktan oluşan uzun bir merdiven yardımıyla ulaşılır.

Aşağı Düden ve Yukarı Düden Şelaleleri, kent merkezinde sayılabilecek bir mesafede bulunan bölge, piknik alanları, restoranlar, kafeler barındırır. Yaklaşık 40 metre yükseklikten dökülen Aşağı Düden ve 20 metrelik falezden dökülen Yukarı Düden ziyaretçilerine inanılmaz güzellikte manzara keyfi sunar.

Batık Şehir, Noel Baba adıyla anılan Demre’nin yakınında yer alan Kekova içinde bulunan şehir, deniz altında kalmış büyük lahitleri ve tarihi yapılarıyla bir denizaltı müzesi görünümündedir. Kalıntı bulunan yerlerinde yüzmek yasaktır.

  • Konyaaltı Plajı,
  • Saklıkent Kayak Merkezi,
  • Tahtalı Teleferik,
  • Manavgat Şelalesi,
  • Kurşunlu Şelalesi,
  • Demre (Myra),
  • Termessos, 
  • St. Nicholas Kilisesi (Aziz Nikola),
  • Side Müzesi,
  • Alanya Müzesi,
  • Alanya Kalesi ve Kızılkule,
  • Hıdırlık Kulesi,
  • Likya Yolu,
  • Faselis,
  • Kleopatra Plajı

1964 yılından bu yana düzenlenen ve uluslararası bir kimlik kazanan Altın Portakal Film Festivali, 2015 yılında Uluslararası Antalya Film Festivali adını almıştır ve Türkiye’nin en önemli film festivallerinden biridir. Türk sinemacıların dışında her yıl dünya sinemasından da sanatçıları ağırlanmaktadır. Her yıl sonbahar aylarında gerçekleştirilen bu festivali izlemek amacıyla sonfiyat.com web sitesinden Antalya için en ucuz uçak biletini satın alabilir ve hem uçak konforuyla hem de en ekonomik fiyata uçarak Antalya seyahatinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Tarihin her döneminde bir sanat kenti olarak da anılan Antalya’da sayısız tiyatro oyunları, opera ve balo gösterileri sergilenmektedir. Kent, kültür ve sanat dokusu içerisinde 

  • Sinemalar,
  • Müzeler,
  • Fuarlar,

Festival ve Şenliklere ev sahipliği yapmaktadır.

Antalya’nın gece hayatı da en az gündüzleri gibi eğlenceli, renkli ve canlıdır. Gece geç saatlere kadar canlı müzik dinleyerek eğlenmek, bir şeyler içmek, dans etmek için çok fazla sayıda mekânlar bulunur. 

Turistik bir bölge olan Antalya ve çevresinde dünyanın her yerinden gelen turistlere yönelik eğlence mekânı olarak disco, pub, bar, meyhane, gece kulübü, rock bar sayılabilir. Sadece fikir vermesi açısından Antalya gecelerinde eğlenebileceğiniz bazı yerleri aşağıda sizlerle paylaşıyoruz. 

  • Irish Pub Lara,
  • Jolly Joker,
  • Soho Night Club,
  • Sess Bar,
  • Aura Club Kemer,
  • Black Live,
  • Hangar Bar,
  • Massimo,
  • Robin Hood,
  • Club Ceila,
  • Bi’ Büyük Meyhane,
  • İsyan Meyhanesi,
  • Diyojen Meyhanesi,
  • Ally’s,
  • Club 29,
  • Inferno,
  • Up Shot Bar,
  • Simurg Temple,
  • Dem-lik,
  • James Joyce Irish Pub,
  • Uzaklar,
  • Monter Cristo Disco,

Antalya’da en iyi alışveriş mekânlarından biri olarak Kaleiçi sayılabilir. Özgün ve otantik ürünler, halılar, takılar, antika eşyaların satıldığı dükkânlarda çok vakit geçirebilirsiniz. İhtiyacınıza göre farklı çarşılar bulabilirsiniz, özellikle deri eşyalar, yörük halıları, takılar bu çarşıların ürünleri olarak tezgâhlarda yer almaktadır.

Antalya’da birçok ilçe ve mahallede farklı günlerde Semt Pazarları kurulmaktadır, bunlardan bazılarını sizler için derledik.

  • Siteler Pazarı – Konyaaltı – Pazartesi
  • Karaman Açık Pazaryeri – Döşemealtı – Pazartesi
  • Liman Pazar Yeri – Konyaaltı – Salı
  • Yeşilbayır Kapalı Pazarı – Döşemealtı - Salı
  • Bademağacı Belediyesi Pazarı – Konyaaltı – Çarşamba
  • Çamyuva Pazarı – Kemer – Çarşamba
  • Tosmur Pazarı – Alanya – Perşembe
  • Yalınlı Kapalı Pazaryeri – Döşemealtı – Perşembe
  • Döşemealtı Belediyesi Kapalı Pazarı – Döşemealtı – Cuma
  • Cuma Pazarı – Alanya – Cuma
  • Cumartesi Pazarı – Alanya – Cumartesi
  • Cumartesi Halk Pazarı – Manavgat - Cumartesi
  • Bahçelievler Kapalı Pazarı – Muratpaşa – Pazar
  • Sarılar Kapalı Semt Pazarı – Manavgat – Pazar

Antalya’da ister hesaplı isterseniz lüks alışveriş yapabileceğiniz AVM’lerin bazılarını ve bulundukları bölgeleri sizler için sıraladık.

  • Antalya Migros AVM
  • Özdilek Park Antalya AVM
  • Mall Of Antalya AVM
  • Nova MALL Manavgat
  • Terra City AVM Lara
  • Shemall AVM
  • Deepo AVM / Outlet
  • Laura Alışveriş Merkezi Lara
  • Agora Antalya AVM
  • Alanyum AVM Alanya
  • Erasta Antalya AVM
  • Mark Antalya AVM
  • The Land of Legends AVM

Antalya’da yılın farklı dönemlerinde gerçekleştirilen ulusal ve uluslararası bazı önemli festivallere aşağıda yer verdik. Bu festival zamanlarını önceden takip ederek sonfiyat.com üzerinden ilgili ayın en ucuz uçak biletleri hangi havayolu şirketinde var diye bakabilir, örneğin Sunexpress ekonomik uçak bileti fiyatları ile İstanbul Antalya ucuza uçak bileti satın alarak uçabilirsiniz.

  • Uluslararası Antalya Film Festivali (Ekim ayı)
  • Uluslararası Antalya Piyano Festivali (Ekim ayı)
  • Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali (Eylül ayı)
  • Manavgat Film Festivali (Ekim ayı)
  • Uluslararası Antalya Kum Festivali – Sandland (Mayıs ayı)
  • Uluslararası Kaleiçi Old Town Festivali (Mayıs ayı)
  • Geleneksel Kumluca Deve Güreşi Festivali (Ocak ayı)
  • Antalya Çiçek Festivali (Mayıs ayı)
  • Uluslararası Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali (Haziran ayı)
  • Antalya Jazz Festivali (Temmuz ayı)
  • Akseki Yaz Festivali (Ağustos ayı)

Antalya için önemli günleri şöyle sıralayabiliriz.

  • Atatürk’ün Alanya’yı Ziyareti (18 Şubat)
  • Atatürk’ün Antalya’yı Ziyareti (6 Mart)
  • Atatürk’ün Aspendos Ziyareti (9 Mart)

Turizm sezonu boyunca Antalya’da yerli ve yabancı milyonlarca turiste konaklama hizmet veren oteller ve tatil köylerinde her şey dâhil tam pansiyon konaklama hizmetinden yararlanabilirsiniz. Lüks tatil köyleri ve otellerin dışında kent merkezinde daha uygun fiyatlı ama konforlu ve güvenli oteller de bulabilirsiniz.

  • Maxx Royal Belek Golf Resort
  • Long Beach Resort Hotel & Spa Deluxe
  • Lykia World Antalya
  • Q Premium Resort
  • Klikya Resort Çamyuva
  • Hillside Su
  • Divan Talya
  • Adam&Eve
  • Robinson Club Çamyuva
  • Adora Golf Resort
  • Ramada Plaza Antalya
  • PGS Hotels Kremlin Palace
  • The Marmara Antalya
  • Dedeman Antalya Hotel & Convention Center
  • Grand Park Lara
  • Barut Kemer
  • Maya World Hote
  • Belek Golf Village
  • Sea Life Family Resort
  • Akra Hotel
  • İrem Garden Hotel
  • Bilem High Class Hotel
  • Club Sun Village
  • Kaleiçi Hotel
  • Triana Hotel
  • Von Resort Elite
  • Hotel Twenty
  • Teos Otel
  • Aska Lara Resort & Spa
  • The Land of Legends
  • Crystal Sunset Luxury
  • Club Mega Saray
  • Doğan Hotel
  • The Suite Apart Otel Antalya
  • La Paloma Otel
  • Delight Deluxe Apartments
  • Blue Sea Garden Otel

Hem bir turizm hem de ticaret merkezi olması nedeniyle Türkiye’nin hatta dünyanın çok ziyaret edilen şehirlerden biri olan Antalya’da nerede kalınır sorusuna çok fazla seçenek ile yanıt bulabilirsiniz. Antalya’da hem tatil hem de kongre turizmi için dünyanın en prestijli, en lüks, en büyük otellerini, tatil köylerini, butik otellerini bulabilirsiniz.

Ayrıca kalacağınız bölgelere göre küçük oteller, pansiyonlar, kamp tesisleri ve konaklamalı mavi tur tekneleri bulabilirsiniz. 

Antalya gibi büyük bir turizm kentinde, dünyaca ünlü plajlara yürüme mesafesinde olan ya da doğrudan kendi özel kumsalı olan tesislerde, ucuz ve uygun fiyatlara konaklama seçeneklerini değerlendirebilmek adına gideceğiniz dönemi belirleyerek; erken rezervasyon yaptırmanız sizin için iyi olacaktır.

Tatiliniz için otel rezervasyonu yaparken aynı tarihlerde Antalya’ya ucuz uçak bileti almak amacıyla, en uygun uçak bileti sitesi sonfiyat.com’dan gidiş dönüş uçak biletinizi indirimli fiyatlarla alabilirsiniz.

Her seviyede bütçeye hitap eden bir kent olarak Antalya’da daha çok şehir merkezi dışındaki bölgeler de çok tercih edilmektedir, bu bölgelerin başında Belek, Side, Kemer gelir. Antalya’da kalacağınız bölgeyi ve konaklayacağınız oteli seçtikten sonra en ucuz uçak bileti fiyatları için sonfiyat.com adresine girip Antalya’ya tarifeli sefer yapan tüm havayolları şirketlerinden indirimli ve en ucuz uçak bileti satın alabilirsiniz.

İstanbul Hakkında

Genel Bilgiler

Tarih boyunca şarkılara, şiirlere, romanlara konu olmuş kültür zenginliği ve jeopolitik konumu ile her daim dikkatleri üzerine çeken İstanbul şehri, dünya üzerinde eşi benzeri bulunmayan bir güzelliğe ve çekiciliğe sahiptir. Marmara Bölgesinde yer alan şehir, Türkiye toprakları içindeki en gelişmiş kent ve metropol olma ünvanına sahip tek şehirdir.

Aynı zamanda Asya ve Avrupa kıtalarının birleştiği noktada yer alması nedeniyle görkemli medeniyetlerin her daim gözdesi olmuştur. Asya ve Avrupa kıtaları arasında köprü görevi gören İstanbul, Marmara kıyısı ve Boğaziçi boyunca içinde Haliç'inde bulunduğu bölgeyi çevreleyecek şekilde kurulmuştur. Şehrin Avrupa kıtasında kalan bölümüne Avrupa Yakası nam-ı diğer Rumeli Yakası, Asya kıtasında kalan bölümü ise Anadolu Yakası olarak adlandırılmaktadır. 

İstanbul, Osmanlı İmparatorluğu Padişahı Fatih Sultan Mehmet Han tarafından fethedilmeden önce, Bizans (Doğu Roma) İmparatorluğunun başkent velayetiydi. Bundan önceki süreçte ise Yunanistan’dan gelen Megaralılar kentte hüküm sürmekteydiler.

Her ne kadar Bizans döneminde şehrin adı “Konstantin'in Şehri” anlamına gelen “Konstantinopolis “ olarak bilinse de Konstantin Roma’nın başkentini buraya taşıdığında şehre ‘‘Nova Roma’’ (Yeni Roma) adını vermiş fakat ölümünden sora şehir Konstantinopolis adı ile anılmıştır. Bizans İmparatorluğu her ne kadar güçlü bir medeniyet olsa da iç çatışmalar, Arap akınları ve bilumum savaşlar Doğu Roma’ya büyük oranda zarar vermiştir.

Özellikle Haçlı orduları Boğaz’a yelkenlileri ile gelip Kostantinopolis’i gördüklerinde kenti elde etme arzusuna kapılmış ve kenti yağmalayarak ateşe vermişlerdir. 

Yağmanın ardından kente bir Latin İmparatorluğu kurulmuş ve 57 yıl kente hükmetmiştir. Latinler şehri terk ettiklerinde ise imparatorluğun topraklarının büyük bir çoğunluğu kaybedilmiş, otorite zayıflamış ve halk yoksulluk içinde kalmıştır.  Bu esnada Anadolu’da Türkler, Akdeniz ve Ege kıyılarına kadar gelmiştir.

Ardından Trakya’yı ele geçiren Türkler, 1453 yılında Fatih Sultan Mehmet Han öncülüğünde Bizans İmparatorluğu’nu devirerek kentin hâkimiyetini ele geçirmiştir. Osmanlı İmparatorluğu tarafından ele geçirilen şehir yağmalanıp yıkılmak yerine Padişahlar tarafından tüm halk ve önemli mimari yapılar hoşgörü ile karşılanmış olup, İstanbul’un bugün ki kozmopolit yapısının temelleri atılmıştır. 

İstanbul muhteşem doğal güzellikleri, gökyüzüne kadar uzanan minareleri, altın yaldızlı kubbeleri, sarayları, köşkleri, müzeleri, parkları, anıtları, her bir yanı farklılık ve bütünlük barındıran kültürü ile değerli ziyaretçilerini büyüsüne kaptırmaktadır. Tarih boyunca ev sahipliğini yaptığı Roma, Bizans, Osmanlı İmparatorluklarının tarihi eserlerine İstanbul'un eşsiz güzelliği de eklenince ortaya muhteşem bir tablo çıkmaktadır.

18 milyonluk nüfusu ile dünyanın en büyük kentlerinden biri olan İstanbul’un baş döndürücü ve göz kamaştırıcı güzelliğine hayran kalacaksınız. İstanbul seyahatinize çıkmadan önce otellerde uygun fiyatlı konaklama amacıyla erken rezervasyon yaparken, hemen bugün en ucuz uçak bileti almak amacıyla, en uygun uçak bileti sitesi sonfiyat.com’a girebilir ve her yıl binlerce kişinin akın akın ziyaret ettiği İstanbul’a en ucuz ve indirimli uçak bileti fiyatlarına erişerek, güvenli ve konforlu seyahat edebilirsiniz.

İstanbul, tıpkı farklı kültürleri içinde barındırması gibi iklim açısından da farklı iklimleri içinde barındırıyor. Yaz aylarında Akdeniz, Kış aylarında Karadeniz ve Anadolu, Yaz aylarında ise Balkan iklimlerini yaşamanız mümkün. Yıllık ortalama sıcaklığın 13,5 derece olduğu İstanbul da genel olarak yazları sıcak ve kurak kışları ise ılık ve yağışlıdır.

İlkbahar döneminde İstanbul’u ziyaret etmek isteyenleri Boğaziçi'nin masmavi denizi, parlak bir gökyüzü, dört taraf Erguvan korularının pembesine bürünüp sizi kucaklayan bir boğaz, diğer tarafınızda lale ve çiçeklerle bezenmiş parklar sizi bekliyor. Eğer kültür ve tarih turu yapmayı düşünüyorsanız Nisan ve Mayıs ayları sizin için idealdir.

İlkbahar’ın etkisiyle İstanbul’u etkisi altına alan ılık rüzgârlar ve güneş ile birlikte şehri keşfetmenin tadına varabilirsiniz. İstanbul’u gezmek için ideal dönemlerden birisi İlkbahar dönemidir.

Temmuz ve Ağustos aylarında sıcaklıklar beklenenden biraz daha fazla oluyor diyebiliriz. İstanbul’un farklı noktalarına deniz ve güneş tatili için gelmeyi planlıyorsanız,  güneş kremlerinizi yanınıza almanızı tavsiye ederiz. Yazın şehir turu yapmak isteyenler ise mutlaka yanlarında ince kıyafetler, şapka ve terlik getirmelidirler. İstanbul yaz aylarında diğer dönemlere göre daha boştur çünkü şehrin büyük bir yoğunluğu sıcaklardan bunalarak Ege ve Akdeniz bölgelerine tatile gitmektedir.

İstanbul’u gezmek için ideal dönemlerden bir diğeri ise Sonbahar dönemidir. Sonbahar ile birlikte şehrin renkleri değişerek farklı bir havaya bürünmektedir. Eğer çok soğuğu sevmiyor ama hem de çok sıcak havalara tahammül edemiyorsanız. Ekim ve Kasım ayları arasında İstanbul’u ziyaret edebilirsiniz. Aynı zamanda şehirde Serin, Kuzey nam-ı diğer “Poyraz” rüzgarları ve yağışlı, ılık güney “Lodos” rüzgarları yıl boyu hakim rüzgarlardır.

  1. İstanbul'a farklı şehirlerden ulaşım seçenekleri:

    Uçakla: Türkiye'nin diğer şehirlerinden İstanbul'a uçakla gitmek en hızlı ve yaygın seçenektir. Ülkenin birçok büyük şehri, İstanbul'a direkt uçuşlarla bağlanmaktadır.

  2. Trenle: Bazı şehirlerden İstanbul'a trenle seyahat etmek mümkündür. Ancak Türkiye'nin tren ağı gelişmemiş olduğu için bu seçenek sınırlı olabilir.

  3. Otobüsle: Türkiye'nin dört bir yanından İstanbul'a otobüsle seyahat etmek mümkündür. Birçok şehirde bulunan otobüs terminallerinden İstanbul'a seferler düzenlenmektedir. Otobüsler genellikle konforlu ve uygun fiyatlı bir seçenektir.

  4. Arabayla: Kendi aracınız varsa veya araç kiralayarak seyahat etmek istiyorsanız, Türkiye'nin çoğu şehrinden İstanbul'a arabayla seyahat etmek mümkündür. Ana yollar genellikle iyi durumdadır ve seyahat etmek kolaydır. Ancak trafik, özellikle büyük şehirlere yaklaştıkça yoğun olabilir, bu yüzden seyahat planınızı buna göre ayarlamanız önemlidir.

    Deniz Yoluyla: Bazı şehirler, özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde bulunan limanlardan İstanbul'a deniz yoluyla feribot veya deniz otobüsü ile seyahat edilebilir. Özellikle yaz aylarında, sahil şehirlerinden İstanbul'a deniz yoluyla seyahat etmek popüler bir seçenektir. Bu seçenek genellikle yaz aylarında daha yaygın olup, farklı limanlardan İstanbul'a düzenlenen feribot seferleri bulunmaktadır. Deniz yoluyla seyahat etmek, özellikle manzara keyfi ve farklı bir deneyim arayanlar için tercih edilebilir bir seçenektir.

İstanbul'a ulaşım seçenekleri ve detayları, seyahat edilen şehre ve kişisel tercihlere bağlı olarak değişebilir.

İstanbul’a ucuz uçak biletleri için sonfiyat.com sitesine girerek hem ucuz uçak bileti bulabilir hem de kampanyalı ya da indirimli en uygun uçuşları takip ederek kolayca satın alabilirsiniz.

İstanbul’da bir yerden bir yere ulaşmak için onlarca seçeneğe sahip olduğunuz söylenebilir. Şehir içi ulaşım konusunda oldukça gelişmiş bir kent olan İstanbul’un karayolu ve denizyolu ulaşımı İETT tarafından yürütülmektedir.

Bunun yanında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Otobüs A Ş. firması ve minibüsler şehir içi ulaşımda önemli bir yere sahiptir. İstanbul geziniz sırasında raylı sistem ile de şehir merkezine erişmek mümkün. Aynı zamanda Avrupa ve Asya yakasında ki bazı bölgeler ve adalar arası ulaşımı sağlamak için vapur seferleri bulunmaktadır.

İsteğinize bağlı olarak belediye otobüsleri, metrobüs, dolmuşlar, tramvay ve Marmaray hizmetinizdedir. Bu vasıtalardan bir veya bir kaçını kullanarak İstanbul’da dilediğiniz noktaya gidebilirsiniz.

Havalimanından şehir merkezine erişmek istiyorsanız Havabus ve Metro hizmetleri ile bu talebinizi gönül rahatlığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Atatürk havalimanı için Yenikapı-Havalimanı metro hattını kullanabileceğiniz gibi taksi, özel araç ve transfer ile de İstanbul’un istediğiniz bir noktasına kolayca ulaşabilirsiniz.

Havabuslar kişi başı 17 TL olmakla birlikte sizi Avrupa veya Anadolu yakasındaki merkezi noktalara kadar götürebilmektedir. Eğer Atatürk Havalimanından yani Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçecekseniz gideceğiniz yere ve trafiğe bağlı olarak yolculuk ortalama 1 saat kadar sürebilmektedir.

Atatürk Havalimanı’na kıyasla Sabiha Gökçen’de ulaşım konusu biraz daha sınırlıdır. Eğer buradan şehir merkezine geçmeyi planlıyorsanız ilk olarak Havabusları değerlendirebilirsiniz. Daha ekonomik bir tercih ulaşım şekli isterseniz toplu taşımaları tercih edebilirsiniz. Veya havalimanı çıkışından özel araç kiralama, transfer hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Sabiha Gökçen Havalimanı’na maalesef direkt metro ile ulaşabilmeniz mümkün değil.

Unutmadan, şehir içi toplu taşımada İstanbul kartınız ve elektronik biletler geçerli kılınmaktadır. Bu sebepler toplu taşıma kullanmadan önce mutlaka İstanbul kartınızı edinmeyi unutmayın. İstanbul kartınızı metroların içindeki veznelerden, büfelerden ve şehir içindeki çeşitli noktalardan bulabilmeniz mümkün.

Yeni İstanbul Havalimanı’na toplu taşıma hizmetleri İETT ve İstanbul Otobüs A.Ş tarafından sunuluyor.

İETT seferleri Halkalı, Mecidiyeköy ve Atatürk Havalimanı’dan (https://www.iett.istanbul/tr/main/announcement/yeni-havalimani-otobus-ulasim-hatlari/1603) İstanbul Otobüs A.Ş ise Taksim, Kozyatağı, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı, Yenikapı ve Tüyap’tan yapılıyor. (http://www.hava.ist/)

Özel araçları ile İstanbul Havalimanı’na gidecekseniz otopark 7 Nisan 2019’a kadar ücretsiz hizmet veriyor. Dünyanın sayılı büyük otoparklarında biri olan bu otoparkta birçok hizmeti aynı anda alabilirsiniz. (https://www.istanbulhavalimani.com/tr/yolcu/ulasim/havalimani-otopark)

Taksi kullanarak ulaşımı düşünürseniz İstanbul Havaliman’nda 3 farklı segmentte Siyah, Mavi ve Turuncu renkli araçlardan gelişinizde yararlanabilirsiniz.

İki kıtayı birleştiren muhteşem şehir İstanbul’un tadına varmak için yaklaşık 3-4 gününüzü buraya ayırmanızı tavsiye ederiz. İçerisinde birçok farklı tadı, kültürü ve mimariyi barındıran bu eşsiz şehir de gezilecek yer, yapılacak aktivite bolluğu çok fazla olduğundan akıllara ilk gelen soru “nerede kalınır?’’ oluyor.

Konaklama için tercih edebileceğiniz ilk nokta Taksim bölgesidir. Bu bölge lüks zincir otellerden, mütevazı kent otellerine kadar pek çok seçeneği içerisinde barındırmaktadır. Otellerin çoğunun meydan bölgesinde toplandığı Taksim’de konaklayarak hem eğlence mekânlarına hem de gezilecek tarihi yerlere eşit uzaklıkta bulunmak gibi bir avantaja sahip olursunuz.

Taksim’i özel kılan bir diğer özelliği toplu ulaşım ağının merkezinde yer alması. Bu sayede şehrin istediğiniz noktasına kısa süreler içerisinde ulaşabilirsiniz.

Konaklamak için tercih edebileceğiniz bir diğer nokta ise Galata, Taksim gibi Beyoğlu ilçe sınırları içerisinde yer alan bu yer İstanbul’un tarihi açıdan en zengin bölgelerinden birisi.

Burada konaklayabileceğiniz oteller Taksim’de ki üst düzey oteller kadar büyük tesisler değil. Ancak hizmet kalitesi bakımında onlardan aşağı kalır yanı yok. Galata’da ki butik otel, apart ve residence tipi tesisler kentsel dönüşüm ile yenilenmiş binalarda veya tarihi yapılarda hizmet vermektedir.

Kültür ve tarih turu için gelenlere önerebileceğimiz Sultanahmet, İmparatorluklara başkentlik yapmış İstanbul’un tarihi yarımadasının merkezinde bulunmaktadır. Tarihle iç içe bir tatil geçirmek isteyenler için kusursuz bir konaklama bölgesi diyebiliriz. Bölgede 800’ün üzerinde tesis hizmet vermektedir. Gecelik konaklama fiyatlarının otellerin meydana olan konumlarına göre değişiklik gösterdiği Sultanahmet’te, sokak aralarında ki tesislerin fiyatları ortalama bir tatil bütçesini zorlamayacak seviyede tutuluyor, bu da elbette size konaklama bütçeniz konusunda avantajlar sağlıyor.

Eşsiz manzaraları ile öne çıkan Sultanahmet otelleri, Bizans ve Osmanlı mimarilerinin en önemli örneklerinden sayılan Sultanahmet Camisi’ne, Ayasofya Müzesi’ne yürüme mesafesinde bulunuyor. 

Lüks konaklama tesislerini tercih edenler için ise tavsiye edebileceğimiz semtlerin başında ise Bebek, Etiler, Tarabya ve Levent geliyor. Bu bölgelerde dünyaca ünlü otellerde sınırsız hizmetlere sahip olarak konaklamanızı yapabilirsiniz.

İstanbul’da konaklamak için Best Western Empire Palace, Sirkeci Mansion, Doubletree by Hilton, Lalahan Hotel, Orient Express, Novotel, The Marmara Taksim, Innpera Hotel, InterContinental İstanbul, Gezi Hotel Bosphorus, Golden Park Hotel ve Divan Otel’i tercih edebilirsiniz. Seyahatiniz için otel rezervasyonu yaparken aynı tarihlerde İstanbul’a ucuz uçak bileti almak amacıyla, en uygun uçak bileti sitesi sonfiyat.com’dan gidiş dönüş uçak biletinizi indirimli fiyatlarla alabilirsiniz.

Her seviyede bütçeye hitap eden bir şehir olan İstanbul’da konaklama için daha çok Taksim, Galata ve Sultanahmet bölgeleri tercih edilmektedir. İstanbul’da kalacağınız bölgeyi ve konaklayacağınız oteli seçtikten sonra en ucuz uçak bileti fiyatları için sonfiyat.com adresine girip İstanbul’a sefer yapan tüm havayolları şirketlerinden indirimli ve en ucuz uçak bileti satın alabilirsiniz.

Pek çok köklü kültüre ev sahipliği yapmış İstanbul’da, Türk ve Dünya mutfağından pek çok farklı lezzeti bulabilmeniz mümkün. Yerel lezzetlerin yanı sıra İstanbul’da Dünya mutfağı yakınlardaki Yunan, Bulgar mutfakları gibi farklı ülkelerden lezzetleri de tatma imkânınız var. Orijinal Osmanlı yemeklerini tadabileceğiniz İstanbul’da öyle ki Osmanlı saray yemeklerini yapan restoranlar dahi mevcut.   

Hemen her köşede fast-food restoranı, tost ve gözleme gibi aperatif ürünleri görebileceğiniz gibi sokak lezzetlerine de gezinizde yer verebilirsiniz. Izgara et ve tavuk çeşitlerini, kebap, pide, lahmacun gibi ürünleri yapan restoranları, döner, kumpir ve daha pek çok lezzeti tadabileceğiniz yerleri bulabilirsiniz. Aynı zamanda Japon mutfağından Çin mutfağına kadar farklı restoranları bulabilirsiniz.

İstanbul’da hemen her mevsim Boğaz’da balığın keyfi bir başkadır Bu sebeple İstanbul’a ziyaretiniz sırasında mutlaka gün batımında, muhteşem denize ve Boğaz’a karşı güzel bir balık keyfi yapmanızı tavsiye ederiz. Kıyı kenarındaki restoranlarda taze mevsim balıkları, deniz ürünleri ve çeşit çeşit zeytinyağlı mezeler de size eşlik edecektir.

Siz de bu eşsiz lezzetleri tatmak için İstanbul uçak bilet fiyatlarına sonfiyat.com web sitesinden göz atarken, İstanbul’a uçak bileti fiyatlarına bakabilir, gün içerisinde yakaladığınız indirimli uçak bileti promosyonlarından faydalanıp İstanbul için en ucuz uçak biletini satın alarak bu zengin mutfağı tatmaya gidebilirsiniz. 

Sizin için derlediğimiz mekanların listesi şu şekildedir.

  • O Maestros
  • Neşemore
  • Giritli Restaurant
  • Cunda Balık
  • Kuleli Yakamoz Restaurant
  • Tuzla Balıkçısı
  • Zübeyir Ocakbaşı
  • Adana Ocakbaşı
  • Tahtasaray
  • Çınaraltı Mangalbaşı
  • P.F Chang’s
  • Far East
  • Great Dong Fang
  • The Crepe Escape
  • Mangerie
  • Kanaat Lokantası
  • Borsam Taşfırın
  • Hamdi Restaurant
  • Azur Yeniköy

İstanbul, tarihte iki büyük imparatorluğa, yüzlerce farklı kültüre ve de dine ev sahipliği yapmıştır. Geçmişin geride kalan izleri ise şehrin dört bir yanında görülebilmektedir. Tarih ve doğal zenginlik açısından Dünya'nın en önde gelen, Batı'nın ve Doğu'nun kesiştiği İstanbul’da hemen her noktada iyi ve kötüyü, güzel ve çirkini, eski ve yeniyi yan yana görebilirsiniz. Her noktasında ayrı bir tarih yatan İstanbul’un sizi bambaşka yolculuklara çıkaracağı kesin.

İki kıtayı birbirinden ayıran İstanbul Boğazı, en güzel kent manzaralarını gözler önüne sererken dokusuyla gezginleri kendisine hayran bırakıyor. Boğazı gezmenin en keyifli ve kolay yollarından bir tanesi ise şehrin çeşitli noktalarından düzenlenen Boğaz Turlarına katılmak... Ortaköy, Eminönü ya da Üsküdar gibi noktalardan kalkan turlar genellikle 1-2 saat sürüyor. Turda gezerken çevrenizde ki yapılar hakkında GPS bazlı otomatik bilgilendirmeler yapılıyor.

Sarayburnu’nda ki 700.000 metrekarelik alana 1460-1478 yılları arasında inşa edilen Topkapı Sarayı, 400 yıl boyunca Osmanlı İmparatorluğu’nun yönetim merkezi olarak kullanılmıştır. İç içe geçmiş 4 avludan oluşan saray, 1924 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk müzesi haline getirilerek halka açılmıştır. 300.000 parçalık koleksiyona ev sahipliği yapan görkemli yapının en çok ilgi çeken bölümlerini ise Divan-ı Hümayun, Bağdat Köşkü, Harem ve Kutsal Emanetler oluşturuyor. 

Müslüman alemi kadar Hıristiyanlar açısından da büyük önem taşıyan Ayasofya Müzesi, mimari açıdan günümüzdeki şeklini 532-537 yılları arasında I. Jüstinyen tarafından 3.kez inşa ettirildiği zaman almış. Tamamlanmasının ardından 1.000 yıl boyunca dünyanın en büyük katedrali unvanını taşıyan dini yapı, İstanbul’un fethinin hemen ardından İslami unsurlar eklenerek camiye dönüştürülmüştür. Görkemli mimarisinin yanı sıra bahçesindeki padişah türbeleri ile ilgi odağı olan Ayasofya, Atatürk’ün isteği doğrultusunda 1930-1935 arasında yapılan çalışmalarla müze haline getirilmiştir.

İç kısmını süsleyen 22.000 çininin rengi nedeniyle “Mavi Cami” adıyla da anılan Sultanahmet Camii, 1609-1616 yılları arasında dindarlığı ile bilinen I. Ahmet tarafından Mimar Sedefkâr Mehmet Ağa’ya inşa ettirilmiş. Yapının en önemli özelliği, İstanbul’un tek 6 minareli camisi olması. Ayasofya’nın tam karşısında yükselen kudretli cami, medrese bölümü günümüzde başbakanlık arşivi olarak kullanılan ve mektep, çarşı, darüşşifa, imaret ve türbe gibi bölümleri de bulunan geniş bir külliye içerisinde yer almaktadır.

Osmanlı İmparatorluğunun son dönemlerine ışık tutan en önemli yapı konumundaki Dolmabahçe Sarayı, Sultan Abdülmecid’in emriyle dönemin gözde mimarı Garabet Balyan ve oğlu gözetiminde, 1856 yılında inşa edilmiştir.Tasarımında geleneksel “Türk Evi” mimarisine sadık kalınan tarihi yapı Rokoko, Barok ve Neo-Klasik anlayışlardan izler taşıyor. 1984’e kadar imparatorluğun yönetim merkezi olarak kullanılan saray, 1924’te müze haline getirilmiştir.Başta Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu oda olmak üzere Mabeyn, Harem ve Muâyede Salonu sarayın en çok ilgi çeken bölümleridir. 

Benzerleri arasında dünyanın en eskilerinden biri olan Galata Kulesi, ilk olarak 528 yılında Bizans İmparatoru Anastasius Oilosuz tarafından inşa ettirilmiştir. Geçirdiği felaketler sonrasında değişik dönemlerde köklü revizyon süreçleri geçiren kuleye günümüzdeki şekli II. Mahmut zamanında verilmiştir. Turizme kazandırıldığı 1967 yılından beri gezginlerin İstanbul gezilecek yerler listelerinin vazgeçilmezi konumundaki 70 metre yüksekliğe sahip yapıda kent manzarası izleyebileceğiniz seyir terası ve konuklarına lezzetli yemekler sunan bir restoran sizi bekliyor.

Tarihi kaynaklarda adından ilk kez M.Ö. 410 yılında bahsedilen Kız Kulesi, Atinalı Alkibiades tarafından yaptırılmıştır. Tamamlanmasının ardından yüzyıllar boyunca boğazdaki gemi trafiğini kontrol etmek amacıyla kullanılan kule, karaya yakın ancak şehirden izole olması nedeniyle zaman içerisinde pek çok efsaneye konu olmuştur.

1995-2000 arası gerçekleştirilen geniş çaplı yenileme çalışmaları sonrasında halka açılan yapı, günümüzde müze ve restoran olarak hizmet veriyor. Salacak‘tan kalkan ufak teknelere binerek kuleye ulaşabilirsiniz.

İstanbul’un ikonik caddelerinden birisi olan ve yüz binlerce insanın her gün yürüyerek geçtiği İstiklal Caddesi, İstanbul’un en büyük ve en önemli caddelerinden. İstanbul seyahatiniz sırasında mutlaka en az bir kez İstiklal caddesini gezmenizi tavsiye ederiz.

Ziyaretçilerine kültür ve sanat konusunda çok sayıda seçenek sunan Dünya’nın en büyük iki medeniyete ev sahipliği yapmış,içeriğinde farklılıkları barındıran İstanbul, kültür ve sanat alanında da oldukça fazla etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Tiyatro, Sinema, Müzik,Yarışmalar,Festivaller ile dolu bir bölge desek sizi asla yanıltmış olmayız. Yıl içerisinde sayısız etkinliğin gerçekleştiği İstanbul’da kültür ve sanata doyacaksınız.

  • İstanbul Uluslararası Kukla Festivali (Mayıs)
  • İstanbul Uluslararası Dans Festivali (Nisan)
  • İstanbul Film Festivali
  • İstanbul Sahaf Festivali (Eylül-Ekim)
  • İstanbul Shopping Fest (Haziran)
  • İstanbul Tasarım Bienali (Ekim)
  • İstanbul Caz Festivali 
  • İstanbul Uluslararası Opera Festivali (Haziran)
  • İstanbul Müzik Festivali (Mayıs)
  • İstanbul Uluslararası Doğaçlama Festivali (Mayıs)
  • İstanbul Tiyatro Festivali (Kasım)
  • İstanbul Lale Festivali (Nisan)

İstanbul, boğaza nazır lokantalarıyla olduğu kadar gece hayatı, akşamüstü durakları, konser sahneleriyle de bilinir. Gece hayatı konusunda oldukça geniş seçeneklere sahip olan İstanbul’da mekanlar daha çok Beyoğlu, Kadıköy, Beşiktaş ve Ortaköy’ü merkez almak üzere, şehrin dört bir yanına yayılmıştır. İstanbul gecelerinde her zevke göre bir eğlence bulunduğunu söyleyebiliriz.

Lüks  gece mekanlarından, punk ve rock gruplarının sahne aldığı alternatif yerlere, elektronik müziğin kalesi sayılan gece kulüplerinden, oryantal eğlenceler sunan egzotik barlardan türkü barlara kadar kendi zevkinize hitab eden yerler bulabilebilirsiniz. İstanbul’a gitmeden önce mutlaka konser ve gösterilerin tarihlerine bakmayı da unutmayın. Kısacası, İstanbul gece hayatında, her renge yer var.

  • Klein
  • Ruby
  • Sortie
  • Beer Point
  • Limoncello
  • 45’Lik
  • Jolly Joker
  • Urban Picnic
  • Le Fumoir
  • Zeplin
  • Dorock XL
  • Eskici
  • Ayı
  • Karga 
  • The Bite
  • Hard Rock
  • La Boucherie

İstanbul’da alışveriş, en ucuz fiyatlardan en lüks deneyimlere kadar içerisinde her şeyi barındıran bir dünya. İstanbul seyahatiniz sırasında yöresel ve dünya lezzetleri, hediyelik eşyalar, ipek kumaşlar, el yapımı eşyalar, deriler hatta Dünyaca ünlü markaların birebir replikalarına kadar bulabilmeniz mümkün.

İçerisinde her türden rengi ve her çizgiyi barındıran İstanbul’da aynı zamanda ucuz alışveriş yapmak için gidilebilecek bit pazarları, alışveriş sokakları ve ikinci el dükkânları var. Otantik ürünlerden egzotik baharatlara, el dokuması kilimlerden değerli mücevherlere kadar birçok şeyin bulunduğu İstanbul; gezmesi çok keyifli, alışverişi bol pazarlıklı bir yerdir. Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısı ise en çok bilinenler arasında.

Alışveriş için tercih edebileceğiniz semtleri ve mekanları sizler için derledik:

  • Kapalı Çarşı
  • Mısır Çarşısı 
  • İstiklal Caddesi
  • Teşvikiye Caddesi
  • Bağdat Caddesi
  • Nişantaşı (Lüks Alışveriş)
  • Eminönü (Züccaciye, Tabak, Tencere, Ev Eşyaları)
  • Beşiktaş (Butikler, Hobi Merkezleri vs.)
  • Kadıköy (Tasarım Eşyalar, Vintage ürünler, Takı, Kitap, Dekorasyon vs.)
  • Kadıköy Salı Pazarı
  • Yeşilköy Çarşamba Pazarı
  • Fındıkzade Cuma Pazarı
  • Erenköy Perşembe Pazarı
  • Beşiktaş Cumartesi Pazarı
  • Beylikdüzü Pazar Pazarı

  • Vadi İstanbul
  • Forum İstanbul
  • Mall of İstanbul
  • Emaar Square
  • Marmara Forum
  • İstanbul Cevahir
  • Vialand
  • Marmara Park
  • Torium
  • Akasya Acıbadem
  • İstinye Park
  • Zorlu AVM
  • Kanyon

İstanbul’da yılın farklı zamanlarında çeşitli festivaller düzenlenmektedir. Bu festival zamanlarını önceden takip ederek sonfiyat.com üzerinden ilgili ayın en ucuz uçak biletleri hangi havayolu şirketinde var diye bakabilir, örneğin THY ile ekonomik uçak bileti fiyatları ile İstanbul’a ucuza uçak bileti satın alarak uçabilirsiniz.

  • Ekşi Fest (Mayıs)
  • Chill Out Festival (Mayıs)
  • İstanbul Uluslararası Kukla Festivali (Mayıs)
  • İstanbul Uluslararası Dans Festivali (Nisan)
  • İstanbul Film Festivali
  • İstanbul Sahaf Festivali (Eylül-Ekim)
  • İstanbul Shopping Fest (Haziran)
  • İstanbul Tasarım Bienali (Ekim)
  • İstanbul Caz Festivali 
  • İstanbul Uluslararası Opera Festivali (Haziran)
  • İstanbul Müzik Festivali (Mayıs)
  • İstanbul Uluslararası Doğaçlama Festivali (Mayıs)
  • İstanbul Tiyatro Festivali (Kasım)
  • İstanbul Lale Festivali (Nisan)

  • İstanbul’un Fethi (29 Mayıs)
  • Atatürk'ün İstanbul'un fahri hem şehrisi oluşu (28 Şubat)

  • Florya House Hotel 
  • Swissotel The Bosphorus 
  • Hagia Sophia Hotel 
  • Sumengen Otel 
  • Yaşmak Sultan Otel 
  • Esans Otel 
  • The Marmara Taksim Otel 
  • Titanic Hotel Kartal 
  • Karaköy İstanbul Otel 
  • Richmond İstanbul 
  • Best Western Empire Palace
  • Sirkeci Mansion
  • Doubletree by Hilton
  • Lalahan Hotel
  • Orient Express
  • Novotel
  • The Marmara Taksim
  • Innpera Hotel
  • InterContinental İstanbul
  • Gezi Hotel Bosphorus
  • Golden Park Hotel 
  • Divan Otel
  • Manna Hotel

İki kıtayı birleştiren muhteşem şehir İstanbul’un tadına varmak için yaklaşık 3-4 gününüzü buraya ayırmanızı tavsiye ederiz. İçerisinde birçok farklı tadı, kültürü ve mimariyi barındıran bu eşsiz şehir de gezilecek yer, yapılacak aktivite bolluğu çok fazla olduğundan akıllara ilk gelen soru “nerede kalınır?’’ oluyor.

Konaklama için tercih edebileceğiniz ilk nokta Taksim bölgesidir. Bu bölge lüks zincir otellerden, mütevazı kent otellerine kadar pek çok seçeneği içerisinde barındırmaktadır. Otellerin çoğunun meydan bölgesinde toplandığı Taksim’de konaklayarak hem eğlence mekânlarına hem de gezilecek tarihi yerlere eşit uzaklıkta bulunmak gibi bir avantaja sahip olursunuz.

Taksim’i özel kılan bir diğer özelliği toplu ulaşım ağının merkezinde yer alması. Bu sayede şehrin istediğiniz noktasına kısa süreler içerisinde ulaşabilirsiniz.

Konaklamak için tercih edebileceğiniz bir diğer nokta ise Galata, Taksim gibi Beyoğlu ilçe sınırları içerisinde yer alan bu yer İstanbul’un tarihi açıdan en zengin bölgelerinden birisi.

Burada konaklayabileceğiniz oteller Taksim’de ki üst düzey oteller kadar büyük tesisler değil. Ancak hizmet kalitesi bakımında onlardan aşağı kalır yanı yok. Galata’da ki butik otel, apart ve residence tipi tesisler kentsel dönüşüm ile yenilenmiş binalarda veya tarihi yapılarda hizmet vermektedir.

Kültür ve tarih turu için gelenlere önerebileceğimiz Sultanahmet, İmparatorluklara başkentlik yapmış İstanbul’un tarihi yarımadasının merkezinde bulunmaktadır. Tarihle iç içe bir tatil geçirmek isteyenler için kusursuz bir konaklama bölgesi diyebiliriz. Bölgede 800’ün üzerinde tesis hizmet vermektedir. Gecelik konaklama fiyatlarının otellerin meydana olan konumlarına göre değişiklik gösterdiği Sultanahmet’te, sokak aralarında ki tesislerin fiyatları ortalama bir tatil bütçesini zorlamayacak seviyede tutuluyor, bu da elbette size konaklama bütçeniz konusunda avantajlar sağlıyor.

Eşsiz manzaraları ile öne çıkan Sultanahmet otelleri, Bizans ve Osmanlı mimarilerinin en önemli örneklerinden sayılan Sultanahmet Camisi’ne, Ayasofya Müzesi’ne yürüme mesafesinde bulunuyor. 

Lüks konaklama tesislerini tercih edenler için ise tavsiye edebileceğimiz semtlerin başında ise Bebek, Etiler, Tarabya ve Levent geliyor. Bu bölgelerde dünyaca ünlü otellerde sınırsız hizmetlere sahip olarak konaklamanızı yapabilirsiniz.

İstanbul’da konaklamak için Best Western Empire Palace, Sirkeci Mansion, Doubletree by Hilton, Lalahan Hotel, Orient Express, Novotel, The Marmara Taksim, Innpera Hotel, InterContinental İstanbul, Gezi Hotel Bosphorus, Golden Park Hotel ve Divan Otel’i tercih edebilirsiniz. Seyahatiniz için otel rezervasyonu yaparken aynı tarihlerde İstanbul’a ucuz uçak bileti almak amacıyla, en uygun uçak bileti sitesi sonfiyat.com’dan gidiş dönüş uçak biletinizi indirimli fiyatlarla alabilirsiniz.

Her seviyede bütçeye hitap eden bir şehir olan İstanbul’da konaklama için daha çok Taksim, Galata ve Sultanahmet bölgeleri tercih edilmektedir. İstanbul’da kalacağınız bölgeyi ve konaklayacağınız oteli seçtikten sonra en ucuz uçak bileti fiyatları için sonfiyat.com adresine girip İstanbul’a sefer yapan tüm havayolları şirketlerinden indirimli ve en ucuz uçak bileti satın alabilirsiniz.

Diğer Türkiye Destinasyonları

Etkinlikler